na zimno - 10906 przepisów (strona:119/728)

Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę 201

słoiki wstawić do garnka wyścielonego papierowym ręcznikiem i zalać gorącą wodą. Pasteryzować w temperaturze bliskiej wrzenia 20 minut. Gdy pasteryzację odłożysz na następny dzień, pamietaj by zimne słoiki zalać zimna wodą i postepować jw. słoiki wyjąć, ewentalnie dokręcić wieczka do oporu i przechowywać w chłodnym miejscu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka faszerowana ryżem i migdałami 178

minut lub do czasu aż będą miękkie.  Na 15-20 minut przed końcem pieczenia papryki posypać mielonymi migdałami i skropić oliwą.  Podawać na ciepło lub na zimno, przybrane natką pietruszki. ------------ * W ten sposób można także nafaszerować pomidory ** Jeżeli nie możecie kupić mielonych migdałów, użyjcie migdałów w całości (bez skorki), można je posiekać lub zmielić samodzielnie. Smacznego

Codzienne Gotowanie
masło domowe z 36% śmietany... 1831

Składniki: śmietana 36% 500 ml, sól 2 szczypty, woda zimna - ile potrzeba śmietanę 36% mocno zimną (do zamrażalnika przed ubijaniem włożyłam na 30 minut) wlać do misy robota, kartonik rozciąć i łyżeczką wszystko wybrać wsypać dwie szczypty soli i w robocie ubijać śmietanę na dużych obrotach, misę przykryć bo będzie pryskać maślanką, są widoczne etapy: śmietana będzie ubita, potem zacznie

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza wiejska 182

Dosmaczyć solą, pieprzem, oregano. Dołożyć szynki ,cebulę, czosnek, posypać serem. Piec w piekarniku do momentu ,kiedy ciasto nam ładnie podrośnie i zezłoci się. Podawać na ciepło lub nawet na zimno. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub listkami bazylii...i zajadać na zdrowie ! Na Sycylii pizzę rustykalną robi się tak, by została na drugi dzień i można ją było zabrać

Z Kuchni Do Kuchni
Tartaletki z kurkami i porem 183

kurek. Wymieszać dokładnie. Wylać tak przygotowaną masę do podpieczonych tart. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec tarty kolejne 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Soba z brokułem 171

jest pożywne i sycące, a jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu – przy odpowiedniej organizacji zajmuje to 20-30 minut. Dobrze smakuje także na zimno, więc bez problemu możesz zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą. Właśnie takie jedzenie lubię: proste kombinacje, szybkie w przygotowaniu. Jestem pewien

Vegan Taste
Zielone naleśniki z szynką i serem 225

plackach i naleśnikach mogłabym się rozpisywać w nieskończoność! Mają same zalety: można je jeść na słodko i na słono, na ciepło i na zimno, zrolować, złożyć, podsmażyć. To jeden z pewników na naszym stole, dzieci zawsze zjadają je ze smakiem. Tym razem klasyczne naleśniki pszenne przygotowałam z dodatkiem młodego szpinaku. Mają absurdalny wręcz, wściekle zielony kolor, ale nie smakują szpinakiem

Kulinarne Inspiracje
Francuskie rogaliki z pasztetem 239

układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Fajnie smakują także z filiżanką czerwonego barszczu

Kuchnia w czekoladzie
Fasolka szparagowa z bułką 178

dodać do niego bułkę tartą. Bułkę smażyć na maśle, na małym ogniu przez 30 sekund. Ciepłą fasolkę polać masłem z bułką. Smacznego! Fasolkę podawać na ciepło tylko i wyłącznie. Zimna traci swój smak. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT = ""; jQuery(document).ready(function($){var widget = new SGMBWidget();widget.show({"id":"1","title":"Social share

mecooks
Buraczki z papryką 300

ostatnie wizycie u teściów dostaliśmy sporą ilość buraków, więc postanowiliśmy zrobić z nich buraczki z papryką. Jest to sałatka na zimno do obiadu z przepisu mojej mamy. Robi się ją dość długo, ponieważ sam proces gotowania i studzenia buraków trwa około 3-4 godzin. Mam jednak nadzieję, że mimo

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik klasyczny 211

Choć nie jestem wielką fanką serników pieczonych ( zdecydowanie wolę te na zimno ), to muszę przyznać, że ten bardzo mi posmakował. Przede wszystki m dlatego, że jest bardzo wilgotny; suchym sernikom i ciastom mówię stanowcze "nie" ;) Zaintrygował mnie również dodatek ugotowanych ziemniaków do masy serowej. Bo choć nie obce mi dodawanie ziemniaków do ciasta na chleb czy bułki, to sernika

Opowieści z piekarnika
Ciasto do pizzy ( najlepsze ) 528

dodać więcej mąki lub wody. W składnikach znajdziemy nieczęsto spotykane w przepisach na ciasto do pizzy jajko oraz mleko, a one sprawiają, że ciasto jest kruche i nawet na zimno nie staje się gumowe. O tym też wcześniej nie wiedziałam ;) Aha, pod przepisem na ciasto mały bonus - przepis na sos pomidorowy, również autorstwa mojej Siostry. Pychota ;) Bardzo polecam :) Ciasto można

Opowieści z piekarnika
Bagietki czosnkowe 409

bagietki postukane od spodu powinny wydawać głuchy odgłos ( piekłam 8 minut ). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do lekkiego przestudzenia.  Najsmaczniejsze na ciepło, ale na zimno również niczego im nie brakuje :) * W 200°C również dobrze się upieką, przetestowane ;) ** U mnie konieczne było ponowne nacinanie, gdyż pierwsze nacięcia były zbyt płytkie, po prostu nie rozeszły się

Opowieści z piekarnika
Pieczeń z żurawiną 154

formy Przygotowanie: Suchą bułkę namaczany i odsączamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Wykładamy do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Można podawać na zimno i na ciepło

Lena Gotuje
Pieczony schab ze śliwkami 209

doskonale! Schab wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki

Lena Gotuje