na zimno - 10906 przepisów (strona:123/728)

Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 203

Obłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto

U Fiolki
Gazpacho – dieta dr Dąbrowskiej 153

Gazpacho, hiszpańska zupa na diecie. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Składa się z surowych warzyw – cebuli, papryki, ogórka, pomidorów. Na diecie dr Dąbrowskiej bez oliwy, ale poza dietą jak najbardziej. Składniki: – 1 papryka – 3 ogórki gruntowe – 1 szklanka soku z pomidorów – 1 cebula

To co kocham
wątróbka z kurczaka w przyprawie do wieprzowiny... 147

minut na średnim ogniu na koniec wsypać majeranek i wymieszać, na talerzu do smaku posypać solą i pieprzem - wątróbka smakuje i na ciepło z ziemniakami i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fileciki z kurczaka w zupie cebulowej 530

imprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym przekonaniem;) około 500 g filetów z kurczaka

Smaki Na Talerzu
Zupa z rzeżuchy 91

Bardzo pożywna. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna z dodatkiem soli morskiej z ziołami. Składniki (1 porcja) -1/2 średniej cebuli -2 łyżeczki oleju -1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami -300ml wody -szczypta soli Przygotowanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą

Zielona Kuchnia
Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku 191

Dodać podprażone orzeszki i oliwki, na koniec wmieszać grubo posiekane/porwane listki bazylii. Smacznego! Zamiast pęczaku można użyć również komosy ryżowej, kaszy jaglanej czy makaronu. Danie można spożywać również na zimno, np. jako lunch do pracy czy szkoły

Even Better Food
Torcik z malinami 135

ostatecznie okazało się, że zamiast malinowej mam w domu wiśniową, nikt nie zauważył różnicy ) – 450 ml wrzątku We wrzątku rozpuszczamy galaretkę mieszając od czasu do czasu. Gdy jest zimna ale nadal płynna przelewamy ją do miski z malinami i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy na biszkopt dopiero kiedy zauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy

Relaxtime
Czakalaka 572

min.pod przykryciem, jeśli trzeba dodać wodę Po tym czasie dodać groszek, zamieszać i gotowac ostatnie 2 min. Gorącą czakalakę podawać z ryżem lub kaszą. A można zabrać na zimno do pracy jako lunch

Proste Potrawy
Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę 158

słoiki wstawić do garnka wyścielonego papierowym ręcznikiem i zalać gorącą wodą. Pasteryzować w temperaturze bliskiej wrzenia 20 minut. Gdy pasteryzację odłożysz na następny dzień, pamietaj by zimne słoiki zalać zimna wodą i postepować jw. słoiki wyjąć, ewentalnie dokręcić wieczka do oporu i przechowywać w chłodnym miejscu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka faszerowana ryżem i migdałami 121

minut lub do czasu aż będą miękkie.  Na 15-20 minut przed końcem pieczenia papryki posypać mielonymi migdałami i skropić oliwą.  Podawać na ciepło lub na zimno, przybrane natką pietruszki. ------------ * W ten sposób można także nafaszerować pomidory ** Jeżeli nie możecie kupić mielonych migdałów, użyjcie migdałów w całości (bez skorki), można je posiekać lub zmielić samodzielnie. Smacznego

Codzienne Gotowanie
masło domowe z 36% śmietany... 1771

Składniki: śmietana 36% 500 ml, sól 2 szczypty, woda zimna - ile potrzeba śmietanę 36% mocno zimną (do zamrażalnika przed ubijaniem włożyłam na 30 minut) wlać do misy robota, kartonik rozciąć i łyżeczką wszystko wybrać wsypać dwie szczypty soli i w robocie ubijać śmietanę na dużych obrotach, misę przykryć bo będzie pryskać maślanką, są widoczne etapy: śmietana będzie ubita, potem zacznie

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza wiejska 133

Dosmaczyć solą, pieprzem, oregano. Dołożyć szynki ,cebulę, czosnek, posypać serem. Piec w piekarniku do momentu ,kiedy ciasto nam ładnie podrośnie i zezłoci się. Podawać na ciepło lub nawet na zimno. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub listkami bazylii...i zajadać na zdrowie ! Na Sycylii pizzę rustykalną robi się tak, by została na drugi dzień i można ją było zabrać

Z Kuchni Do Kuchni
Tartaletki z kurkami i porem 135

kurek. Wymieszać dokładnie. Wylać tak przygotowaną masę do podpieczonych tart. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec tarty kolejne 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Soba z brokułem 116

jest pożywne i sycące, a jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu – przy odpowiedniej organizacji zajmuje to 20-30 minut. Dobrze smakuje także na zimno, więc bez problemu możesz zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą. Właśnie takie jedzenie lubię: proste kombinacje, szybkie w przygotowaniu. Jestem pewien

Vegan Taste
Zielone naleśniki z szynką i serem 160

plackach i naleśnikach mogłabym się rozpisywać w nieskończoność! Mają same zalety: można je jeść na słodko i na słono, na ciepło i na zimno, zrolować, złożyć, podsmażyć. To jeden z pewników na naszym stole, dzieci zawsze zjadają je ze smakiem. Tym razem klasyczne naleśniki pszenne przygotowałam z dodatkiem młodego szpinaku. Mają absurdalny wręcz, wściekle zielony kolor, ale nie smakują szpinakiem

Kulinarne Inspiracje