
Robiłam już ten mazurek w tamtym roku, ale jakoś tak się zdarzyło, że zapomniałam spisać przepis, zdjęcia porobiłam, ale tak mi zeszło, że ogarnęłam je już po świętach i było za późno. Dlatego w tym roku, już w Wielki Czwartek - zrobiłam, obfotografowałam, obrobiłam, spisałam przepis i Wam wrzucam! Chrupiący, orzechowy i zdrowy - Mazurek gryczany z masłem orzechowym TYLKO 6 SKŁADNIKÓW! Składniki: Spód: 250 g mąki gryczanej 80 g masła/margaryny 3 łyżki ksylitolu/cukru brązowego/innego s... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...