kukurydzy z puszki (6 łyżek) 1 puszka tuńczyka, w kawałkach w sosie własnym (120 g po odsączeniu) Składniki na sos: 4-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (40-50 g) lub oliwy z oliwek ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu ½ łyżeczki ziół prowansalskich ¼ łyżeczki miodu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Wykonanie Wszystkie
KulinarneImpresje.plDzień Dobry kochani. Jak tam mrozik ? Odpuszcza trochę ? U nas zimno brrr, czekam już z utęsknieniem na wiosnę. a Wy? Moja propozycja na obiad to razowe penne z kurczakiem, selerem naciowym, suszonym pomidorem i słonecznikiem. Do tego troszkę śmietanki 30 % i ser grana padano. Pyszności :-) Miłego dnia :-) Składniki: makaron u mnie penne razowe 2 filety z kurczaka 3 - 4 gałązki
kruche babeczkiSERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM Takim serniczkiem przywołuje wiosnę, a raczej lato. Serniczek jest orzeźwiający z truskawkowo -jogurtowym musem. Aksamitny, z równymi warstwami i najlepszym spodem chałwowym. Pomysł na spód był spontaniczny. Od razu zaznaczę, że ciasto zrobił mąż z moją małą pomocą. Ten sernik to jego ulubiony i już nieraz był robiony z małymi zmianami. PRZEPIS Spód
Kuchnia PaulettesMoja propozycja to sernik z ciasteczek Oreo w zupełnie innej odsłonie - na zimno w wersji bez pieczenia. Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 40 ciasteczek Oreo 100g masła extra Masa serowa: 1kg sera w wiaderku Delfiko o smaku waniliowym 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła 0,5 litra śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka Dekoracja: 150ml
Szalona Kuchnia Ewelinywystudzić. Marmurkowa drożdżówka Wskazówki. Bułkę podałam posypaną cukrem pudrem i posmarowaną dżemem jagodowym. Pamiętajmy, aby mleko, którego użyjemy było ciepłe, powinno mieć letnią temperaturę. Margaryna z kolei ma być zimna ale nadal posiadać płynną konsystencję. The post Marmurkowa drożdżówka appeared first on MeCooks
mecooksPieczemy w 200 st.C / 75 minut pod przykryciem. Potem 15 minut bez pokrywki. -- -- Po upieczeniu chwilę studzimy, potem odsączamy z tłuszczu i chowamy na noc do lodówki. Serwujemy na zimno, przy różnych okazjach: śniadanie, kolacja, przyjęcie. Smacznego
chleba naszegopiekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać ok 15-20 minut aż się ser zapiecze. Zapiekanka z ryżem i papryczką chili, jest smaczna na ciepło jak i na zimno. Artykuł Zapiekanka z ryżem i papryczką chili pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniamajonezem i mąkami. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 ° C . Po upieczeniu pokroić na kwadraty,podawać z surówka ,keczupem,sosem śmietanowym. Smakowite na ciepło i zimno.. Można jako drugie śniadanie do pracy,do szkoły,co kto woli,obiad ,śniadanie ,kolacja.:)) przyprawa do kurczaka Zmielić w młynku 4 liście laurowe, 8 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżkę
w mojej kuchnismaku Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia granat i listki pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Grzyby umyć, przełożyć do garnka i zalać zimna wodą. Zagotować i gotować około 15 minut. W międzyczasie pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju cebulę. Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Grzyby odcedzić z wody, przestudzić. Przez
Gosia gotujejogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post
Magiczny Garnekprzepis na pulpety w słodko-kwaśnej zalewie. Mięso w occie - wywołuje to zdziwienie i nie każdemu zasmakuje, polecam jednak zaryzykować, dla mnie są świetne. Podaje się je na zimno jako przekąskę, świetne pod kieliszek:). Pulpety: 500g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 jajko 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany, vegeta Zalewa
Szefowa kuchnisię kilku podstawowych zasad, przydatnych w ogóle przy gotowaniu makaronu. Robiąc to danie pamiętajcie: Do gotowania makaronu zawsze nalewajcie zimnej wody z kranu . Ciepła nie jest tak dotleniona jak zimna i makaron ugotowany w niej będzie gumowaty. Nie przesadzajcie z solą . Niektórzy uważają, że woda, w której gotowany jest makaron powinna być słona jak woda morska. Naszym zdaniem, w którym
Niedzielny kucharzDeser, sernik na zimno sięgający swoją historią czasów PRL. Kiedyś często takie ciasta gościły na stołach. Herbatniki były ogólnie dostępne, ser biały też, więc można było robić. Ja troszeczkę podkręciłam deser, dodając do jasnej masy skórkę cytrynową, a do ciemnej brandy z wanilią . Zamiast brandy waniliowego można dodać wanilię, samo brandy... to co lubimy. 500 g sera białego półtłustego
królestwo garówróżny czas pieczenia , w zależności od wagi , zazwyczaj około 1,5 godziny – plus minus Kiedy, jest , już gotowy , wyjmujemy , dzielimy i pałaszujemy z dowolnymi dodatkami, na gorąco Na zimno ,też jest pyszny ,np. w kanapkach z majonezem ..mniam. Smacznego ! Artykuł Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżywystudzić. Marmurkowa drożdżówka Wskazówki. Bułkę podałam posypaną cukrem pudrem i posmarowaną dżemem jagodowym. Pamiętajmy, aby mleko, którego użyjemy było ciepłe, powinno mieć letnią temperaturę. Margaryna z kolei ma być zimna ale nadal posiadać płynną konsystencję. The post Marmurkowa drożdżówka appeared first on MeCooks
mecooks