Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Zapraszam na kolejny przepis z moim ulubionym bakłażankiem. Tym razem bakłażan faszerowany a nafaszerowałam go tym co miałam czyli mięskiem mielonym i resztką ugotowanej kaszy bulgur. Bakłażany w tej wersji są przepyszne i bardzo pożywne. składniki: 3 bakłażany po ok 450 g 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 350 g ugotowanej kaszy bulgur 1 duża kulka mozzarelli olej sól,pieprz oregano Bakłażany umyć i osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Miękki miąższ w środku ponac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.