www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki. Rolada ze schabu z pieczarkami Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki - 1 kg schabu bez kości - sól, pieprz, ostra i słodka papryka
Marta GotujePrzepis ten pochodzi z restauracji w której pracowałam lata temu. Jest prosty ale pyszny a szarlotka smakuje i na ciepło i na zimno, jest po prostu przepyszna a do tego bardzo szybka i nie skomplikowana. Składniki 250 g mąki 250 g cukru 250 g masła 4 duże lub 5 mniejszych jajek cynamon 1,5 kg jabłek, ja najczęściej wybieram Elstar
Delusional Trinetatarski. Tym razem dodałam do niego ostrego chrzanu. Sos nabrał nowego i ciekawego smaku. Może się skusicie i taki przygotujecie ? Idealny do jaj, wędlin i innych mięs na zimno. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwodzie, cebulę, ogórki kroimy i dorzucamy do makaronu. Dodajemy majonez i przyprawy, sól, pieprz, ciut papryki. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do miseczek. Ozdabiamy zieleniną i podajemy na zimno z lodówki. Smacznego
chleba naszegokaszę. Sałatka z pęczaku to bardzo popularna sałatka wśród moich domowników. Pęczak niegdyś nienawidzony przeze mnie rozpoczął nową karierę w mojej kuchni. Używam go często głównie w sałatkach na zimno lub na ciepło . Zdarzy mi się, że gotuję pęczak na sypko do gulaszu… Sałatka z pęczaku smakuje mi jednak najbardziej. Wybieram do niej ulubione warzywa, a ostatnio testuję
codojedzeniamnie dość często Zobacz też: Spaghetti carbonara Przepis na makaron z łososiem i cukinią Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 100 g łososia wędzonego na zimno średnia cukinia ząbek czosnku mała cebulka 250ml śmietanki 30% olej do smażenia sól oraz pieprz opcjonalnie (dowolny ser do posypania) makaron Przepis 1 Cebulę siekamy w drobną kostkę. Cukinię kroimy
Kuchnia Bazyliinaczynia do zapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli chcecie zrobić szybką przekąskę, albo nawet podać na obiad, to... przepis jest przed Wami. Życzę Smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiNajlepsze ciasto na pieczone pierogi z dodatkiem mąki pełnoziarnistej- ever!!! Spróbuj! Dobre na diecie, do pudełka lunchówki do pracy czy jako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno, jeszcze lepiej na ciepło. Wielbiciele dipów mają duże pole do popisu, mogą maczać pieczone pierogi i zajadać je z sosami takimi jak; czosnkowy, ziołowy czy śmietanowy Składniki: Farsz: pierś
Rusty Forkulubionym sosem na całej długości. Posypuję mixem sałat ja użyłam z marchewką. Kotleta z kurczaka kroję w plastry, układam na sałacie. Zawijam w rulon. Kroję na pół. Podaję na zimno np do pracy na drugie śniadanie. Można również podawać na ciepło odgrywając w mikrofali lub piekarniku
Gotowanie PatkiPaprykę czerwoną myję i kroję w paski kładę na tortillę. Tortille zawijam. Kroję na dwie części. MoŻna podgrzać w piekarniku ok 8 min w 180 stopniach albo jeść na zimno. Smacznego
Gotowanie Patkitylko skleić farsz. Tak przygotowanym farszem napełniamy jajka. Rada: tak faszerowane jajka możemy zapiec w piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C lub podawać na zimno jajka faszerowane ziołami bardzo dobrze smakują z sosem tatarskim jajka można posypać z wierzchu startym żółtym serem i zapiec w przepisie nie podawałam soli, gdyż moja przyprawa do jajek zawierała sól
Ciastka - domowe słodkościnadziania można użyć dowolnej cienkiej kiełbasy, ja akurat przygotowałam schab na wielkanocny stół więc użyłam białej kiełbasy. Taki schabik można podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę na kanapki. składniki: 1,2 kg schabu surowa biała kiełbasa o długości schabu, u mnie wyszły 2 kiełbaski słodka papryka majeranek sól,pieprz 1 szklanka wody lub bulionu
Monia miesza i gotujePieczeń rzymska jest na tyle pomysłowym daniem, że można ją serwować na ciepło lub zimno. Można ją podać w formie obiadu lub zajadać się nią na śniadanie czy kolację. Wystarczy tylko pokroić na drobne plastry i może śmiało zastąpić wędliny. Do zrobienia pieczeni zainspirowała mnie moja mama. Zwłaszcza kiedy mi powiedziała, że przepis jest szybki i prosty,a danie wygląda
kuchniabellissima.wordpress.comŚwiąt Wielkiej Nocy postanowiłam przygotować domowe masło w drewnianej foremce baranka. To moje pierwsze podejście do takiego ozdobnego masła, także wybaczcie małe niedociągnięcia. Składniki: 400ml śmietanki 42% dobrze schłodzonej zimna woda foremka do masła Foremkę zalewamy zimną wodą, odstawiamy. Kremówkę ubijamy na sztywny krem, miksujemy nadal na wysokich obrotach aż kremówka opadnie i powstaną grudki masła. W rękach zagniatamy kulę
Gotowanie i blogowaniebiała ziarno 3 g/kg -pieprz czarny mielony 2 g/kg -pieprz kolorowy gnieciony w moździerzu 1 g/kg -czosnek świeży polski dobrej jakości 8-10 g/kg -majeranek 0,3 g/kg -woda zimna 100 mil -woda wrząca 900 mil -jelita wieprzowe 26-30 mm WYKONANIE Kupione mięso myjemy tniemy w kawałki 3 na 3 cm, szynkę, boczek i podgardle w osobnych pojemnikach. Przyprawiamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.