bananem, miodem i wodą kokosową na gładki krem. Podaję z granatem, malinami. Przed podaniem polewam sokiem z jeżyn. Można zjeść od razu lub przechowywać w lodówce, gdyż na zimno smakuje równie dobrze. Smacznego, Klaudia
Mango Papajamasła (zimne, prosto z lodówki) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka (zimne, z lodówki) 2 łyżki kwaśnej śmietany (zimna, prosto z lodówki) 3 kg jabłek „szara reneta” * 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki cukru pudru Ponadto: cukier puder do posypania * Do tego przepisu najlepsze są jabłka odmiany „ szara reneta”, ponieważ pięknie
Kuchnia u Krysisoli Pyszny piernik na bazie czarnej herbaty Przygotowanie. Przygotowanie ciasta warto zacząć od zaparzenia herbaty, gdyż w momencie dodawania jej na późniejszym etapie do pozostałych składników powinna być ona zimna. Torebkę czarnej herbaty zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy do wystygnięcia. Do dużej miski wsypać cukier, dodać do niego żółtka po czym ubijać całość mikserem na puszystą masę, około pięć minut
mecooksmajonez robimy wg majonez-domowy-w-10-sekund -- Przygotowane produkty wykładamy warstwami lub nie, do przygotowanych misek. Po wyłożeniu, schładzamy w lodówce i serwujemy na zimno. Smacznego
chleba naszegorana takiej łatwo przyswajalnej mocy w wersji na ciepło, ale to nie znaczy, że nie można wprowadzić do tego wizerunku szczypty lata. Stąd u mnie dodatek puddingu na zimno i egzotycznego kiwi (niemalże równie egzotycznego co sama nazwa breakfast bowl ....). Składniki: jedna miseczka pełna mocy 2-3 łyżki płatków jaglanych* 2 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki mleka
Kuchnia EllieDzisiaj chcę Wam zaproponować mega smaczną jesienną zupę krem z dyni. Korzystając z tego, że moja szałwia ma się jeszcze całkiem dobrze na ogródku (jest dosyć odporna na zimno), postanowiłam z niej skorzystać i dodać ją do potrawy jako ciekawy i smaczny dodatek. Zawsze staram się by dania były nie tylko zdrowe, ale również pyszne, ciekawe i różnorodne. SKŁADNIKI
Passions hobbies lifeoknem nastaje chłód, na mojej kuchence zawsze stoi gar z gorącą zupą. Dokładnie tak, jak to było kiedyś w kuchni u mojej babci - gdy na dworze robiło się zimno, na rozgrzewkę zawsze był talerz gęstej zupy. I chyba takie było motto przewodnie wszystkich naszych babć: koniecznie musisz zjeść coś ciepłego. Bez gorącej zupy nie było obiadu ! Dziś więc zapraszam
Kulinarne przygody Gatitytypowe dla kuchni amerykańskiej. Ciasto to ma formę ciasta płaskiego. Najczęściej w restauracjach podawane jest na ciepło w postaci małych kwadracików z dodatkiem lodów, ale możemy podawać też na zimno. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g mąki pszennej 200g cukru 1 kosta masła (ok. 200g) 6 jajek 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Do małego rondelka dodajemy masło, które roztapiamy
CookMagDziś proponuję Wam jesienna zupę rozgrzewającą. Pogoda zachęca do gotowania takich dań, bo musimy się rozgrzać. Kilka dni było ładnie a znów robi się nieciekawie. Zimno i tyle. Taka zupa jest syta i rozgrzewa. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimyśli prędkość światła staramy się go nie ogrzewać ciepłem dłoni, dlatego z brudną robotą najlepiej zdać się na robot kuchenny . 8) Ważne jest chłodzenie. Kruche ciasto kocha zimno, dlatego, po uformowaniu ciasta w kulkę, zawinąć je w folię spożywczą i schładzać co najmniej 30 min., a najlepiej dłużej. Po tym czasie rozwałkować między dwoma warstwami folii spożywczej, wyłożyć nim dokładnie
Fitsweet.mekażdej domowej imprezy! Szybkie i smaczne ślimaki z boczkiem i cebulą. A to dopiero jedna z wielu wersji tego przysmaku! Smaczna na zimno jak i na ciepło. Sama jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem
W Moim Magicznym Domuzrumienia. 3. Placki tortilli smarujemy sosem, a następnie układamy na nich kawałek łososia, pokrojoną w cienkie paski paprykę, ser halloumi oraz rukolę. 4. Całość dokładnie zwijamy i zjadamy na zimno lub przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 5 minut. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również tortilli z oscypkiem i serem halloumi oraz sałatki
Bez CebuliProsty i bardzo smaczny napój mleczny – shake na bazie mleka i lodów z owocami podawany na zimno. Idealnie pasują do niego banany. Istnieje wiele wersji takiego chłodzącego napoju, można podawać go w różnych smakach: czekoladowym, waniliowym, pistacjowym, kokosowym, na bazie innych owoców, np. w sezonie truskawek, jagód, malin. Wspaniały! Składniki: 2 banany szklanka mleka 2 czubate łyżki lodów waniliowych
Zasmakuj KuchniPomidorki i kapary w cieście francuskim na ciągnącym się delikatnie serze w ziołowej oliwie z oliwek. Wspaniała aromatyczna przekąska! Może być podana na ciepło lub zimno, sama lub maczana w dipach. Wybierzcie sami, tak jak warzywa, które dowolnie można wrzucić na takie ciasto, w zależności od upodobań. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego kilka plasterków żółtego sera kolorowe pomidorki koktajlowe kapary
Zasmakuj Kuchni