dużo mówić przepyszne ! Proste w przygotowaniu i niesamowite w smaku. Chrupiące zewnątrz i mięciutkie lekko ciągnące w środku. Bezglutenowe. Można je jeść na ciepło, lub na zimno. Pyszne są z chipotle butter lub z masłem czosnkowym. Popularne w Brazylii. Potrzebna Wam będzie mąka z tapioki, a dokładniej mówiąc skrobia z tapioki. Podobna do naszej mąki ziemniaczanej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmasła. Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy, dodaję pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam. Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno
Gotowanie Patkikleistości. Odstawiamy do lodówki na 10-12 godzin. I nabijamy jelita ściśle. Wieszamy na kije do osadzenia czas 6-12 godzin. OSUSZANIE Jeśli nasza kiełbaska jeszcze jest wilgotna lub zimna to osuszamy bez dymu przy dużym ruchu powietrza 30-40 min w temp. 40 stopni. Powierzchnia jelit musi być całkowicie sucha i ciepła. WĘDZENIE W temperaturze 50-55 stopni trzy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.dojrzałych pomarańczy 4 cytryny 1 szklanka dojrzałych malin ( około 12 dkg ) 4 łyżki cukru ( cukier możesz zastąpić miodem ) 3 szklanki wody mineralnej gazowanej lub niegazowanej 8 kostek lodu lub zimna woda Sposób wykonania : Cytrusy sparz wrzątkiem i dokładnie wyszoruj szczoteczką. Wyciśnij sok z cytryn i pomarańczy ( jedną pomarańczę możesz pokroić w cienkie plastry do dekoracji ). Do soku z cytrusów
Przepisy i porady kulinarneprzykryte ściereczką na jakieś 20 minut. Po 20 minutach smarujemy rozbełtanym jajem i do pieca na 20 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu podajemy od razu choć i na zimno są smaczne
Różowa kuchniaŚmietankowiec wszystkim kojarzy się z ciastem na zimno. Jednak nie zapomnijmy, że można trochę poeksperymentować i przygotować takie ciacho zapiekane, które przypomina trochę sernik, jednak konsystencja wyczuwalna pozostaje nadal lekkiej śmietanki. Blacha o średnicy 26 cm Składniki: 2 x 400 ml śmietany 30 % 250 g cukru 600 g wiórków kokosowych 5 białek szczypta soli ciasto
Niezły Młynekjest kuchnia perska. Berberys zazwyczaj używam do ryżu . Przyrządziłam z niego winegret do sałatki. Bulgur to jedna z moich ulubionych kasz. Jest idealny do sałatek na ciepło i na zimno . Niby te same składniki, a jakże inna sałatka na obiad. Wszystko zależy od fantazji ale i od tego co lubimy. Czasami warto spróbować czegoś nowego. Ser halloumi znam już
codojedzeniakawałki. Kawałki panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, po czym smażymy na oleju na złoty kolor z obydwóch stron. Wafle ze szpinakiem smakują również dobrze na zimno bez panierowania. Smacznego
Z notatnikadelektować takim właśnie pysznym sernikiem. Ciasto to robi się na prawdę bardzo szybko . Do jego wykonania nie trzeba też wielu składników, więc jest tanie w wykonaniu. Sernik na zimno polecam wszystkim łasuchom, szczególnie tym będącym na diecie. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): spód 20 dag płatków owsianych 2 łyżki miodu 1/2 kostki masła masa serowa 50 dag twarogu
Pobite gary Barbarypodsmażamy, ale jeśli jajka obierzemy i faszerujemy tylko żółtko, oczywiście tego nie robimy. Te jajka mają taki plus, że można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Fajnie sprawdzą się jako przystawka na imprezie czy rodzinnym obiedzie. Koniec gadania, czas zabrać się za jajka. Drukuj Jajka faszerowane Składniki 4 jajka 4 gałązki szczypiorku 2 łyżeczki masła 2 łyżki
Mieszam w Garnkuoliwkami, posypujemy resztą sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st C na ok 20 minut. Przed podaniem układamy listki rukoli. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Kuchnia w czekoladzieWyrabiamy jednolitą masę i lepimy kulki :) Pozostała nam jeszcze kapusta przyda się na surówkę coleslaw Smażymy na mocno złoty kolor :) i już ... Można podawać również na zimno, albo w sosie na gorąco :) Smacznego
chleba naszegosłoik 3/4 l. Wyparzyłam i wysuszyłam. Poszatkowałam pół główki kapusty, zasypałam solą i ubiłam. Odstawiłam na godzinę, kapusta puściła sok. Włożyłam kapustę ciasno do słoika, dodając przyprawy, uzupełniłam przegotowaną zimna wodą zmieszaną z łyżką soku z kiszonej białej kapusty. Przykryłam pokrywką nie zakręcając do końca. Po trzech dniach kapustę można jeść. Z dnia na dzień jest coraz smaczniejsza
AZgotuj!drożdżówki z białym serem :) Są pyszne! Wilgotne, miękkie i słodkie, lekko waniliowe z pysznym, serowym nadzieniem. Rewelacyjne zaraz po upieczeniu, ale bardzo smaczne także podgrzane w mikrofalówce lub na zimno. Składniki (ok. 15-18 babeczek) 150 g margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia niepełna szklanka
Słodkie inspiracjeSzybka owocowa sałatka, idealna jako podwieczorek, przekąska lub drugie śniadanie. Polana słodko-kwaśnym dressingiem z olejem, którego nie należy pomijać. Polecam dodać olej tłoczony na zimno, np. z pestek arbuza. Składniki (2-3 porcje) Dressing sok z połowy cytryny łyżka miodu łyżka oleju Wszystko wymieszać. Sałatka garść jeżyn garść malin 2 brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzała gruszka Wszystkie owoce
Słodkie inspiracje