Pieczona szynka z dzika

Pieczona szynka z dzika

Pieczona szynka z dzika

A może   szynka z dzika , zamiast, lub obok  szynki wieprzowej na święta.   Szynka z dzika (około 700 g), sól, 50 g słoniny solonej do szpikowania, 2-3 gałązki rozmarynu, 6 jagód jałowca, otrzewna lub słonina, marynata: 500 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 gałązki rozmarynu, 10 jagód jałowca, Szynkę z dzika oczyścić, nie myć. Natrzeć solą. Odstawić w chłodne miejsce. Wino zagotować z rozmarynem i rozgniecionym jałowcem. Odstawić do ostudzenia. Zimnym winem zalać mięso. Odstawić na 2-3 dni, w chło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.