na zimno - 10906 przepisów (strona:125/728)

Kruche babeczki z pastą z zielonego groszku 136

pieczenia 2 szczypty soli Pasta z zielonego groszku: Składniki: Opakowanie mrożonego zielonego groszku 2-3 ząbki czosnku Ok. 2 łyżki masła Sól, pieprz do smaku Łosoś wędzony na zimno Czarny kawior Przygotowanie: Ciasto: Do miski włożyłam wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrobiłam (chyba, że jesteście szczęśliwymi posiadaczami robota kuchennego z możliwością wyrabiania ciast). Gotowe ciasto rozwałkowałam na oprószonej mąką

Kate's Kitchen
Śniadanie dla dzieci #3 - Czy dzieci mogą jeść muchomory? 157

Jeśli chodzi o śniadanie, to trzeba wiedzieć, że organizm w nocy się odwadnia . Aby uruchomić właściwe procesy trawienne potrzebna jest woda lub woda z cytryną. Letnia nie zimna w temperaturze pokojowej, przygotowana wieczorem w szklanym naczyniu by ją zjonizować. Budzimy dziecko dajemy picie, a dopiero potem reszta czynności i śniadanie oczywiście  zgodne z dietą rozdzielną przed wyjściem

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Udka podpiekane 418

smarujemy przyprawami za pomocą pędzla lub moczymy... Tak przygotowane podpiekamy w piekarniku 20 min./ 220 st.C 10 min. zakryte i 10 min. odkryte Serwujemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

chleba naszego
Roladki wieprzowe z chrzanem i orzeszkami 200

roladki, nawet chrzan niczym specjalnym się tutaj nie wyróżnia. Wystarczyło jednak dodać tylko orzeszki ziemne, umiejętnie to połączyć i "ta da". Roladki smakują przepysznie na ciepło jak i na zimno. Ja jednak uwielbiam je właśnie na ciepło. Aromat chrzanu unoszący się nad mięsem, farsz wypływający z wnętrza przekrojonej roladki i do tego jeszcze chrupiące orzeszki - dla takich doznań warto poświęcić

Świat Smaku
Galaretka owocowa z mleczną pianką 120

wartości 700 ml. Przelewamy z powrotem do garnka, dodajemy cukier, podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy żelatynę i  mieszamy, aż się rozpuści. Galaretkę przelewamy do pucharków. Gdy będzie zimna wstawiamy ją do lodówki. Mleko wlewamy do miski, rozrzedzamy je 10 łyżkami wody. Do szklanki wsypujemy żelatynę, dodajemy 3 łyżki wody. Po 5 minutach delikatnie podgrzewamy w mikrofali, mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
cukinia w cieście naleśnikowym 167

cieście (wkładałam po kilka do ciasta i wyławiałam :)  ) i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron jemy na ciepło (uwaga wciąga) lub na zimno jako przekąska podobno z keczupem smakuje jeszcze lepiej ;) Smacznego

Gotowanie z pasją
Bakłażany faszerowane mięsem i pęczakiem 101

minut. Po wystawieniu z piekarnika gorące bakłażany od razu posypać drobno startym cheddarem i posiekaną bazylią. I od razu podawać, dobrze smakują na ciepło jak i na zimno

Monia miesza i gotuje
RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM 118

się zarumieni na brązowo. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut. W tym czasie wymieszać jogurt naturalny ze skórką cytrynową. Porcje rabarbaru podawać na ciepło z cytrynowym jogurtem, choć na zimno smakuje równie dobrze. Takie śniadanie to prawdziwa uczta zarówno dla oka jak i podniebienia. Polecam Wam serdecznie i życzę, żebyście dobrze spędzili nie tylko dzisiejszy poranek, ale i cały weekend

Dietolog
Rabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone 94

całą noc odstawiamy pod przykryciem. Następnie przekładamy do rondelka, dodajemy truskawki, cukier żelujący i dusimy, aż powstanie gęsta konfitura. Dodajemy część mięty, gdy konfitura jest ciepła, a resztę gdy zimna. Banany miksujemy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i rumem. Łączymy delikatnie z mascarpone. Bezy kruszymy i dodajemy do mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z masą bananową. Podajemy

Pieguskowa Kuchnia
Muffinki z salami i serem 108

wszystko niedbale wymieszać widelcem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanych olejem lub wyścielonej papilotkami formy do muffinek. Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Doskonale smakują na zimno, na ciepło nie próbowałam:) Artykuł Muffinki z salami i serem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY 152

Pogoda na majówkę nie dopisała, było pochmurno i zimno, więc na obiad zrobiłam pysznego maślano – cytrynowego kurczaka. Nafaszerowany dodatkowo ulubionymi ziołami smakował obłędnie. Mięso przesiąknięte aromatem masła rozpływało się w ustach. Piekłam go już kilka razy, ale zazwyczaj z okazji rodzinnych spotkań i nie było czasu zrobić zdjęcia. Tym razem się udało. Przepis zaczerpnęłam od Marzyni , której jestem ogromną

Pieguskowa Kuchnia
Odwodnienie – śmiertelne zagrożenie. Garść informacji i super przepis 228

uczucie opuchnięcia – organizm próbuje się ratować przed dalszym wydalaniem wody Objawy fazy 3. Utrata 5-6% masy ciała: – czucie opaczne, czyli tzw. parestezje – uczucie mrowienia, drętwienia, uczucie zimna lub gorąca, dreszcze – ciężka do opanowania senność Objawy fazy 4. Utrata 10-15% masy ciała: – drgawki – utrata przytomności – mowa jest niemożliwa – opuchnięci języka – zachowania irracjonalne

Kate's Kitchen
Złocista zapiekanka z kaszą gryczaną,cukinią,mięsem oraz oscypkiem. 238

ręką. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, w 190 stopniach, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut .Do zezłocenia się słonecznika i skórki. Podawaj na ciepło lub na zimno! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
zapiekanka a'la bolognese (na chlebie tostowym) 114

robię do makaronu. Jako bazy użyłam chleba tostowego a całość smakowała trochę jak lazania. Podałam jak wszystkie tego typu dania - z sosem czosnkowym. Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację.  Składniki na dużą blaszkę: ok 16 kromek chleba tostowego 500 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów krojonych papryka czerwona

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielona fasolka z kaszą jaglaną i pomidorami 150

chrupie miedzy zębami. Odcedzamy po ugotowaniu i nieco studzimy. Kasza jaglana: - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - sól - 2 pomidory - zielona natka pietruszki Dodatkowo: - oliwa lub dobry olej tłoczony na zimno Pyszną kaszę jaglana oraz dodatki znajdziecie u mojego ulubionego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl . 1. Kaszę na sicie przelewamy wrzątkiem aby straciła swoją goryczkę. Następnie do rondla wlewamy 1 i 1/2 szklanki wody

Apetyczna babeczka