na zimno - 10906 przepisów (strona:174/728)

Kotlety ziemniaczane z wędzonym boczkiem 180

ziemniaków, które wzbogaciłam skwareczkami z wędzonego boczku. Takie kotlety są bardzo pożywne i łatwe do wykonania. Można je podać z dowolnymi dodatkami. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. składniki: 800 g letnich ugotowanych ziemniaków 1 duża cebula 250 g chudego wędzonego boczku parzonego bez skóry 1 jajko 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz majeranek gałka muszkatołowa bułka

Monia miesza i gotuje
Kostka biszkoptowa tiramisu. 171

łyżki likieru waniliowego 500 ml przegotowanej wody 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 lyzki cukru 2 łyżki likieru waniliowego  do dekoracji : gorzkie kakao goldenberry Helio   Wykonanie : Żelatynę zalewamy zimna wodą i odstawiamy do napęcznienia. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy kawę z cukrem i dodajemy likier. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i likier

Sama słodycz i szczypta chili
Francuskie ślimaczki 138

Dziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Buraczki z chrzanem (ćwikła) do obiadu 198

malakserze). Do buraków zetrzeć słodkie jabłko na tarce o zadziornych oczkach (jak na placki ziemniaczane). Całość doprawić do smaku tartym chrzanem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać na zimno lub po podgrzaniu

Weekendy w domu i ogrodzie
Rozgrzewająca i aromatyczna herbata z pomarańczami, anyżem, cynamonem i goździkami 174

swojej herbaty nie słodzę, ale Wy możecie ją dosłodzić miodem, który wspaniale harmonizuje z pomarańczą i przyprawami. Ta herbata jest pyszna tak samo na gorąco jak i na zimno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ser halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami 428

przystawkę bądź szybki lunch z cypryjskiego sera.  Ser halloumi to ser półtwardy i wytwarzany jest z mleka owczego z dodatkiem mięty o białym kolorze. Można go podawać na zimno oraz w formie smażonej jak i grillowanej.W sam raz na przywołanie ciepłego klimatu , a dla niektórych również i wspomnień z podróży. Do przygotowania tego dania z serem halloumi potrzebne

Wino Francja Kuchnia
Hot dogi francuskie 139

się z pojemnika do podgrzewania parówek, oraz kilku grzejących prętów. Bułki, wówczas były to paluszki, nadziewano na pręt nagrzewający. Bułka się nagrzała, chociaż czasem, gdy była kolejka... bułka była zimna (nie było czasu, aby nagrzać bułkę :( )W bułce powstawała dziura, w którą wlewano keczup i wkładano parówkę. Bułki były ciepłe, lekko chrupiące, a nie „rozparzone”, co się zdarzało w późniejszych

królestwo garów
Kokosowy snikers - jaglane ciasto na zimno 166

Jeżeli jesteście na diecie i nie jecie słodyczy (tak, tak to moje postanowienie noworoczne), a macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do przygotowania kokosowego snikersa, czyli ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego. Ciasto jest naprawdę pyszne - nie za słodkie, z lekko chrupiącym spodem, warstwą kokosową i polewą przygotowaną

Ugotować
Krem z zielonego groszku 122

oknem zimno i mroźno. W czasie takiej pogody najlepszy jest talerz gorącej zupy. Dzisiaj mam dla Was krem groszkowy, który podałam z groszkiem ptysiowym. Można również dodać kleksa śmietany. Ja wykorzystałam mrożony groszek, ale również można użyć groszku konserwowego. W zakładce ZUPY znajdziecie również inne przepisy i pomysły  na smaczne zupki. Składniki 400 g zielonego mrożonego groszku 1 duża

O kuchni z uczuciem
Uoga Uoga - podkłady mineralne z bursztynem - recenzja 139

oferuje pełną gamę kosmetyków do makijażu oraz pielęgnacji ciała.  Sekretem wszystkich produktów są odpowiednio dobrane, najwyższej jakości naturalne składniki, takie jak: ekstrakty ziołowe i owocowe, oleje tłoczone na zimno, olejki eteryczne, naturalne minerały, w tym bursztyn bałtycki, czy wody kwiatowe. Uoga Uoga podbiła serca Litwinek, a teraz jej produkty zdobywają sympatię i uznanie w innych krajach Europy

Di gotuje
Mielonka z indyka i papryki z szynkowaru 163

troszkę nad mięsem, jeśli będzie wody mniej to mięso z góry nie będzie właściwie "uparzone". Po dwóch godzinach wyjąć szynkowar i schłodzić go w zlewie lub w garnku z zimna wodą, a potem schować do lodówki, najlepiej na całą noc. Po upływie nocy, czyli kolejnego dnia wyjąć szynkowar z lodówki, otworzyć, wyjąć mielonkę z woreczka, pokroić i delektować się swojską

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sajgonki z wołowiną i warzywami 223

smażenia delikatnie obracamy . Wyciągamy cedzakiem na papierowy ręcznik ,żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu . Podajemy natychmiast z sosem chilli lub innym do sajgonek Nie nadają się do odgrzewania , a na zimno robią się gumowate . Smacznego !       Post Sajgonki z wołowiną i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Czekoladowa rozpusta – czyli idealne ciasto z czekoladą i bananami 635

cytryną. Kremówkę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej wrzucamy czekoladę i mieszamy, aż składniki dokładnie się ze sobą połączą. Chłodną masę odstawiamy do lodówki, ponieważ musi być bardzo zimna, zanim zaczniemy ją ubijać. Dlatego najlepiej połączyć śmietankę z czekoladą dzień wcześniej i wstawić masę do lodówki. Powinna całkowicie zastygnąć, wówczas miksujemy ją, aż powstanie gęsty krem nieco jaśniejszy niż

Relaxtime
Marchewkowy budyń jaglany 165

naczynia i bardzo dokładnie zblendować na gładki budyń. Gotowy deser przełożyć do miseczek, podawać z posiekanymi orzechami, polać odrobiną syropu. Budyń świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!   Zapisz

Even Better Food