Dodajemy jajko, masło orzechowe i miód. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. Rozgrzewamy tłuszcz. Wykładamy po łyżce masy. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło bądź na zimno. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 14 placuszków Koszt przygotowania: ok. 5 zł Czas przygotowania: ok. 30 minut
Pobite gary Barbarypodsmażonych warzyw dodany czosnek, przecier pomidorowy i gałka muszkatołowa. Dodana zmielona wołowina. Warzywa i wołowina po podsmażeniu. Doany listek laurowy. Sos przed gotowaniem. Dodane pomidory z puszki, zimna woda, sól i cukier. Sos zaraz po ugotowaniu i otwarciu szybkowaru. Ugotowany sos po wymieszaniu
Szybko SzybkowarPyszne, sycące i bardzo szybkie kotleciki jajeczne z kaszą kuskus. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. To moja propozycja na bezmięsny obiad. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Składniki: 8 jajek 1 szklanka kaszy kuskus mała cebula 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz
magiczna kuchnia Kasiprzy obracaniu. Drugie podejście wyszło już zupełnie gładko i bezproblemowo, a efekt bardzo mnie usatysfakcjonował! Kotleciki są świetne z różnego rodzaju pikantnymi sosami, a mnie osobiście najbardziej smakują na zimno. Polecam! Składniki: 1 średni kalafior 2 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka garam masali 1 łyżeczka 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki chili
zadanie-gotowaniesprawdzi, a nawet ryż. Jest to dosyć nietypowe połączenie wędzonego aromatu ze słodkim smakiem, ale tworzy to naprawdę smaczne połączenie. Nie muszę chyba dodawać, że smakuje również na zimno? Składniki na 4 duże porcje (czyli standardowo, zostanie porcja dla mnie do pracy na kolejny dzień) 2 kostki wędzonego tofu 100-150 g suszonych moreli puszka mleka kokosowego
greenscarfstołowa na 1 placuszek) . Placki należy smażyć z obu stron - do lekkiego zarumienienia się i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. P odawać bezpośrednio po przygotowaniu - posypane cukrem pudrem. (Na zimno również świetnie smakują
Di gotujePiątek! Jaki wspaniały dzień. Słońce świeci jak zwariowane choć wciąż zimno, ale co tam już bliżej wiosny niż zimy. Dlatego dzisiaj z radością upiekłam ciasteczka kokosowe z czekoladą. Ciastka wyszły wyśmienite. Prawdą jest, że jak człowiek ma humor to mu wszystko idzie
codojedzeniaprzygotowaniu. Pasuje w zasadzie do każdego obiadu czy to z mięsem, czy z rybą a także jako sałatka do grilla. Do przygotowania sałatki wykorzystałam olej lniany tłoczony na zimno od Green Spoon . Nie od dziś wiadomo, że olej lniany jest bardzo zdrowy, bogaty w kwasy Omega 3, wspomaga trawienie, odchudzanie, przeciwdziała zaparciom, obniża poziom cholesterolu. Zalecane jest
Zrób to smaczniepostaci długich makaronów możemy jeść na różne sposoby: na surowo, blanszowane, smażone... Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę do przygotowania, której wykorzystałam buraki. Sałatka pysznie smakuje zarówno na zimno jaki i na ciepło. Serdecznie polecam 😋. Sałatka z makaronem z buraków Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraków 3 ząbki czosnku 50 g sera feta 2 garści orzechów
Kulinarne przygody Gatitypokroić w kostkę. Panierować w jajku, mące, jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło lub zimno
Magiczne Życie Martyznaczy „średnio rozgrzana patelnia”, podaję poniżej skalę porównawczą. Jeśli po rozgrzaniu patelni, pryśniesz na nią kilka kropel zimnej wody nic się nie zadzieje – patelnia jest za zimna. Jeśli po rozgrzaniu patelni, pryśniesz na nią kilka kropel zimnej wody i zaczynają one parować w sposób zauważalny – patelnia jest średnio rozgrzana. Jeśli po rozgrzaniu patelni, pryśniesz na nią
manslogblogwiedzą, że ciepłe potrawy to jej podstawa. Są sycące i przede wszystkim gorące, co jest również bardzo ważnym aspektem, ponieważ tej diecie towarzyszy ciągłe uczucie zimna. Mnie wydawało się, że jestem polewana lodowatą wodą. Byłam na tej diecie przez 2 tygodnie i cały czas towarzyszył mi chłód, taki od wewnątrz. Nie pomaga
To co kochamkurczakiem, paprykę, kukurydzę oraz pieczarki. Mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy przez 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno
Kuchnia MagdaLenystrony, tak przygotowane wkładamy do piekarnika na 50-60 minut w temperaturę 200 st.C. Wyjmujemy i podajemy na gorąco lub studzimy i chowamy do lodówki żeby serwować na zimno :) Smacznego
chleba naszego