Pomidory faszerowane serem feta, rzodkiewką, papryką i bazylią 199Pomidory faszerowane słonawym serem feta, to smaczna i kolorowa zimna przekąska
Przepisy Kulinarne
Odrywany chlebek z masłem ziołowym 216ciasta, tak aby farsz był u góry. Tak przygotowany chlebek wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 do 30 minut. Smakuje na ciepło i na zimno :) Smacznego
ChilliJemy
Zaplatanki z parówką 242Pieczemy w 220 st.C 20-30 min. góra/dół ...zależy od piekarnika. Po wyjęciu chwile studzimy i serwujemy na gorąco, jak coś zostanie to smakuje również na zimno. Smacznego
chleba naszego
Warzywna sałatka z ciecierzycą i ziołowym winegretem (Insalata di verdure, ceci e vinaigrette alle erbe) 188smażenie ok. 3 min. Na koniec wrzucamy ciecierzycę oraz kukurydzę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Warzywa skrapiamy przygotowanym winegretem i serwujemy na gorąco lub na zimno. **** PREPARAZIONE Per preparare l'insalata, iniziate predisponendo la vinaigrette. In una ciotola sciogliete il sale e il miele nel succo di un limone. Aggiustate di pepe. A questo punto versate
La grande e la piccola cuoca
Pyszna sałatka a’la Cesar (wg Karola Okrasy) 317deskę i odstawiamy na około 5 minut. Po tym czasie kroimy w cienkie plastry, układamy na reszcie składników. Całość posypujemy czosnkowymi grzankami. Podajemy od razu. Sałatka smakuje również na zimno, jednak należy pamiętać, by grzanki dodać na samym końcu, by zachowały swoją chrupkość
Smaki Na Talerzu
Bezglutenowa tarta z kurkami i serem pleśniowym 225oraz ser pleśniowy, a całość zalej masą jajeczno – śmietanową. Tartę ponownie wsataw do piekarnika i piecz ok. 15-20 minut w 200 stopniach. Tartę podawaj na ciepło lub zimno, w obu wersjach smakuje wyśmienicie Smacznego
365 dni dookoła kuchni
Kruche babeczki z pastą z zielonego groszku 214pieczenia 2 szczypty soli Pasta z zielonego groszku: Składniki: Opakowanie mrożonego zielonego groszku 2-3 ząbki czosnku Ok. 2 łyżki masła Sól, pieprz do smaku Łosoś wędzony na zimno Czarny kawior Przygotowanie: Ciasto: Do miski włożyłam wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrobiłam (chyba, że jesteście szczęśliwymi posiadaczami robota kuchennego z możliwością wyrabiania ciast). Gotowe ciasto rozwałkowałam na oprószonej mąką
Kate's Kitchen
Śniadanie dla dzieci #3 - Czy dzieci mogą jeść muchomory? 217Jeśli chodzi o śniadanie, to trzeba wiedzieć, że organizm w nocy się odwadnia . Aby uruchomić właściwe procesy trawienne potrzebna jest woda lub woda z cytryną. Letnia nie zimna w temperaturze pokojowej, przygotowana wieczorem w szklanym naczyniu by ją zjonizować. Budzimy dziecko dajemy picie, a dopiero potem reszta czynności i śniadanie oczywiście zgodne z dietą rozdzielną przed wyjściem
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Udka podpiekane 475smarujemy przyprawami za pomocą pędzla lub moczymy... Tak przygotowane podpiekamy w piekarniku 20 min./ 220 st.C 10 min. zakryte i 10 min. odkryte Serwujemy na gorąco lub na zimno. Smacznego
chleba naszego
Roladki wieprzowe z chrzanem i orzeszkami 260roladki, nawet chrzan niczym specjalnym się tutaj nie wyróżnia. Wystarczyło jednak dodać tylko orzeszki ziemne, umiejętnie to połączyć i "ta da". Roladki smakują przepysznie na ciepło jak i na zimno. Ja jednak uwielbiam je właśnie na ciepło. Aromat chrzanu unoszący się nad mięsem, farsz wypływający z wnętrza przekrojonej roladki i do tego jeszcze chrupiące orzeszki - dla takich doznań warto poświęcić
Świat Smaku
Galaretka owocowa z mleczną pianką 204wartości 700 ml. Przelewamy z powrotem do garnka, dodajemy cukier, podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Galaretkę przelewamy do pucharków. Gdy będzie zimna wstawiamy ją do lodówki. Mleko wlewamy do miski, rozrzedzamy je 10 łyżkami wody. Do szklanki wsypujemy żelatynę, dodajemy 3 łyżki wody. Po 5 minutach delikatnie podgrzewamy w mikrofali, mieszamy
Kulinarne przygody Gatity
cukinia w cieście naleśnikowym 227cieście (wkładałam po kilka do ciasta i wyławiałam :) ) i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron jemy na ciepło (uwaga wciąga) lub na zimno jako przekąska podobno z keczupem smakuje jeszcze lepiej ;) Smacznego
Gotowanie z pasją
Bakłażany faszerowane mięsem i pęczakiem 160minut. Po wystawieniu z piekarnika gorące bakłażany od razu posypać drobno startym cheddarem i posiekaną bazylią. I od razu podawać, dobrze smakują na ciepło jak i na zimno
Monia miesza i gotuje
RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM 173się zarumieni na brązowo. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut. W tym czasie wymieszać jogurt naturalny ze skórką cytrynową. Porcje rabarbaru podawać na ciepło z cytrynowym jogurtem, choć na zimno smakuje równie dobrze. Takie śniadanie to prawdziwa uczta zarówno dla oka jak i podniebienia. Polecam Wam serdecznie i życzę, żebyście dobrze spędzili nie tylko dzisiejszy poranek, ale i cały weekend
Dietolog
Rabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone 144całą noc odstawiamy pod przykryciem. Następnie przekładamy do rondelka, dodajemy truskawki, cukier żelujący i dusimy, aż powstanie gęsta konfitura. Dodajemy część mięty, gdy konfitura jest ciepła, a resztę gdy zimna. Banany miksujemy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i rumem. Łączymy delikatnie z mascarpone. Bezy kruszymy i dodajemy do mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z masą bananową. Podajemy
Pieguskowa Kuchnia