kremowy, delikatny, wręcz rozpływający się w ustach. Truskawkowy mus i palona beza włoska sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jest to sernik bez pieczenia, ale nie sernik na zimno. Masę serową zamiast piec gotuje się jak budyń, dzięki czemu jest bardzo delikatna i aksamitna. Ps. śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję sernika gotowanego – z karmelem, orzechami, kokosową kruszonką
Ostra na Słodkoupieczeniu odstawić szynkę na 5 min aby odpoczęła i pokroić w plastry. Uwaga: Ciepła grubo krojona pieczeń idealnie nada się na obiad, zimna cienko krojona jako domowa wędlina. INSTRUKCJA - krok po kroku
Atlas Smakówmałym ogniu, aż kasza zgęstnieje. Odstawiamy do ostudzenia. Miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem. Jeśli kasza manna będzie zbyt gęsta, dolewamy nieco mleka. Podajemy na ciepło lub na zimno. Posypujemy wiórkami kokosowymi
Moja smaczna kuchniaidealna zwłaszcza na Wielkanoc! Pięknie będzie prezentować się na wielkanocnym stole. Lekki i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Możemy wykorzystać ulubione składniki i bawić się kolorami. Podajemy ją na zimno, pokrojoną w grube plastry z dodatkiem cytryny lub octu winnego. Inspiracją do powstania przystawki była życzliwość marki Garneczki , firmy Ole . Składniki: • 1 litr bulionu drobiowego, najlepiej domowego • 2 łyżki żelatyny
Podróż w kulinariaczasie przygotowuję karkówkę . Tym razem zapraszam na Duszoną karkówkę z dżemem wiśniowym , którą podałam z pysznymi ZASMAŻANYMI BURACZKAMI firmy ORZECH. Buraczki można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Buraczki te są bezglutenowe. Polecam produkty firmy ORZECH. SKŁADNIKI: 8 plastrów karkówki 1 słoik dużemu wiśniowego z całymi owocami sól i pieprz do smaku
Gotowanie Patkipewno się Wam przyda. Schab wolno pieczony w niskiej temperaturze możemy podawać zarówno na ciepło, tak jak zrobiłam to ja, z dodatkiem pure z ziemniaków lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Myślę, że z dodatkiem domowego chrzanu czy sosu tatarskiego będzie pysznym elementem świątecznego śniadania. Schab wolno pieczony Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 2 kg wieprzowego schabu olej
Kulinarne przygody Gatityposyp posiekanymi orzechami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez 75 minut. Wystudź do momentu, aż beza będzie zimna, a owoce jeszcze ciepłe i podawaj. Możesz dodatkowo dorzucić gałkę lodów
Food SquareIdealny do kawy, herbaty, czystka czy melisy, zachęcam do spróbowania. Zrobiłam specjalnie w różnych pojemniczkach aby każdy zjadł tyle ile uważa. Przepis rozpropagowany przez Andrzeja Polana. Serniczki marchewkowe na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieuniwersalnej Dietta od e-condimenta . Takie kotleciki bardzo dobrze smakują z Mixem kasz z dynią od e-condimenta , który dodatkowo wzmocniłam smakiem tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni. Ja kaszy w ogóle nie soliłam, zazwyczaj tak po prostu robię, ponieważ mi tak smakuje, powoli odzwyczajam się od soli i muszę przyznać, że bez niej
MamaOskarkaKucharska przedstawia dzisiaj przepis na wspaniałe RACUSZKI ZE ŚMIETANĄ. Racuszki z tego przepisu są bardzo 'puchate', w środku miękkie, a na zewnątrz chrupiące. Świetnie smakują na ciepło i na zimno, dlatego śmiało możecie zabrać te racuszki na piknik. Racuszki podajemy posypane cukrem pudrem, oprócz tego na każdym placuszku możemy położyć po łyżce dżemu np. jagodowego, hmmm...naprawdę pycha :) Takie właśnie
Moja Książka Kucharskaryżem basmati lub hawajskim ryżem jaśminowym. Polecam! Serowe steki z sałatką będą także idealnie pasowały do mięs z grilla. Możemy je również zabrać na piknik ponieważ na zimno są tak samo dobre - koniecznie z sałatką, która orzeźwia całe danie :) -------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 40 minut -------------------------------------------- SKŁADNIKI : 250g sera feta 50dag pomidorów (mogą być koktajlowe) 1 ogórek wężowy
Moja Książka KucharskaZnakomity przepis na PIECZEŃ RZYMSKĄ. Pieczeń jest świetna zarówno jako dodatek do obiadu ( z ziemniakami i surówką) lub po prostu do kanapek. Nawet na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam dla całej rodziny np. na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu 2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki
Moja Książka Kucharskamało skomplikowana. Jada się t am dużo mięsa, warzyw i nabiału. W turcji, podobnie jak w pozostałych krajach bałkańskich , bardzo popularny i świetnie nam znany jest cacik - podawany na zimno sos, któr y składa się z jogurtu wymieszanego z siekanym świe żym ogórkiem i czosnkiem. No i oczywiście kebab , czyli "kęs mięsa", który zdobył popularność na całym świecie
Moja Książka Kucharskaroztoczańskich kresów. Niezależnie jednak od regionu wypieka się go zawsze z tych samych składników: ziemniaków, kaszy gryczanej, białego sera, skwarek, ale stosuje się różne proporcje. Danie smakuje zarówno na zimno jak i gorąco,podsmażone na masełku, polane śmietaną lub z barszczem czerwonym czy mlekiem. Uwierzcie mi, przepyszne :) Moją uwagę zwrócił jednak tradycyjny pieróg gryczany przygotowywany w okolicach
Moja Książka Kucharskasosem tzatziki. Jak się okazało, grzanki są świetne np. jako zakąska do piwa - więc polecam na przyjęcie, ale nie tylko - na kolację, na obiad. Ponieważ świetnie smakują także na zimno, można je również zabrać ze sobą np. na piknik . Polecam orientalne grzanki, korzystajcie z przepisu. Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 opakowania kremowego serka Apetina (naturalny
Moja Książka Kucharska