smakuje i pachnie lato? Na pewno owocami i zdecydowanie wiśniami. Dlatego też przygotowałam ten pyszny, letni deser. Jest idealny na zimno, nie za słodki, nie za kwaśny. Z podanej ilości składników wychodzi 6 deserów w szklankach. SKŁADNIKI 75 g agrestu 1 galaretka agrestowa + 400 ml wody 450 g wiśni bez pestek (wraz z sokiem) 2 galaretki wiśniowe
Passions hobbies lifejakimś barszczem, chłodnikiem. Świetnie sprawdzą się do grilla czy na pikniku. Do zapakowania na rodzinną wycieczkę. Będą doskonałe zarówno w sezonie chłodniejszym, jak i teraz. Dobrze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Bułki były tak dobre, że chyba poeksperymentuję z ich wegetariańskim nadzieniem Górę posypałam sezamem i czarnuszką, ale możecie nie sypać jej niczym lub posypać np. makiem
Mieszam w Garnkunaszych stołach. Dzisiaj przedstawiam niecodzienną odsłonę tego deseru. Jest on bardzo prosty w wykonaniu, a w dodatku nie wymaga użycia piekarnika. Tak, tak to znany wszystkim sernik na zimno. Jednak nie na tym polega jego niezwykłość. Jest on w 100% wykonany ze zdrowych produktów, bez użycia cukru. Więc tutaj dobra wiadomość dla wszystkich łasuchów- bananowym sernikiem z mojego przepisu
Smiling Shrimpskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniaczytać moje wypociny to jestem Wam wdzięczny i postaram się pisać nie rzadziej niż teraz. A ostatnio w całym moim zaganianym życiu znalazłem czas na rewelacyjny sernik na zimno. Ja akurat zrobiłem go z czerwonymi i czarnymi porzeczkami, ale możecie użyć dowolnych owoców, swoich ulubionych. Porzeczki akurat dają fajny kwaskowy smak. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturegóry a ta z kolei układać pionowo w foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Chlebek pieczemy ok 25-30 minut w 180 stopniach. Doskonale smakuje na ciepło lub zimno
Smakołyki AsiSezon truskawkowy trwa. Dzisiaj mam dla Was propozycję na śmietankowe ciasto na zimno, z truskawkami i nasionami chia. Zimny deser, idealny na ciepłe dni. Składniki masy śmietankowej: 400 ml mleka 6 płaskich łyżek nasion chia 400 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe z cukrem 140 g cukru 2 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany 30% 2 łyżki syropu waniliowego Ponadto
Smak mojego domupomidorowa dla maluchów. Można w niej przemycić naprawdę dużo warzyw. Do tego zupa ta jest bardzo pożywna. Świetnie smakuje zarówno na ciepło (z ryżem czy makaronem), jak i na zimno. W upały można wykorzystać fakt, że pomidory świetnie wychładzają organizm i jeść ją jak gazpacho! 3 puszki pomidorów garść liści bazylii włoszczyzna 2 cebule 4 ząbki czosnku 1,5 łyżki
Dieta bez mlekaOstatnio postawiłam na serniki. Nie te na zimno, tylko te pieczone. Zmieniam tylko owoce, masę, zawsze wychodzi tak samo smacznie. A Wy lubicie serniki? Jeśli takie wilgotne, rozpływające się w ustach, to zapraszam na ten, w 100 procentach się w nim rozsmakujecie. Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie
Z Majeczką w kuchnizaplanowałam zrobić z nich barszcz, który uwielbiam zarówno z ziemniaczkami jak i z uszkami. Dzisiaj zrobiłam smaczny dodatek do dania głównego, a mianowicie buraczki z jabłkiem, które podajemy na zimno. Buraki zawierają cudowne właściwości zdrowotne, także zachęcam Was do włączenia tego wspaniałego warzywa do Waszego menu. Jedzcie na zdrówko! Buziaki :-) Składniki: buraki 0,5 kg, jabłko
kulinarne odsłony patisię w niej składnik białkowy. W przeciwnym razie pół godziny po zjedzeniu sałaty znów poczuje się głód. Dla mnie wszelkie sałaty to również możliwość wykorzystania różnych olejów tłoczonych na zimno, w których ostatnio bardzo gustuję. Składniki: kilka liści sałaty (u mnie lodowa i czerwona masłowa) kilka pomidorków koktajlowych pieczony lub smażony łosoś (może być taki, który został z obiadu) szczypiorek
Weekendy w domu i ogrodzieSolimy i pieprzymy do smaku. Zostawiamy na chwilę w przykrytym garnku, żeby przyprawy się wchłonęły zanim przełożymy do innego naczynia. Można serwować zarówno od razu na ciepło albo na zimno. Przechowywana w lodówce długo (do około tygodnia) zachowuje świeżość. Smacznego! Artykuł Gotowana kapusta do obiadu pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plpoziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Kiełki mung stosuje się przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej - na zimno lub na gorąco. WARTOŚCI ODŻYWCZE: Witaminy - A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K; Składniki mineralne - w apń, magnez, fosfor, żelazo, potas
wege i kropkaregulacji procesów trawiennych, zwalczać nadkwasotę, wrzody żołądka, wzdęcia itd. Ma szerokie zastosowanie - nadaje się do wszelkich sałatek, twarogu, sosów, makaronów... Można ją spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno, a poniżej moja propozycja: Korzystamy ze standardowego przepisu na naleśniki - z dodatkiem soli, kolorowego pieprzu oraz tymianku (lub innej ulubionej przyprawy) SKŁADNIKI NA FARSZ: twaróg półtłusty ugotowana kasza gryczana jogurt
wege i kropkamożecie użyć do ciasteczek dowolnych owoców. Pamiętajcie tylko, że większe owoce jak np. truskawki powinno się najpierw pokroić w drobną kostkę. Ciasteczka były pyszne jeszcze na ciepło, chociaż na zimno chyba jeszcze bardziej mi smakowały. Nie były zbyt słodkie, ponieważ nie użyłam do nich ani grama cukru, oprócz odrobiny do posypania, ale to raczej dla przyozdobienia. Zniknęły wszystkie podczas przerwy
Relaxtime