na zimno - 10906 przepisów (strona:137/728)

Pizza bianco z pesto i szparagami 226

Zielona pizza bianco z pesto i szparagami na kolację. Uwielbiam pizzę ze szparagami . To jest uniwersalna pizza, którą można jeść na ciepło i na zimno. Moja pizza bianco to pizza domowa od a do z i za każdym razem inna. Ta pizza zawiera tyle zieleniny, że śmię ją nazywać zieloną. Posmarowałam ją sosem bianco, posypałam orzechami i wstawiłam do piekarnika

codojedzenia
Kwiaty cukinii z gorgonzolą 163

Państwa Majlertów. 6 kwiatów cukinii nadzienie: 60 gorgonzoli, 100 serka śmietankowego, łyżka posiekanej pietruszki, 5 – 6 łyżek prażonych pestek dyni, ciasto: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, zimna woda mineralna gazowana, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Gorgonzolę, serek śmietankowy, pietruszkę dokładnie wymieszać, Dodać pestki wymieszać. Mąkę pszenną i kukurydzianą wymieszać, posolić, dolać wodę mineralną

królestwo garów
KLOPSY JAJECZNE Z TUŃCZYKIEM 223

wymieszać. Uformować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Fajnie smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale równie pyszne są na zimno, pokrojone w plasterki na kanapki

Walijskie Pichcenie
Hummus z selera 286

smaku. Czego chcieć więcej - powiem tak - u  mnie na razie serwowany będzie ten z selera, tradycyjnym się już troszkę przejadłam. Idealny do wszystkiego: wrapów na ciepło czy zimno, kanapek (te z pomidorem są najlepsze), zamiennik masła czy po prostu, ot tak, do schrupania z marchewkami :) Składniki: - 1 duży seler (ok.400g) - 3-4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek

CookYourself
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 527

pierogi, z podanych składników wyszło mi 6 dużych sztuk ale oczywiście można ciasto podzielić na mniejsze kawałki i przygotować małe pierożki. Calzone świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno, ja swoje podałam z sosem czosnkowym . składniki: ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży duża szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju farsz

Monia miesza i gotuje
Wegetariańskie spaghetti bolognese 224

łyżeczki koncentratu pomidorowego garść bazylii posiekanej ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ¼ łyżeczki kozieradki (opcjonalnie) 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka majeranku suszonego PODAJEMY: oliwa tłoczona na zimno, pieprz mielony i bazylia. Wykonanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Około 5 minut. ( głęboka patelnia) Dodajemy następnie

Apetyt na Zielone
"MAKARON" Z SOSEM ALFREDO 166

niedźwiedziego, soli i pieprzu. Ugotowanego kalafiora miksujemy ( razem z mlekiem w którym się gotował) na gładko . Dodajemy płatki drożdżowe i sok z cytryny - ponownie miksujemy . Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionymi dodatkami ! SMACZNEGO

Marcepanowa kuchnia
Sernik Marchewkowa Galaktyka 192

Śnieżnobiały sernik na zimno połączony z ciastem marchewkowym , jabłkami i kremem budyniowym. Poezja smaku...Kto chętny? SERNIK MARCHEWKOWA GALAKTYKA Składniki: ciasto marchewkowe: 1 szkl mąki 1 szkl startej marchewki 1/2 szkl cukru 1/2 szlk oleju 1/2 szkl posiekanych drobno orzchów 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta cynamonu masa serowa: 500 g mascarpone 220 g sera białego

Bon appetit mon amie
SERNIK STRACIATELLA NA KAKAOWYM SPODZIE 277

pełne buzie pałaszujące do ostatniego okruszka, to najlepsza nagroda za trud włożony w przygotowanie rodzinie takiego słodkiego podarku. Wszystkich zachęcamy więc do wspólnego wypiekania i przygotowywania ciast na zimno razem z Nami i z Kasią- najlepszą kostką, nie tylko do pieczenia jak widać.  #UpieczBliskimRadosc  #SwiatowyDzienPieczenia #KasiaInspiruje

Z Majeczką w kuchni
Czerwona kapusta z rodzynkami 196

Czerwona kapusta z rodzynkami Już kilka warzywnych dodatków obiadowych pojawiło się na blogu. Zarówno surówka z selera , jak i surówka z marchewki były na zimno i nadszedł czas zrobić coś, co zarówno mnie jak i Was rozgrzeje. Czerwona kapusta z rodzynkami to kolejny nostalgiczny przepis. W domu mama często robiła ją dla mnie do mięsa, a sama pałaszowała solo prosto

Blendman
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM Z RABARBARU 173

Sezon na rabarbar trwa więc postanowiłam że zrobię coś słodkiego na deser.Bardzo lubię serniki na zimno robi się szybko i nie wychodzą z nich zakalce :) i zawsze się udają. SKŁADNIKI 1 kg mielonego sera takiego z wiaderka 100 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny   400 g rabarbaru 400 g truskawek, mogą być

Mała w garnku miesza
Kokosowa amarantuska z kiwi, alternatywna owsianka 163

szklanki mleka 2 kiwi łyżka wiórków kokosowych stewia lub miód do smaku Sposób przygotowania: Amarantusa zalej mlekiem, wymieszaj z wiórkami kokosowymi oraz jednym kiwi. Podgrzej lub zjedz na zimno. Wymieszaj z miodem. Podawaj ozdobionego kiwi, migdałami, wiórkami kokosowymi, nasionami chia

wysmienity
Pierożki sofficini z szynką i serem 363

żółtym serem. Są to pierogi przygotowane z ciasta parzonego, panierowane w bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Złociste chrupiące i można podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 2 szkl mąki pszennej 1,5 szkl mleka 1 łyżka masła 3/4 łyżeczki soli 200 g żółtego sera  200 g szynki 2 jajka bułka tarta olej do smażenia

Ala piecze i gotuje
Kotlety schabowe duszone w sosie 251

ząbki czosnku; 1/2 łyżki majeranku; 1 liść laurowy; 5 ziaren ziela angielskiego; 1 łyżka domowej vegety. 3 łyżki oleju; 1 czubata łyżka masła klarowanego; 1/2 szklanki zimnej wody + zimna woda do duszenia mięsa; 1 czubata łyżka mąki pszennej + mąka pszenna do obtoczenia kotletów; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę. Cebule

Gospodyni Miejska
Sałatka z ziemniakami, szparagami, jajkami, sałatą i tuńczykiem 207

tuńczyka w oliwie (polecam taki w słoiczku) 4 jajka sałata rzymska lub strzępiasta Sos: 3-4 łyżki octu jabłkowego 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno 2 łyżeczki wody sól, pieprz, cukier Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i kroimy na mniejsze części. Szparagi myjemy, odłamujemy stwardniałe końcówki (ja również

Smaki Na Talerzu