smarujemy nią dynię solimy i oprószamy ziołami do piekarnika zmniejszamy temperaturę do ok 180 stopni i spokojnie czekamy aż się upiecze – ok 20 minut. Pałaszujemy ze smakiem. Dobra na zimno i na ciepło. Jak zostanie jej więcej można ją zmielić z dodatkiem kaszy jaglanej, ugotowanej fasoli i przypraw – wyjdzie super pasta na chleb lub masa na … kotleciki:) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszanaczynia do zapiekania wsypać ryż. . Cebule i marchewki obrać i pokroić w plastry. Pokrojone warzywa ułożyć na ryżu. Na warzywach ułożyć kawałki kurczaka. Wszystko zalać zalewą, zalewa może być zimna lub letnia. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 90 min.. Naczynia nie przykrywamy :). Podajemy np. z ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaZapiekanki upiekłam z ziołami oraz ketchupem i serem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, można je upiec na śniadanie lub kolację. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, możemy je zabrać ze sobą do pracy, polecam. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniej wody 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 łyżka
Bajeczna KuchniaSmacznie wyszło, mój młody zadowolony, nawet nic nie marudził :-). Masło Primavika to masło z dobrym składem, bo tylko 100% prażone orzeszki arachidowe :-). Miłego dzionka Wam życzę, mimo tego zimna brrrrr :-). Składniki na 3 porcje: około 500 g fileta z indyka 1 brokuł 4-5 łyżek masła orzechowego crunchy u mnie Primavika kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona
kruche babeczkizupy-kremy, które uchodzą za potrawy eleganckie i bogate w walory smakowe. Kuszą one intensywnym kolorem i delikatną konsystencją. Świetnie rozgrzewają w czasie chłodnych dni, a podane na zimno orzeźwią w środku gorącego lata. Są bardzo dobrym źródłem błonnika rozpuszczalnego w wodzie, który zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Stanowią doskonałe źródło cennych witamin, minerałów i makroskładników a przy tym zawierają mało
Tradycyjna Kuchniaciasto żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka. 5. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół i piec 20 min. 6. Podawać na ciepło lub na zimno. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Szparagi 64 320 7.04 0.38 12.42 Ciasto francuskie
Atlas SmakówWyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno, domowy napój pomarańczowy, który z powodzeniem wygrywa ze sklepowymi super "sokami". Potrzebujemy kilka pomarańczy, mogą być również mandarynki i jakaś cytryna, trochę cukru, wodę gorącą i wodę zimną, 2 galaretki pomarańczowe, 2 goździki, wyciskarkę do soku. Galaretki rozpuszczamy w 2 litrach gorącej wody i studzimy. Owoce wyciskamy i sok wlewamy
chleba naszegooraz cukier z prawdziwą wanilią. Starannie mieszamy. Masę wylewamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy cukrem kokosowym. Pieczemy przez kwadrans w temp. 180 st. C. Idealne na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaPasztet rybny... z łososia z dodatkiem papryki, cebuli, koperku oraz otrębów. Nie zawiera mąki. Można go porównać do domowego paprykarza, ale jest dużo, dużo lepszy. Idealny na zimno, np. do kanapek lub na ciepło. Składniki: 500-600 g łososia świeżego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki otrębów owsianych lub pszennych
Kuchnia MagdaLenyzaczęły kwitnąć, a moje drzewko figowe dostało zielonych pąków. Całe szczęście nie zmarzło, zima była byle jaka, na ogół plus i deszczowo. Wszyscy myślą, że na północy to tylko zimno i śniegi, no ale to tak zupełnie nie jest. Zachodnie wybrzeże Szwecji i Goteborg, w którym mieszkamy już od kilku lat ma bardzo ciepłe zimy. Od czasu do czasu spadnie
codojedzeniaSchab jadłam pod wieloma postaciami , ale muszę przyznać , że taki jadłam po raz pierwszy. Bardzo dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Wiem już to , że od dzisiaj będzie dość często gościł u nas i zastąpi nie mile widziane w naszym domu wędliny :) /źródło : "Przyjaciółka"/ Składniki: ok. 1,2 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku duży pęczek świeżej
Różne smaki w kuchniosobna. W piekarniku nagrzanym do 190 C ok. 30 minut. Masa śmietankowa: Cytrynowa galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Poczekać aż galaretka ostygnie. Ubić śmietankę ( musi być zimna ) w trakcie ubijania dodać cukier puder. Wlać zimną galaretkę i wylać masę śmietankową na 1 placek miodowy. Następnie przykryć drugim plackiem miodowym. Na wierzch wylać masę kajmakową ( wcześniej
Różne smaki w kuchnispód tarty, posypujemy startym serem i na całość wylewamy masę jajeczno śmietanową. Pieczemy 30 - 40 minut w 180 stopniach. Tarta smakuje bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno
Delusional Trine