Mango i cebula razem? Tak, dobrze czytasz. To zaskakująco smaczne połączenie! 2 sztuki mango (lub jedno, jeśli jest duże) 1 cebula 1 ostra papryczka Ocet jabłkowy Cynamon Świeża mięta Cukier Do garnka wlewamy ok. 100ml octu jabłkowego, podgrzewamy i dodajemy posiekane mango i cebulę. Całość dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Doprawiamy szczyptą cynamonu i dwoma łyżkami cukru. Jeśli mango jest mocno słodkie, dodajmy go mniej. Możemy również nie dodawać go wcale. Na koniec dodajemy ostrą papryczkę (świeżą ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...