upiekłam,ale zrobiłam sernik z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki właśnie dojrzały i trzeba się mini zająć więc w najbliższym czasie będzie u mnie porzeczkowo. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 3 szklanki obranych czerwonych porzeczek 200g podłużnych biszkoptów Tortownicę o śred. 25 cm wyścielić folią aluminiową
Kolorowa kuchnia Elkipomysł na posiłek, który możecie ze sobą zabrać na piknik, spacer czy rodzinne spotkanie na łonie natury. Pożywna i przepyszna tarta, którą można jeść na ciepło, jak i na zimno. Tarta jest bardzo aromatyczna, pożywna a za razem lekka w swojej formie. Do tarty użyłam dużej ilości świeżych ziół i sera, a spód do tarty wykonałam na bardzo delikatnym kruchym
SMYKWKUCHNIsmakuje i pachnie lato? Na pewno owocami i zdecydowanie wiśniami. Dlatego też przygotowałam ten pyszny, letni deser. Jest idealny na zimno, nie za słodki, nie za kwaśny. Z podanej ilości składników wychodzi 6 deserów w szklankach. SKŁADNIKI 75 g agrestu 1 galaretka agrestowa + 400 ml wody 450 g wiśni bez pestek (wraz z sokiem) 2 galaretki wiśniowe
Passions hobbies lifejakimś barszczem, chłodnikiem. Świetnie sprawdzą się do grilla czy na pikniku. Do zapakowania na rodzinną wycieczkę. Będą doskonałe zarówno w sezonie chłodniejszym, jak i teraz. Dobrze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Bułki były tak dobre, że chyba poeksperymentuję z ich wegetariańskim nadzieniem Górę posypałam sezamem i czarnuszką, ale możecie nie sypać jej niczym lub posypać np. makiem
Mieszam w Garnkunaszych stołach. Dzisiaj przedstawiam niecodzienną odsłonę tego deseru. Jest on bardzo prosty w wykonaniu, a w dodatku nie wymaga użycia piekarnika. Tak, tak to znany wszystkim sernik na zimno. Jednak nie na tym polega jego niezwykłość. Jest on w 100% wykonany ze zdrowych produktów, bez użycia cukru. Więc tutaj dobra wiadomość dla wszystkich łasuchów- bananowym sernikiem z mojego przepisu
Smiling Shrimpskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniaczytać moje wypociny to jestem Wam wdzięczny i postaram się pisać nie rzadziej niż teraz. A ostatnio w całym moim zaganianym życiu znalazłem czas na rewelacyjny sernik na zimno. Ja akurat zrobiłem go z czerwonymi i czarnymi porzeczkami, ale możecie użyć dowolnych owoców, swoich ulubionych. Porzeczki akurat dają fajny kwaskowy smak. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturegóry a ta z kolei układać pionowo w foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Chlebek pieczemy ok 25-30 minut w 180 stopniach. Doskonale smakuje na ciepło lub zimno
Smakołyki AsiSezon truskawkowy trwa. Dzisiaj mam dla Was propozycję na śmietankowe ciasto na zimno, z truskawkami i nasionami chia. Zimny deser, idealny na ciepłe dni. Składniki masy śmietankowej: 400 ml mleka 6 płaskich łyżek nasion chia 400 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe z cukrem 140 g cukru 2 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany 30% 2 łyżki syropu waniliowego Ponadto
Smak mojego domupomidorowa dla maluchów. Można w niej przemycić naprawdę dużo warzyw. Do tego zupa ta jest bardzo pożywna. Świetnie smakuje zarówno na ciepło (z ryżem czy makaronem), jak i na zimno. W upały można wykorzystać fakt, że pomidory świetnie wychładzają organizm i jeść ją jak gazpacho! 3 puszki pomidorów garść liści bazylii włoszczyzna 2 cebule 4 ząbki czosnku 1,5 łyżki
Dieta bez mlekaOstatnio postawiłam na serniki. Nie te na zimno, tylko te pieczone. Zmieniam tylko owoce, masę, zawsze wychodzi tak samo smacznie. A Wy lubicie serniki? Jeśli takie wilgotne, rozpływające się w ustach, to zapraszam na ten, w 100 procentach się w nim rozsmakujecie. Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie
Z Majeczką w kuchnizaplanowałam zrobić z nich barszcz, który uwielbiam zarówno z ziemniaczkami jak i z uszkami. Dzisiaj zrobiłam smaczny dodatek do dania głównego, a mianowicie buraczki z jabłkiem, które podajemy na zimno. Buraki zawierają cudowne właściwości zdrowotne, także zachęcam Was do włączenia tego wspaniałego warzywa do Waszego menu. Jedzcie na zdrówko! Buziaki :-) Składniki: buraki 0,5 kg, jabłko
kulinarne odsłony patisię w niej składnik białkowy. W przeciwnym razie pół godziny po zjedzeniu sałaty znów poczuje się głód. Dla mnie wszelkie sałaty to również możliwość wykorzystania różnych olejów tłoczonych na zimno, w których ostatnio bardzo gustuję. Składniki: kilka liści sałaty (u mnie lodowa i czerwona masłowa) kilka pomidorków koktajlowych pieczony lub smażony łosoś (może być taki, który został z obiadu) szczypiorek
Weekendy w domu i ogrodzieSolimy i pieprzymy do smaku. Zostawiamy na chwilę w przykrytym garnku, żeby przyprawy się wchłonęły zanim przełożymy do innego naczynia. Można serwować zarówno od razu na ciepło albo na zimno. Przechowywana w lodówce długo (do około tygodnia) zachowuje świeżość. Smacznego! Artykuł Gotowana kapusta do obiadu pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plpoziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Kiełki mung stosuje się przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej - na zimno lub na gorąco. WARTOŚCI ODŻYWCZE: Witaminy - A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K; Składniki mineralne - w apń, magnez, fosfor, żelazo, potas
wege i kropka