na zimno - 10906 przepisów (strona:110/728)

zapiekane owoce: Śliwki pod migdałową kruszonką! Przepyszny deser z piekarnika! 147

migdałów Kruszonkę zagnieć aby była sypka. Posyp owoce i wstaw do nagrzanego piekarnika temp. 180- 200 stopni C. Czas pieczenia aż się zrumieni. Gotowe! Można jeść na ciepło lub zimno. Na śniadanie, deser lub podwieczorek. Owoce możesz użyć dowolne

SMYKWKUCHNI
Schabowy w wędzonej papryce 119

Można użyć oleju , ale ja wolę smalec , nadaje panierce wyjątkowej chrupkości .. W końcu schabowy nie jest codziennie , więc co tam kalorie Serwujemy na gorąco , z dowolnymi dodatkami , ale na zimno z majonezem, na kanapce też wymiata Smacznego ! Artykuł Schabowy w wędzonej papryce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Cieciorka z cukinią i pieczonymi ziemniakami 99

piekarnika nagrzanego na 220 stopni, piec około 20 minut (ostatnie 5 termoobieg) . Sałatka : Kroimy cukinie, ogórek zielony, cukinie, koperek skrapiamy octem jabłkowym niefiltrowanym i olejem lnianym tłocznym na zimno, odstawiamy na godzinę do lodówki. Dodajemy ugotowana cieciorke i ewentualnie doprawiamy solą kłodawską. Podajemy z kiszonym ogórkiem, najlepiej swojskim

Szkrab Je Sam
Łosoś z sosem koperkowym 139

już druga odsłona łososia w towarzystwie sosu koperkowego. Tym razem sos na zimno, bardzo delikatny, ale jakże aromatyczny. filet z łososia sól, pieprz kolorowy pół cytryny Sos: 100 ml jogurtu naturalnego lub greckiego spory pęczek kopru 1 łyżeczka soku z cytryny sól ziołowa pieprz cytrynowy Koperek drobniutko siekamy i mieszamy z jogurtem. Dodajemy sok z cytryny, pieprz i sól

Smaki Na Talerzu
Sernik agarowy z malinami 166

również długo zastanawiałem się, jak najlepiej do niego podejść i trochę eksperymentowałem z agarem, dobierając odpowiednie proporcje. Koniec końców zdecydowałem się skorzystać z przepisu na klasyczny sernik na zimno ze starych notesów. Dodatek piany z białek wydawał się obiecujący, bo dzięki niemu sernik jest delikatny i puszysty, a nie ciężki i twarogowy. Niestety ubita śmietana kremówka nie daje tego samego

Food Square
Gulasz z cukinii z ziemniakami, ciecierzycą i fasolą 97

Dodajemy do garnka z cukinią i ziemniakami. Całość mieszamy z suszonym oregano i posiekaną natką z pietruszki. Na sam koniec doprawiamy do smaku. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Wiśnie na zimę – do naleśników, omletów, makaronu 113

Jesienią czy zimą wystarczy odkręcić słoik i albo podgrzać, albo na zimno podać do naleśników, omletów, makaronu, ryżu....  3 kg wiśni, 1-2 torebki kardamonu, 4 – 5 goździków, 3 -4 łyżki cukru, Wiśnie umyć, wydrylować. Wrzucić do garnka, dodać zmielone i przesiane przyprawy i zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Przełożyć wiśnie do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować (na małym

królestwo garów
Cukina faszerowana kaszanką 104

pieczarki nadziewane kaszanką więc spróbowałam również cukinię. Do farszu oprócz kaszanki dorzuciłam cebulę i pieczarki. Cukinia z takim farszem bardzo nam zasmakowała, dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Ja swoją cukinię upiekłam w piekarniku ale można również wrzucić ją na grilla, tylko wtedy lepsza będzie cukinia podłużna bo szybciej zmięknie. składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy

Monia miesza i gotuje
Indyk pieczony z ketchupem 257

Indyk pieczony w marynacie z ketchupem. Rewelacyjny w smaku, wilgotny. Możemy go podawać na dwa sposoby. Na ciepło pokrojony w plastry do obiadu lub na zimno na kanapki. Podałam z ryżem i surówką. Więcej przepisów na różne rodzaje mięs znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Specjalnością mojego bloga są dania mięsne i dlatego jest tam największy wybór przepisów

O kuchni z uczuciem
wątróbka gotowana i duszona z papryką... 132

minut na średnim ogniu - gotowana wątróbka również pasuje do pasztetu,farszu, wątróbka gotowana jest bardzo delikatna, krucha, jest bardziej lekkostrawna od smażonej na surowo, nam smakuje również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą 425

ciasto o kruchym spodzie i bardzo słodką bezą,której słodycz przełamana jest kwaskowatymi porzeczkami.  Dla mnie pycha:) Polecam również inne moje pyszności z czerwonymi porzeczkami:  sernik na zimno   drożdżówka     bułeczki  ciasto:  250 g mąki tortowej 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 200 g masła 1/2 łyżeczki proszku

Kolorowa kuchnia Elki
KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 248

ogniu do zrumienienia, pilnując by się nie przypaliły. Odwracać delikatnie na drugą stronę. Kotlety z wątróbką i pieczarkami serwujemy na ciepło z ulubionymi warzywami ale smakują też znakomicie na zimno z dipami. Smacznego! — BTW całości:   Artykuł KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
WŁOSKIE GRASSINI Z CZEKOLADĄ, DAKTYLAMI I PESTKAMI SLONECZNIKA 115

paluchów. Paluchy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy grissini przez ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 st. Grissini można jeść na ciepło lub zimno

Kuchnia w oparach
Tort kosz malinowo- kokosowy 158

masa: mascarpone 250 g, śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 8 łyżek, maliny mrożone 450 g, cukier drobny 7 łyżek, m ą ka ziemniaczana 1 łyżka, woda zimna 3 łyżki, czekoladowy buttercream do plecionki: masło 250 g, cukier puder 3 szklanki, kakao 0,5 szklanki, mleko 4-6 łyżek, sól 0,5 łyżeczki, olejek waniliowy 2 łyżki, krem maślany

kulinarne odsłony pati
Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową w słoiku 158

ofurnik na zimno z galaretką truskawkową na agarze w słoiku to mój pomysł na wegański korposernik w sam raz do zabrania ze sobą na drogę do Mordoru! :D Ale do szkoły i pracy również się nada. ;) W sumie przepis ten powstał zupełnie przez przypadek: zrobiłem trochę za dużo masy serowej do tofurniczków i postanowiłem ją wykorzystać do takiego prostego deseru

Food Square