na zimno - 10906 przepisów (strona:117/728)

MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 158

gdyż właśnie w takiej temperaturze giną pałeczki Salmonelli. Białka z rozpuszczonym cukrem należy ubić mikserem przez ok 10 minut, do momentu aż masa będzie bardzo gęsta, a beza zimna. Obroty miksera należy zmniejszyć do minimum. Stopniowo dodajemy masło cały czas mieszając. Masa po pewnym czasie będzie stawała się rzadsza i w konsystencji będzie przypominała zwarzony krem. Nie należy

Słodki Zakątek
Sałatka z suszonym pomidorem, rukolą, szynką prosciutto, pestkami dyni, mozzarellą ... 142

skóry. Jest też kopalnią witamin takich jak: A, D, E, K i zawiera również dużo minerałów: potas, fosfor, żelazo, cynk, wapń i magnez. Powinno się go spożywać wyłącznie na zimno, nie używać do smażenia. Może być stosowany jako dodatek do warzyw, kasz, ziemniaków, twarogu, sałatek, domowych past i dressingów. Można go też spożywać bezpośrednio, raz dziennie podczas posiłków.  Jeśli

kruche babeczki
z marcepanem,truskawkami ciasto kruche... 120

Składniki: margaryna zimna 250 gram, mąka pszenna 200 gram, mąka krupczatka 250 gram, cukier drobny 1/2 szklanki, żółtka 5 sztuk, cukier waniliowy 1/2 opakowania, marcepan 200 gram, truskawki 1/2 kg, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba margarynę, obie mąki posiekać siekaczką, dodać cukier, żółtka, cukier wanilinowy i szybko połączyć składniki, zrobić kulę i w folii

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa krem z buraków z aromatem skórki cytrynowej 155

Buraki są lekkostrawne, pobudzają apetyt. Odkwaszają organizm, są zasadotwórcze. Aby ugotować zupę potrzebne będą: buraki - 5 szt ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno Bio Planet  - 2 łyżki liść laurowy - 2 szt ziele angielskie - 3 szt cebula - 2 szt olej do smażenia - 2 łyżki sól i pieprz do smaku - 1 szczypta sok z cytryny - 2 łyżki skórka otarta z połówki

AZgotuj!
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM 147

stopniach C ustawienie góra dół. Ja najpierw przykrywam folią lub pokrywką a pod koniec pieczenia odkrywam żeby mięso się ładnie przypiekło.  Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

Pani na deser
Sałatka z pęczakiem z brokułem 140

końcu na zdrowie. Ta sycąca sałatka to najlepsze antidotum na wszystko. Szybka, smaczna i zdrowa! Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: – 1 szklanka pęczaku – 1 brokuł – sól, pieprz do smaku Sos – 4 łyżki oliwy – 1 łyżeczka musztardy – sok z 1/2 cytryny

To co kocham
Wytrawne ciastka francuskie z cheddarem i oliwkami 178

Szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wytrawne ciasteczka z serem cheddar i oliwkami. Dla koloru i smaku nie zabrakło koktajlowych pomidorków. Smakują nam na ciepło lub zimno. Podaję je z dipami, najczęściej czosnkowym na jogurcie, pomidorowo-ziołowym lub ostrym pomidorowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka czarnych oliwek tarty cheddar kilkanaście pomidorków koktajlowych suszone przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz

Zasmakuj Kuchni
Tropikalna kopuła na zimno 174

Witajcie. Jak co piątek mam dla Was propozycję czegoś słodkiego na weekend. Zapraszam na lekki deser na zimno. W kształcie kopuły sernik wygląda pięknie i jest niezwykle ozdobny. Składniki: 1 melon średni 4 krążki ananasa z puszki+ sok z puszki od ananasa 1 banan 2 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 180 g jogurtu naturalnego 1 kiwi do dekoracji Przygotowanie: Wyjmujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania 184

postaw na środku miseczkę, aby wyrównać ciasto w miejscu, w którym postawimy później sos. Wieniec podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sos pomidorowy Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i przysmaż na oliwie z oliwek. Następnie wlej passatę i gotuj przez kilka minut na małym ogniu. Sos zmiksuj blenderem. Dodaj świeże zioła

Food Square
Przekąska na gorąco na Sylwestra frankfurterki w cieście francuskim 139

wielu przyjęciach zawsze sprawdzają się przekąski przygotowanie na zimno i ciepło, które możemy przygotować wcześniej. Jedną z nich jest szybka przekąska na ciepło przygotowana z frankfurterek o dużej zawartości mięsa. w cieście francuskim. Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem

Kulinarne pyszności Molki
,,Szaszłyki z oliwkami w cieście francuskim’’ 110

piwa, świetna na karnawałową imprezę. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek. Oliwki w cieście francuskim świetnie smakują zarówno podawano na zimno jak i ciepło. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego po ok. 120 g oliwek czarnych i zielonych 1 słoik zielonych oliwek nadziewanych papryką (wypestkowanych) patyczki do szaszłyków Sposób przygotowania: Odsączone oliwki nabijamy

Podróż w kulinaria
Koktajl pierniczkowy 115

mleczny z dodatkiem pierniczków, kakao, miodu i rozgrzewającego cynamonu.  W wersji dla dorosłych z dodatkiem whiskey. Koktajl najlepiej podawać na ciepło, możemy jednak go schłodzić i pić na zimno. Przepis ze strony  Mrs. Polka Dot. Polecam! Koktajl pierniczkowy Składniki na 2 porcje: 400ml mleka 6 pierniczków (bez lukru, czekolady czy posypki) 1 łyżka kakao pół łyżeczki cynamonu

Smak mojej kuchni
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 284

Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym

Kulinarne przygody Gatity
Co jem w ciągu dnia z Green Box'em :) 177

zaczerpnęłam z jadłospisu od Green Box'a. Szczerze, na początku byłam do niego nastawiona sceptycznie, bo jakoś tuńczyk nie pasował mi do gorącego dania. Ja zawsze jadałam go na zimno, najczęściej do sałatek. Ale z ciekawości postanowiłam spróbować. Efekt końcowy totalnie mnie zaskoczył. Tak przygotowane danie smakuje genialnie! Jest przesmaczne, a wszystkie składniki współgrają ze sobą idealnie. Od teraz

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe klopsiki z kapusty kiszonej i białej fasoli 173

kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno na wszelakie towarzyskie spotkania jak i imprezy :)   Składniki na klopsiki: 250 g kiszonej kapusty 160 g fasoli białej Jaś

Kuchenne Wariacje