Kabanosy wieprzowe- classic

Kabanosy wieprzowe- classic

Kabanosy wieprzowe- classic

SKŁADNIKI -2 kg szynki -1 boczku bez skóry -1 kg karkówki -2 kg podgardla PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -kminek 1 g/kg -czosnek wyciśnięty przez praskę dobrej jakości 3 g /kg -jelita baranie 30 m kaliber 22-24 mm WYKONANIE Kupione mięso myjemy i tkniemy w kawałki 4 na 4 cm w osobnych pojemnikach.1 pojemnik szynka a w 2 resztę surowca. Teraz zgodnie z gramaturą mięsa dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 48... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, szynka, boczek, karkówka, kiełbasa, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.