Wspaniała przekąska na zimno, zaletą jest tempo jej przyrządzenia, zapewniamy, że błyskawiczne, przekonajcie się sami, na pewno urzeknie wszystkich smakiem i wyglądem, farsz można samemu tworzyć w zależności od tego, co posiadamy w swoich kuchennych zapasach, no i na co mamy akurat smak... Skł a dniki: 4 gotowe tortille 2 seki kremowe np. turek, president, almette nieduża cebulka, może być
kgwjanczewooleju lnianego. Olej rydzowy jest niezwykle aromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Idealnie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno; klik ) i doskonale komponuje się ze śledziami ( klik ). Przyznam, iż świetnie współgra z buraczkami. Pychotka! 3-4 upieczone buraki (średnich; przepis tu - klik ) 1 cebula (mała) Dodatkowo
Di gotujektórych z pewnością nie zabraknie na większości stołów w ten wieczór, musi się też na nich pojawić coś do jedzenia. Najlepiej, gdyby potrawy na sylwestrowy wieczór były na zimno, proste w wykonaniu, a przy tym smaczne i "robiące wrażenie". Wszystkie te kryteria spełnia warstwowa sałatka gyros, którą szczerze polecamy!:) SAŁATKA GYROS- SKŁADNIKI: -podwójny filet z kurczaka
Aromatyczne Podróżepasztecik i posypać sezamem. Tak przygotowane paszteciki włożyć do piekarnika i piec około 20-25 minut, aż się ładnie przyzłocą. Paszteciki można podawać od razu na ciepło lub na zimno. Ciasto francuskie podzielone na pół z wyłożonym farszem. Najpierw zawijamy jedną stronę ciasta, a następnie drugą
Passions hobbies lifeTrzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym
Kulinarne przygody Gatitystronę, układamy na nich podsmażoną cebulkę z szynką/boczkiem, posypujemy startym serem i smażymy pod przykrywką, aż ser się rozpuści. Podajemy posypane szczypiorkiem. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego! Artykuł Żytnie tosty francuskie z serem i szynką pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongMacie już menu na sylwestrowe domówki ?, bo jeśli nie to może skusicie się na zrobienie moich placków ziemniaczanych z dużą ilością warzyw i jogurtem naturalnym, smaczne na zimno i na gorąco!. Składniki na placki: - ok. 2 kg ziemniaków - 2 łyżki kaszy manny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 cebule - 2 łyżeczki majeranku i tymianku - 2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka pieprzu - jajko
Apetyczna babeczkatych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie i znika ze stołu w mgnieniu oka. Bułeczki ala pizza można przygotować odpowiednio wcześniej i podawać zarówno na ciepło jak i zimno. Przepis na bułeczki ala pizza: Składniki Składniki: Ser mozzarella Salami Oliwa z oliwek Oregano Ciasto na bułeczki: Drożdże – 20 g Mąka typ 450 – 300 g 1 łyżka cukru
ale Pyszniekroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki tatara przekładam do salaterki. Dodaję oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam. 3. Tatarem śledziowym wypełniam upieczone kruche tartaletki. Przekąskę podaję na zimno
Tradycyjna kuchnia KasiPyszny pomysł na przystawkę. Te małe kuleczki z ciecierzycy smakują tak samo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 szkl namoczonej przez noc ciecierzycy 1 ząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 2 pomidory 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej + do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu
słodkie i nie tylko historie kulinarnejeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie
Kuchcik gotujeBędąc w posiadaniu wegańskich deserów kokosowych od KOKO YOGO postanowiłam przygotować z ich udziałem coś w stylu sernika. Dokładnie sernika w wersji na zimno, kokosowego z przepysznym spodem. Trochę miałam problemów z dobraniem odpowiedniej ilości agaru, ale w końcu się udało. Biorąc agar rozpuśćcie go w jak najmniejszej ilości wody, aby masa była zwarta i bardziej kokosowa niż wodnista. Całość
Zdrowie na języku :Prozpuszczony budyń, ustawić minimalny ogień i ciągle mieszać. Po chwili nie przestając mieszać można zwiększyć ogień. Gotować, aż masa mocno zgęstnieje. Przykryć ją folią i odstawić, aż będzie zupełnie zimna. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Ciągle miksując dodawać po łyżce dokładnie ostudzonego budyniu. Całą masę równomiernie wyłożyć na dolny blat ciasta, przykryć drugim blatem, delikatnie docisnąć. Wierzch
Simply FoodKrążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Więcej przekąsek na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko […] The post Krążki cebulowe
Kulinarne Przebojebułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie je na Sylwestra ? Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 170 ml ciepłego mleka 20 g oliwy
Smak mojego domu