na zimno - 10906 przepisów (strona:154/728)

KLUSKIE ŚLĄSKIE Z CZARNYM PIEPRZEM 109

Dziś zapraszam na Kluski Śląskie z czarnym pieprzem. Kluski podaję z pyszną Zasmażaną Białą Kapustą firmy ORZECH . Kapustkę podaję na ciepło ale można również jeść ją na zimno. Idealny duet podany na bezmięsny obiad. Zapraszam do spróbowania :) Smacznego :) SKŁADNIKI:   1 kg ziemniaków Ok 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Sól do smaku Pieprz czarny w młynku do smaku Olej

Gotowanie Patki
Szybki torcik z truskawkami i białą czekoladą 107

torcik z truskawkami i białą czekoladą Smacznego! Szybki torcik z truskawkami i białą czekoladą Żelatyna, którą dodajemy do masy nie może być ciepła ale nie może być też bardzo zimna, gdyż nie będziemy w stanie połączyć jej ze śmietaną. Truskawki możemy zastąpić dowolnymi owocami. Blacha do pieczenia powinna być małych rozmiarów. Ja użyłam tortownicy o średnicy dwudziestu centymetrów. Biszkopt przed

mecooks
Dietetycznie – Filet z kurczaka z kaszą kuskus 203

jaki sposób przygotować smaczny, prosty i dietetyczny obiad. Filet z kurczaka z kaszą kuskus to danie, które możemy zjeść zarówno na ciepło, ale równie dobrze będzie smakować na zimno. Taki obiad możecie zjeść zaraz po przygotowaniu, albo zabrać jako posiłek do pracy. Wykorzystamy tutaj składniki, które są niskokaloryczne i bardzo sycące – kaszę kuskus , filet z kurczaka. Filet z kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
sos musztardowy do parówek... 187

Składniki: masło 3 łyżki, mąka tortowa 3 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda zimna 3/4 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, musztarda sarepska 3 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, natka pietruszki 2 łyżki, parówki cienkie 10 sztuk, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - do wyboru w garnuszku stopić masło, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę lekko złocistą mieszając

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbasa kminkowa-podsuszana 176

kleistości. Odstawiamy do lodówki na 10-12 godzin. I nabijamy jelita ściśle. Wieszamy na kije do osadzenia czas 6-12 godzin. OSUSZANIE Jeśli nasza kiełbaska jeszcze jest wilgotna lub zimna to osuszamy bez dymu przy dużym ruchu powietrza 30-40 min w temp. 40 stopni. Powierzchnia jelit musi być całkowicie sucha i ciepła. WĘDZENIE W temperaturze 50-55 stopni trzy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 188

możemy zrobić z goździków, pieprzu lub nawet wykałaczką zwykłe otworki (ja chciałam wyraźniejsze, stąd goździki). Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem (ma być w temperaturze pokojowej, bo drożdżowe nie lubi zimna). Chlebki dodatkowo oprószyłam ziarnami sezamu, ale można też użyć siemienia lnianego czy całkowicie pominąć ten krok). Wstawiamy do zimnego piekarnika, nastawiamy na 180 stopni i pieczemy do zrumienienia (około

Kolorowy Przepisownik
Jajka w sosie chrzanowym na ciepło 346

Jajka w sosie chrzanowym na ciepło to idealne danie nie tylko na świąteczny stół. Sos chrzanowy przygotowuję na dwa sposoby, jeden na ciepło, a drugi na zimno z jogurtu naturalnego, który również pojawi się wkrótce na blogu. Polecam Wam również jajka po szkocku , które są łatwe do zrobienia, świetnie smakują i ładnie prezentują się na talerzu. Składniki 7 jajek

O kuchni z uczuciem
Kwiecień - plecień i sernik z musem pistacjowym 229

się nachwaliłam tej wiosny, a tu proszę - za pasem weekend, wolny w dodatku, a pogoda płata figle. Zrobiło się zimno i tak wietrznie, że Ptysi i Pączusi na spacerach uszy powiewają niczym bandery pirackich statków, a okna w sypialni otworzyć nie mogę, bo boję się, że nas wszystkie trzy wywieje do Kansas. Drzwi na taras, ku wyraźnemu niezadowoleniu futrzaków, pozostają

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biała kiełbasa zapiekana w cieście francuskim 172

roku gości na naszym wielkanocnym stole. W tym wydaniu biała kiełbasa bardzo dobrze smakuje jak również fajnie się prezentuje. Można ją podać na ciepło ale świetnie smakuje też na zimno. Poza tym to zawsze jakaś inna odmiana podania białej kiełbasy a nie tylko z żurkiem. składniki: 6 małych białych surowych kiełbasek * 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 2 duże cebule

Monia miesza i gotuje
Racuszki twarogowo kokosowe 183

podanych wyżej proporcji zrobiłam 24 racuszki. Racuszki twarogowo kokosowe możemy podać na śniadanie, obiad, czy kolację. Najlepsze są świeże, zaraz po usmażeniu, aczkolwiek nie do pogardzenia są również na zimno. Używając zamiast cukru stewii lub ksylitolu otrzymamy wersję dla diabetyków. Jest to również propozycja dla osób na diecie bezglutenowej. Dla dorosłych i dla dzieci – gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 223

Roladę podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Przygotowanie rolady jest dość pracochłonne, jednak ze względu na efekt końcowy jak najbardziej warto przygotować ją, szczególnie jeśli szukacie smacznej i atrakcyjnej potrawy dla swoich gości. Gwarantuje że w taki sposób podany kurczak zrobi furorę na rodzinnym obiedzie. Składniki: 1 cały kurczak

Podróż w kulinaria
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6506

CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie Gniazdka bezowe z herbatą matcha i owocami Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Strucla makowa na szybko – krucho

Karo in the Kitchen
Kluski leniwe 148

Dzisiaj mam leniwy dzień, a wszystko za sprawa tej pogody - szaro, buro i ponuro, a i zimno jeszcze😱. A skoro leniwy dzień to i leniwy obiad. Lubicie takie? A w której wersji słodkiej czy słonej? Ja najbardziej z bułką tartą ;) Składniki: 250 gram sera chudego 90 gram maki 1 jajko duża szczypta soli dodatkowo: tłuszcz bułka tarta Przygotowanie: Jajko mieszamy

Życie zaczyna się w kuchni
WIOSENNY TORT Z NUTĄ CYTRYNOWĄ I KREMEM MAŚLANYM 324

końcówką do ubijania białek - dodaj cream of tartar, jeśli go używasz. Jeśli nie, pomiń ten krok.  U bijaj pianę przez 10 minut , aż masa będzie bardzo gęsta i zimna.  Następnie zmień końcówkę miksera na mieszającą. Powoli, stopniowo, kawałek po kawałku dodawaj kosteczki  masła, cały czas miksując. Gdyby masa po jakimś czasie ubijania stała się rzadsza i będzie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasteczka migdałowo-imbirowe 134

lepsza ja”. Jak, a właściwie gdzie, do tego doszłam?... W Kazimierzu Dolnym… ot co! Wybrałam się na wycieczkę do wspomnianego miasta znajdującego się we wschodniej części Polski. Po drodze zimno, ciemno, ślisko i w ogóle nieprzyjemnie. Przyznaję zaczęłam się już zastanawiać, czy nie przespać całego wyjazdu pod ciepłą kołdrą i w ten sposób sprzeciwić się ciągle trwającej aurze zimy, która

Moja Mama Gotuje