Przy sobocie zachęcam do zrobienia Sernika na zimno z mascarpone i serków waniliowych , na wierzch mrożone poziomki zalane galaretką. Sernik wyszedł bardzo smaczny. masa serowa 500 g mascarpone czteropak serka homogenizowanego waniliowego (4 x 140 g) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: poziomki mrożone
Różowa kuchniaMleko zagotować z cukrem waniliowym, wlać cienkim strumieniem do utartych żółtek i mieszać do zgęstnienia. Mannę wyłożyć do salaterki, obłożyć pokrojonymi owocami, polać sosem waniliowym. Deser możemy podawać na zimno i na ciepło
Tradycyjna Kuchniamleko, 2 łyżki mąki i odstawiamy, aż zaczną pracować. Mąkę przesiewamy do dużej miski, robimy dołek i dodajemy olej,sól, żółtka i pracujące drożdże. Łyżką ( drewniana, metalowa jest zimna, a ciasto tego nie lubi) mieszamy dokładnie składniki. Nie trzeba tego długo robić, wystarczy 1 - 2 minuty. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość, ponownie chwilę
Dieta moja pasjadodatkami, może stworzyć coś naprawdę niezwykłego. Tym razem jednak, przygotowywałam frittatę z premedytacją, bardzo lubię to danie bo jest pyszne i pożywne. Świetnie smakuje na ciepło, ale i na zimno. Wiem, że makaron można przygotować na milion sposobów, ale ten jest ciekawy, spróbujcie, warto. Danie przygotowywałam na patelni o średnicy 24 cm. Potrzebujecie następujących składników 400 g makaronu, na przykład
Pichceniomaniapłatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje. Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do miseczki. Posypujemy orzechami włoskimi i kokosem. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaBrzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy sezamem. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy 15 -17 minut- do zrumienienia. Podajemy ciepłe posypane szczypiorem z dymki. Na zimno też dobrze smakują! Smacznego
Wanilia i Kardamonpowietrzu” kawy mają też swoją praktyczną stronę. Ich izolacja termiczna jest skonstruowana tak samo jak w stalowych termosach. Pomiędzy ściankami znajduje się pusta przestrzeń utrudniająca przepływ ciepła lub zimna, w zależności od typu napoju. Dziś przedstawię Wam nowe filiżanki z podwójną ścianką brytyjskiej marki pochodzącej z miasta Bristol - Judge Cookware , które możecie oczywiście
cucinareswoim aromatem. Jednym z takich dań na szybko są zawijane podsmażone warzywa w makaronie lasagne obficie posmarowanym serkiem kanapkowym. To danie świetnie się sprawdzi jako przystawka na imprezie (na zimno również dobrze smakuje). Zachęcam was do udziału w konkursach durszlak.pl są bardzo inspirujące, gdyby nie konkurs #apetina "codziennie baw się smakiem" nie pomyślałabym wcześniej o tym aby smarować plaster
Wylizany RondelUwielbiam serniki ! Z resztą moi domownicy też. Lubimy i te na zimno bez pieczenia i te pieczone. I z owocami i bez nich – po prosu wszystkie J . Dziś zapraszam moich czytelników po kolejny smakowity i prosty przepis na sernik. Tym razem będzie to sernik z cytrynową nutką z dodatkiem pysznych czerwonych truskawek, upieczony na spodzie z ciasteczek zbożowych
Kulinarne przygody Gatityminuty, kotlety przewrócić na patelni podawać z ziemniakami tłuczonymi i np. z młodą zasmażaną kapustą białą - kotlety są soczyste, miękkie, z jabłkiem smakują wyśmienicie i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, na końcu wyciskamy czosnek... Przekładamy do misek i chowamy do lodówki :) Serwujemy na zimno :) Smacznego
chleba naszegodzięki swojemu słodkawemu smakowi, dobrze równoważy smak mięs i warzyw w rosole. W przypadku, gdyby podczas gotowania rosołu, zbyt duża ilość wody odparowała, należy wlać niewielką ilość zimnej wody. Zimna woda sprawi, że wszelkie szumowiny opadną na dno garnka. Przygotowany w ten sposób rosół ma złocisty kolor (dzięki cebuli) i jest klarowny. Mięso i warzywa z rosołu można wykorzystać
Gospodyni Miejskaprzykryciem) na 10 minut, aby troszkę podrosły. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu - po kilka minut z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku i od razu podawać. (Paszteciki smakują też na zimno i nadają się do podgrzewania
Di gotujeteż o kuchnię francuską. Quiche robiliśmy niemalże codziennie. Farsz był zależny od pory roku, zawartości restauracyjnej chłodni i nastroju kucharza. Mój osobisty M quiche je na ciepło, zimno, z sałatą lub bez. Przepis niemalże wierny z tym restauracyjnym. Jednak nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, dodała. Zamiast zimnej wody dodaje maślanki, zamiast margaryny
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdoczekać az spróbuje. Jest to ciastko pażone - smażone w oleju -i marynowane w słodkim syropie, lub polewany tym że syropem..... nasiąka słodyczą niczym gąbka. Podawane na zimno. Idealny do mocnego włoskiego espresso, albo do aromatycznej kawy parzonej po turecku. Jeden kęs... jedno ciasteczko dla takiego łasuch jak ja jest absolutnie wystarczające. Sara dziekuje Tobie
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk