wody z sokiem z cytryny 😊 Wodę należy wypić 15-30 min przed śniadaniem, a sok należy wycisnąć z polowy cytryny. Woda nie może być ani zimna ani gorąca. Jeśli nie lubicie kwaśnego smaku cytryny to do napoju możecie dodać również miód, który jest również bardzo zdrowy
kulinarne odsłony patiśnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi. Dla mnie istotne jest to, że robi się je o tej porze roku niezwykle szybko. Czas wykonania jest
Weekendy w domu i ogrodzieuznały babeczki sowy :) Polecamy! Tortowo i wytrwanie czyli tort ziemniaczany z boczkiem i pieczarkami. Pychota i cudowny dodatek do obiadu, czy kolacji. U nas sprawdzał się też na zimno w czasie pikników, czy podczas grilla. Przepis znajdziecie tutaj. Świeta, święta i po świętach.. ..a w czasie ich trwania fenomen zrobiły choinki z brownie. Przepis jest tutaj. Słodkości najczęściej
Kolizje Smakówblachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 40 minut. W czasie pieczenia ciecierzycę przemieszać trzy razy. Upieczoną ciecierzycę podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
kolorowotorcikowoDoskonałym pomysłem są zwijane bułeczki z nadzieniem jak do pizzy. Bułeczki pieczemy w blasze do muffin, dzięki temu nie tracą formy i kształtu. Bułeczki "pizze" dobrze smakują także na zimno. Możemy serwować je solo lub z sosami lub smakową oliwą. Przygotowanie bułeczek wbrew pozorom nie zajmuje dużo czasu, wystarczy dobra organizacja pracy, a napracujemy się niewiele. Ciasto drożdżowe na bułeczki
kolorowotorcikowonajafajniejsza rzecz jaka mogła nam się przytrafić ;) Nasza rodzinka powiększyła się o kota! A ściślej mówiąc o malutką kotkę, którą znalazłam na parkingu idąc do pracy. Padał śnieg, było zimno, a Stefcia od razu do mnie przybiegła i zaczęła się łasić. Była najbrzydszym kotem jakiego widziałam w życiu, tylko futro i kości, do tego jeszcze była chora. Mieszka już
Czerwona Porzeczkałupinkami. Odstawić na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Przełożyć mięso do rękawa i piec 40-50 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło bądź na zimno
Magiczne Życie Martypomocą długiej wykałaczki drewnianej. Jeśli włożymy ją pionowo do oleju i zaczną pojawiać się wokół niej bąbelki, olej jest idealnie podgrzany. Roladki można podawać zarówno na gorąco jak i zimno. W całości lub przekrojone na połowę. Jeśli chcecie je przekroić to powinny być zimne, żeby ser się nie rozlał
Moniki Smakołykiwydrążyć środki. Będą nam potrzebne tylko skórki. Ze środków można wycisnąć sok i wykorzystać do innych celów np. przygotować zimową lemoniadę lub dodać do herbaty. Gdy galaretka będzie już zimna, ale wciąż płynna (to ważne) połączyć ją z limoncello lub innym alkoholem. Skórki cytryn ułożyć w formie do muffinów (nie jest to konieczne, ale będą bardziej stabilne i łatwiej
Pełny talerzlychee kontrasuje z chrupkością orzechów, tostów ze słonecznikiem i tylko lekko zblanszowanych listków brukselki. Słodki i wyjątkowy smak lychee łączy się z słodko kwaskowymi owocami granatu i marakui na zimno. Kremowy lekko ostry smak pieczonych krążków koziego sera i słodki delikatny smak gruszki z grilla łączy się na ciepło. Wszystko ułożone jest na podpieczonej na grillu rzymskiej sałacie, a tymianek
Sztuka gotowania w/g SamiryŻadne fast foody nie zastąpią gryczanych burgerów. Od tych można się uzależnić. Jak słowo daję :) Poza tym dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego można zapakować je do pracy: oddzielnie warzywa, oddzielnie burgery i złożyć w kanapkę przed zjedzeniem. No... albo nie składać, tylko potraktować jako placuszki z surówką lub sałatką. Na Sylwestra dobra alternatywa zamiast kanapek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compapryką, ziołami prowansalskimi. Dodać pomidory, pieczarki, ser i cebulę. Dokładnie wymieszać i wylać na ciasto. Piec w 180 stopniach przez 35 do 40 minut. Można podawać na ciepło i zimno
Delusional Trineplastry grubości około 1,5 cm. Układać plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut. Najlepsze są ciepłe, ale na zimno też są smaczne. *kupuję gotowe, mrożone, ale zwracam uwagę aby było z masłem
królestwo garówłyżki płatków owsianych górskich (ok. 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) 1 łyżka wiórków kokosowych (ok. 6 g) 1 płaska łyżeczka oleju kokosowego tłoczonego na zimno (ok. 5 g) 3/4 szklanki mleka 2% (ok. 180 g) 2 małe garści mrożonych jagód (ok. 100 g) 1. Do małego rondelka wsypałam płatki, wiórki i siemię. Zalałam mlekiem
Vroblewska-fitlifeszklanki mąki torebka proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka* 2 szklanki bakalii Przygotowanie: Jajka ubić na puszystą masę z cukrem. Można je ubijać na parze lub na zimno. Tłuszcz utrzeć osobno. Wystudzoną masę jajeczną powoli dodawać do tłuszczu. A następnie dodawać powoli przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli masa jest zbyt gęsta, to możemy dolewać stopniowo mleka. Ciasto
Karczma Honorietty