układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Fajnie smakują także z filiżanką czerwonego barszczu
Kuchnia w czekoladzieNiby lato jeszcze , a jesień już stuka do okien .W domu już robi się zimno , to i organizm domaga się gorącego , treściwego posiłku.Dziś przepis na pyszną , kremową zupę z czerwonej fasoli, która nasyci niejeden żołądek i rozgrzeje duszę .Polecam. 2 puszki czerwonej fasoli Bulion kurzy 2 łyżki masła 1 cebula czerwona 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozrobionej z odrobiną
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodać do niego bułkę tartą. Bułkę smażyć na maśle, na małym ogniu przez 30 sekund. Ciepłą fasolkę polać masłem z bułką. Smacznego! Fasolkę podawać na ciepło tylko i wyłącznie. Zimna traci swój smak. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT = ""; jQuery(document).ready(function($){var widget = new SGMBWidget();widget.show({"id":"1","title":"Social share
mecooksostatnie wizycie u teściów dostaliśmy sporą ilość buraków, więc postanowiliśmy zrobić z nich buraczki z papryką. Jest to sałatka na zimno do obiadu z przepisu mojej mamy. Robi się ją dość długo, ponieważ sam proces gotowania i studzenia buraków trwa około 3-4 godzin. Mam jednak nadzieję, że mimo
KuchniaWeDwoje.plChoć nie jestem wielką fanką serników pieczonych ( zdecydowanie wolę te na zimno ), to muszę przyznać, że ten bardzo mi posmakował. Przede wszystki m dlatego, że jest bardzo wilgotny; suchym sernikom i ciastom mówię stanowcze "nie" ;) Zaintrygował mnie również dodatek ugotowanych ziemniaków do masy serowej. Bo choć nie obce mi dodawanie ziemniaków do ciasta na chleb czy bułki, to sernika
Opowieści z piekarnikadodać więcej mąki lub wody. W składnikach znajdziemy nieczęsto spotykane w przepisach na ciasto do pizzy jajko oraz mleko, a one sprawiają, że ciasto jest kruche i nawet na zimno nie staje się gumowe. O tym też wcześniej nie wiedziałam ;) Aha, pod przepisem na ciasto mały bonus - przepis na sos pomidorowy, również autorstwa mojej Siostry. Pychota ;) Bardzo polecam :) Ciasto można
Opowieści z piekarnikabagietki postukane od spodu powinny wydawać głuchy odgłos ( piekłam 8 minut ). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do lekkiego przestudzenia. Najsmaczniejsze na ciepło, ale na zimno również niczego im nie brakuje :) * W 200°C również dobrze się upieką, przetestowane ;) ** U mnie konieczne było ponowne nacinanie, gdyż pierwsze nacięcia były zbyt płytkie, po prostu nie rozeszły się
Opowieści z piekarnikaformy Przygotowanie: Suchą bułkę namaczany i odsączamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Wykładamy do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Można podawać na zimno i na ciepło
Lena Gotujedoskonale! Schab wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki
Lena GotujePomidory faszerowane słonawym serem feta, to smaczna i kolorowa zimna przekąska
Przepisy Kulinarneciasta, tak aby farsz był u góry. Tak przygotowany chlebek wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 do 30 minut. Smakuje na ciepło i na zimno :) Smacznego
ChilliJemyPieczemy w 220 st.C 20-30 min. góra/dół ...zależy od piekarnika. Po wyjęciu chwile studzimy i serwujemy na gorąco, jak coś zostanie to smakuje również na zimno. Smacznego
chleba naszegosmażenie ok. 3 min. Na koniec wrzucamy ciecierzycę oraz kukurydzę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Warzywa skrapiamy przygotowanym winegretem i serwujemy na gorąco lub na zimno. **** PREPARAZIONE Per preparare l'insalata, iniziate predisponendo la vinaigrette. In una ciotola sciogliete il sale e il miele nel succo di un limone. Aggiustate di pepe. A questo punto versate
La grande e la piccola cuocadeskę i odstawiamy na około 5 minut. Po tym czasie kroimy w cienkie plastry, układamy na reszcie składników. Całość posypujemy czosnkowymi grzankami. Podajemy od razu. Sałatka smakuje również na zimno, jednak należy pamiętać, by grzanki dodać na samym końcu, by zachowały swoją chrupkość
Smaki Na Talerzuoraz ser pleśniowy, a całość zalej masą jajeczno – śmietanową. Tartę ponownie wsataw do piekarnika i piecz ok. 15-20 minut w 200 stopniach. Tartę podawaj na ciepło lub zimno, w obu wersjach smakuje wyśmienicie Smacznego
365 dni dookoła kuchni