na zimno - 10906 przepisów (strona:174/728)

Drożdżowe racuchy serowe z jabłkiem i gruszką 200

dłużej będą potrzebowały się smażyć. Smaż na ciemnobrązowy kolor z obu stron na średnio dużym ogniu. Usmażone racuchy odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj na ciepło lub zimno posypane cukrem pudrem

Anioszek w kuchni
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 174

kurczaka, nadziewane suszonymi pomidorami i panierowane w jajku i bułce. Chrupiące i soczyste... Roladki dodatkowo możemy podać z ulubionym sosem. Świetnie sprawdz ą  się jako przystawka na zimno lub na gorąco jako danie główne. Miłośnicy suszonych pomidorów na pewno polubią kurczaka w tej wersji. Składniki na 1 porcje: Pierś z kurczaka 1 szt, pomidory suszone 4 plastry, papryka słodka

kulinarne odsłony pati
Kotlety ziemniaczane z wędzonym boczkiem 174

ziemniaków, które wzbogaciłam skwareczkami z wędzonego boczku. Takie kotlety są bardzo pożywne i łatwe do wykonania. Można je podać z dowolnymi dodatkami. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. składniki: 800 g letnich ugotowanych ziemniaków 1 duża cebula 250 g chudego wędzonego boczku parzonego bez skóry 1 jajko 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz majeranek gałka muszkatołowa bułka

Monia miesza i gotuje
Kostka biszkoptowa tiramisu. 165

łyżki likieru waniliowego 500 ml przegotowanej wody 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 lyzki cukru 2 łyżki likieru waniliowego  do dekoracji : gorzkie kakao goldenberry Helio   Wykonanie : Żelatynę zalewamy zimna wodą i odstawiamy do napęcznienia. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy kawę z cukrem i dodajemy likier. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i likier

Sama słodycz i szczypta chili
Francuskie ślimaczki 133

Dziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Buraczki z chrzanem (ćwikła) do obiadu 191

malakserze). Do buraków zetrzeć słodkie jabłko na tarce o zadziornych oczkach (jak na placki ziemniaczane). Całość doprawić do smaku tartym chrzanem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać na zimno lub po podgrzaniu

Weekendy w domu i ogrodzie
Rozgrzewająca i aromatyczna herbata z pomarańczami, anyżem, cynamonem i goździkami 163

swojej herbaty nie słodzę, ale Wy możecie ją dosłodzić miodem, który wspaniale harmonizuje z pomarańczą i przyprawami. Ta herbata jest pyszna tak samo na gorąco jak i na zimno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ser halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami 421

przystawkę bądź szybki lunch z cypryjskiego sera.  Ser halloumi to ser półtwardy i wytwarzany jest z mleka owczego z dodatkiem mięty o białym kolorze. Można go podawać na zimno oraz w formie smażonej jak i grillowanej.W sam raz na przywołanie ciepłego klimatu , a dla niektórych również i wspomnień z podróży. Do przygotowania tego dania z serem halloumi potrzebne

Wino Francja Kuchnia
Hot dogi francuskie 132

się z pojemnika do podgrzewania parówek, oraz kilku grzejących prętów. Bułki, wówczas były to paluszki, nadziewano na pręt nagrzewający. Bułka się nagrzała, chociaż czasem, gdy była kolejka... bułka była zimna (nie było czasu, aby nagrzać bułkę :( )W bułce powstawała dziura, w którą wlewano keczup i wkładano parówkę. Bułki były ciepłe, lekko chrupiące, a nie „rozparzone”, co się zdarzało w późniejszych

królestwo garów
Kokosowy snikers - jaglane ciasto na zimno 161

Jeżeli jesteście na diecie i nie jecie słodyczy (tak, tak to moje postanowienie noworoczne), a macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do przygotowania kokosowego snikersa, czyli ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego. Ciasto jest naprawdę pyszne - nie za słodkie, z lekko chrupiącym spodem, warstwą kokosową i polewą przygotowaną

Ugotować
Krem z zielonego groszku 115

oknem zimno i mroźno. W czasie takiej pogody najlepszy jest talerz gorącej zupy. Dzisiaj mam dla Was krem groszkowy, który podałam z groszkiem ptysiowym. Można również dodać kleksa śmietany. Ja wykorzystałam mrożony groszek, ale również można użyć groszku konserwowego. W zakładce ZUPY znajdziecie również inne przepisy i pomysły  na smaczne zupki. Składniki 400 g zielonego mrożonego groszku 1 duża

O kuchni z uczuciem
Uoga Uoga - podkłady mineralne z bursztynem - recenzja 133

oferuje pełną gamę kosmetyków do makijażu oraz pielęgnacji ciała.  Sekretem wszystkich produktów są odpowiednio dobrane, najwyższej jakości naturalne składniki, takie jak: ekstrakty ziołowe i owocowe, oleje tłoczone na zimno, olejki eteryczne, naturalne minerały, w tym bursztyn bałtycki, czy wody kwiatowe. Uoga Uoga podbiła serca Litwinek, a teraz jej produkty zdobywają sympatię i uznanie w innych krajach Europy

Di gotuje
Mielonka z indyka i papryki z szynkowaru 153

troszkę nad mięsem, jeśli będzie wody mniej to mięso z góry nie będzie właściwie "uparzone". Po dwóch godzinach wyjąć szynkowar i schłodzić go w zlewie lub w garnku z zimna wodą, a potem schować do lodówki, najlepiej na całą noc. Po upływie nocy, czyli kolejnego dnia wyjąć szynkowar z lodówki, otworzyć, wyjąć mielonkę z woreczka, pokroić i delektować się swojską

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sajgonki z wołowiną i warzywami 216

smażenia delikatnie obracamy . Wyciągamy cedzakiem na papierowy ręcznik ,żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu . Podajemy natychmiast z sosem chilli lub innym do sajgonek Nie nadają się do odgrzewania , a na zimno robią się gumowate . Smacznego !       Post Sajgonki z wołowiną i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży