na zimno - 10906 przepisów (strona:140/728)

PASZTET Z ŁOSOSIA 162

Pasztet rybny... z łososia  z dodatkiem papryki, cebuli, koperku oraz otrębów.  Nie zawiera mąki. Można go porównać do domowego paprykarza, ale jest dużo, dużo lepszy. Idealny na zimno, np. do kanapek lub na ciepło.  Składniki: 500-600 g łososia świeżego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki otrębów owsianych lub pszennych

Kuchnia MagdaLeny
Kawa na balkonie 187

zaczęły kwitnąć, a moje drzewko figowe dostało zielonych pąków. Całe szczęście nie zmarzło, zima była byle jaka, na ogół plus i deszczowo. Wszyscy myślą, że na północy to tylko zimno i śniegi, no ale to tak zupełnie nie jest. Zachodnie wybrzeże Szwecji i Goteborg, w którym mieszkamy już od kilku lat ma bardzo ciepłe zimy. Od czasu do czasu spadnie

codojedzenia
Schab z czosnkiem i ziołami na pomidorach 237

Schab jadłam pod wieloma postaciami , ale muszę przyznać , że taki jadłam po raz pierwszy. Bardzo dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Wiem już to , że od dzisiaj będzie dość często gościł u nas i zastąpi nie mile widziane w naszym domu wędliny :) /źródło : "Przyjaciółka"/ Składniki: ok. 1,2 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku duży pęczek świeżej

Różne smaki w kuchni
Ciasto Krówka - rewelacja 2105

osobna. W piekarniku nagrzanym do 190 C ok. 30 minut. Masa śmietankowa: Cytrynowa galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Poczekać aż galaretka ostygnie. Ubić śmietankę ( musi być zimna ) w trakcie ubijania dodać  cukier puder.  Wlać zimną galaretkę i wylać masę śmietankową na 1 placek miodowy. Następnie przykryć drugim plackiem miodowym. Na wierzch wylać masę  kajmakową ( wcześniej

Różne smaki w kuchni
Quiche Lorraine 204

spód tarty, posypujemy startym serem i na całość wylewamy masę jajeczno śmietanową. Pieczemy 30 - 40 minut w 180 stopniach. Tarta smakuje bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno

Delusional Trine
ciasto ryżowe z rabarbarem (bezglutenowe) 297

suchego patyczka. Po wyjęciu możecie posypać cynamonem, lekko posmarować miodem: co kto lubi. Odstawiamy na kilka chwil, aby ciasto lekko ostygło. Ciasto idealnie smakuje jeszcze ciepłe lub na zimno. Gotowe. Smacznego

Gar Zdrowia
Śnieżny puch na biszkopcie 245

Delikatny , puszysty, lekko kwaskowy  i mega pyszny sernik na zimno.  Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze  się udaje, szczerze  polecam. Składniki:  biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % 4 cytrynowe

magiczna kuchnia Kasi
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 179

bardziej udanych próbach dopracowałam przepis. Mięso przygotowane wg tego przepisu jest soczyste i dobrze przyprawione. Można go podać na ciepło z puree ziemniaczanym lub ryżem. Doskonale smakuje na zimno jako dodatek do kanapek lub sałaty. Mięso ma wyrazisty smak, mimo dodatku sporej ilości papryki nie jest zbyt pikantne. Jeśli będziecie je przygotowywać dla małych dzieci, proponuję zmniejszyć ilość papryki

Codziennik Kuchenny
Mięso pieczone 204

Jednak ta należy do recepturek z górnej półki. Dlaczego? Pierwsze primo 😉 , mięso zrobione tym sposobem jest bardzo wilgotne. Nie potrzeba do niego sosu. Drugie primo 😉 , można je jeść na zimno do kanapek, lub na gorąco jako drugie danie. Trzecie primo 😉 każdy kto spróbował mojego mięsa chce przepis. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
ŚLEDZIE Z IMBIREM, SUSZONYMI ŚLIWKAMI I POMARAŃCZĄ 204

umyj i wymocz mleku. Jak długo? Niektórym wystarczy ok. 30 minut, inne potrzebują kilku godzin. Trzeba próbować, kiedy przestaną być słone. Następnie wyłóż rybę na sito i dokładnie umyj zimna wodą. Osusz – na sicie, a później przy pomocy papierowych ręczników. Pokrój na kawałki – takie na jeden kęs. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Dodaj

Anioły w kuchni
Tarta ze szparagami i serem 209

wybornie. Szkoda, że sezon na nie jest taki krótki, warto więc go wykorzystać dość intensywnie. Polecam tą tartę. Jest sycąca, idealna na obiad lub kolację. Na ciepło i na zimno. Na deszcz i na słońce Idealna również na pikniki plenerowe. Nie brudzi rączek Przypominam o obciążeniu ciasta, w czasie wstępnego zapiekania. Inaczej ciasto podniesie się Wam i nie będzie ładnych

Mieszam w Garnku
Kotlety z jajecznicy 213

Zapewne niejednokrotnie zdarzyło Ci się, ze została ci jajecznica po śniadaniu? Zimna, niedobra nie nadaję się do ponownego zjedzenia. Sytuacja szczególnie popularna gdy wśród domowników są dzieci :) Ja mam swój sposób na resztki jajecznicy - pyszne kotleciki! Smakują wyśmienicie ! Składniki: 5 jajek 4 małe bułeczki 1 szklanka mleka sól i pieprz do smaku curry do smaku 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku bułka

Tradycyjna Kuchnia
Szparagi w cieście francuskim 228

posmarować przygotowane zawijasy. Górę posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec 15-20 minut do ładnego zarumienienia się ciasta. Najlepiej smakują ciepłe,ale na zimno też są niczego sobie

Kolorowa kuchnia Elki
Szparagowa zupa do picia 184

stawiamy ponownie na ogniu. Dodajemy mleko kokosowe oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tabasco. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia.  Zupa smakuje na ciepło i na zimno. Przed podaniem rozlewamy ją do szklanek, do każdej wkładamy odłożone wcześniej kwiatowe końcówki

Przysmaki Karolki
pieczone pikantne udka z czosnkiem... 217

wodą udka następnie na termoobiegu w 160 C piec 10 minut, odparuje nadmiar wody i skórka się przyrumieni mocniej można podawać na ciepło z czym się lubi lub na zimno z do pieczywa..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię