Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina

Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina

Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina

Przepis na : obiad

Wyczesana lub rwana wieprzowina (ang. pulled pork ), to nic innego jak łopatka wieprzowa długo pieczona w niskiej temperaturze. Do tego stopnia, że po upieczeniu można ją z łatwością rozrywać dwoma widelcami na cienkie, delikatne włókna. Pewnie stąd jedno z określeń  wyczesana . Dobór przypraw jest raczej dowolny, co komu w duszy gra. Przyznam się Wam, że szukałam w internecie informacji, czy może jest jakaś "jedyna i słuszna" receptura, ale nie znalazłam. Zrobiłam zatem po swojemu, z moim zestawem przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.