na zimno - 10906 przepisów (strona:121/728)

Pyszna sałatka warstwowa 232

oknem zimno, wieczory są dłuższe i mam nadzieję, że jak jak ja macie więcej czasu na przeglądanie przepisów, a potem na kucharzenie :D. Przedstawiam przepis na sałatkę warstwową z brokułem , kurczakiem , papryką , fetą oraz kukurydzą i pomidorem , po prostu pycha ^^ i pięknie wygląda :) Składniki: -brokuł -ser feta -2 pomidory -puszka kukurydzy -podwójna pierś z kurczaka -papryka czerwona

Gotuj z Agnes
Cynamonowa latte. Kawa idealna na jesienne dni. 134

przypraw działa prawdziwie rozgrzewająco. Nie wiem, czy u Was też trwa sezon przeziębień w najlepsze? Ja, jak nigdy nie chorowałam, tej jesieni już drugi raz przechodzę katar, kaszel, napady zimna i inne cuda, o których nawet nie chcę wspominać. Dlatego sprawiłam sobie tę pyszną kawę - trochę na poprawę humoru, ale przede wszystkim po to, by poczuć się chociaż odrobinę lepiej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Złociste fusilli w pomidorach z pieczarkami i szynką włoską-zapiekanka 96

cały słoiczek (fantastyczny sos, podkręci całość) spora ilość świeżej bazylii porządna łyżka serka homogenizowanego naturalnego typu Bieluch oliwa z oliwek ser żółty parmezan olej z ostropestu  tłoczony na zimno  czosnek , sporo jeśli lubisz Najpierw podsmaż pokrojone w plasterki pieczarki z cebulą, pieprzem, solą. Odstaw na bok. Rozgrzej dużą patelnię, dodaj niewielką ilość oliwy z oliwek lub oleju kokosowego

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z warzywami 148

oraz pieprzem ziołowym cebulkę, aby się zeszkliła; g dy marchewka zmięknie wycedzam ją i łącze z zeszkloną cebulką (zazwyczaj gotuję większą ilość marchewek, gdyż taka marchewka jest dobra na zimno jako przekąska np. na kolację.); - następnie pokrojone wszystkie inne warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię, na którą wlałam wcześniej łyżkę oliwy, i w której smażyłam uprzednio cebulkę; - do warzyw dodaję wszystkie

MintTaste
Domowe masło ze śmietanki kremówki 172

tłuszczu), słoik o pojemności 0,5 litra i 15 minut wolnego czasu. Śmietankę, najlepiej ekologiczną lub od zaprzyjaźnionej gospodyni, wyjmujemy z lodówki ok. 30 minut przed robieniem masła - zimna śmietana łatwiej się ubija na piankę, ale nie na masło! Lekko ogrzaną śmietanę wlewamy do słoika, dokładnie zakecamy i energicznie potrząsamy słoikiem ok. 15 minut. Po tym czasie tłuszcz zawarty

Korniszonki
Korzenna tarta z dynią i mascarpone 135

zbyt wodniste trzeba je najpierw odparować na suchej patelni) 2 jajka 4 łyżki cukru trzcinowego 250 g mascarpone 1 łyżeczka przyprawy do piernika Instructions Mąkę i kakao wymieszać. Dodać zimnie, pokrojone w kostkę masło i całość wyrobić w palcach na kruszonkę. Dodać jajko i wyrobić ręką ciasto. Jak ciasto będzie zbyt suche można dodać łyżkę śmietany/jogurtu. Ciasto odłożyć

Cooking for Emily
Cynamonowo-czekoladowa tarta z nutą wanilii i serkiem ricotta 162

tematyczne kształty, można również ciasta użyć jako "kruszonki").  Pieczemy około 40 minut (gdy ciasto zacznie się rumienić, można przykryć papierem do pieczenia). Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też daję radę :)  Smacznego !  Najlepszy na ciepło, choć krojenie takiego to sztuka

CynamonemPoOczach
Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku 172

górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży /7g suchych szczypta cukru 180ml mleka 2 jajka 60g masła

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasztet z soczewicy 238

Przepis na pyszny pasztet z soczewicy i warzyw. Po przestudzeniu idealnie się kroi. Można go wykorzystać do: - na ciepło z dowolnym sosem - na zimno na kanapkach  - jako farsz do pierogów - jako samodzielne danie z chrzanem, musztardą czy domową ćwikłą Z bezmięsnych pasztetów polecam spróbować również wersji gryczanej do smarowania.  W wersji pieczonej cudowny jest również pasztet jaglany

AniaGotuje.pl
CHLEB 3 ZIARNA 112

blachy i dopiekamy na ruszcie. Jeśli nasz bochenek po ostukaniu wyda pusty głos jest upieczony. Kroimy dopiero po całkowitym przestygnięciu. Smacznego :) MAŁA RADA : Jeśli w naszym mieszkaniu jest zimno i chlebki nie chcą rosnąć wstawmy je przykryte ściereczką do piekarnika i włączamy światło, jeśli i to im nie wystarczy co jakiś czas włączamy piekarnik na 50 stopni C. Wyłączamy

Pani na deser
Sałatka z zielonych pomidorów 162

ziela angielskiego Kilka liści laurowych 3 łyżki soli Sposób przygotowania:   Pomidory i cebulę poszatkować (w Tefal Companion prędkość 12, tarcza „H”), nasolić, pomieszać i odstawić na 24h do zimna.    Kolejnego dnia dobrze odcedzić, wrzucić na gorącą marynatę na 3 minuty. Włożyć do wyparzonych, osuszonych słoiczków i pasteryzować na mokro przez 5 minut od momentu zagotowania

Kuchnia w czekoladzie
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 170

sztucznych). Od czasu do czasu może to także być kawałek czekolady, np. Deserowej 70% lub dostępnej tylko w sklepach Bacówki hiszpańskiej czekolady EKO. Kolacja Kolacja na ciepło czy zimno? Dzieci lubią pierogi, kluski, naleśniki. Chętnie zjedzą też parówki. Wybierajmy produkty mączne przygotowane z mąki pełnoziarnistej, a parówki z jak największą ilością mięsa, np. cielęcego czy indyczego, a jak najmniejszą ilością

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 137

DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią

Martyna Cooks
Buraczki tarte do słoika 2568

Buraczki tarte są bardzo łatwe w przygotowaniu a można je wykorzystać na wiele sposobów. Można je od razu prosto ze słoika podać na zimno jako dodatek do obiadu albo zrobić na ciepło wersję zasmażaną . Do buraczków można dodać dodatki jakie lubimy np. chrzan, jabłko czy cebulkę. Tarte buraczki można wykorzystać także do przygotowania barszczu. Buraczki można zetrzeć na pure

Monia miesza i gotuje
Ziemniaczane łódeczki faszerowane pomidorowo-paprykową pastą 213

pół i wydrąż środek (jednak nie całkowicie, zostaw trochę ,,ziemniaczanej warstwy"). Ziemniaki nafaszeruj pastą BeVege, a na wierchu połóż przekrojoną na pół oliwkę. I już, gotowe! Podawaj na zimno lub ciepło, wybór należy do Ciebie :) #GotujzBevege #BeVege #BądźWege

Smiling Shrimp