na zimno - 10906 przepisów (strona:116/728)

Mięsne pulpety w zalewie słodko-kwaśnej / Pulpety w occie 134

przepis na pulpety w słodko-kwaśnej zalewie. Mięso w occie - wywołuje to zdziwienie i nie każdemu zasmakuje, polecam jednak zaryzykować, dla mnie są świetne. Podaje się je na zimno jako przekąskę, świetne pod kieliszek:).  Pulpety: 500g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 czerstwa bułka  1 jajko 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany, vegeta Zalewa

Szefowa kuchni
Spaghetti aglio e oglio e peperoncino 150

się kilku podstawowych zasad, przydatnych w ogóle przy gotowaniu makaronu. Robiąc to danie pamiętajcie: Do gotowania makaronu zawsze nalewajcie zimnej wody z kranu . Ciepła nie jest tak dotleniona jak zimna i makaron ugotowany w niej będzie gumowaty. Nie przesadzajcie z solą . Niektórzy uważają, że woda, w której gotowany jest makaron powinna być słona jak woda morska. Naszym zdaniem, w którym

Niedzielny kucharz
Chatka Baby Jagi – domek Baby Jagi 1003

Deser, sernik na zimno sięgający swoją historią czasów PRL. Kiedyś często takie ciasta gościły na stołach. Herbatniki były ogólnie dostępne, ser biały też, więc można było robić. Ja troszeczkę podkręciłam deser, dodając do jasnej masy skórkę cytrynową, a do ciemnej brandy z wanilią . Zamiast brandy waniliowego można dodać wanilię, samo brandy... to co lubimy. 500 g sera białego półtłustego

królestwo garów
Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie 140

różny czas pieczenia , w zależności od wagi , zazwyczaj około 1,5 godziny – plus minus Kiedy, jest , już gotowy , wyjmujemy , dzielimy i pałaszujemy z dowolnymi dodatkami, na gorąco Na zimno ,też jest pyszny ,np. w kanapkach z majonezem ..mniam. Smacznego ! Artykuł Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Marmurkowa drożdżówka 110

wystudzić. Marmurkowa drożdżówka Wskazówki. Bułkę podałam posypaną cukrem pudrem i posmarowaną dżemem jagodowym. Pamiętajmy, aby mleko, którego użyjemy było ciepłe, powinno mieć letnią temperaturę. Margaryna z kolei ma być zimna ale nadal posiadać płynną konsystencję. The post Marmurkowa drożdżówka appeared first on MeCooks

mecooks
Idealne ciasto na pizzę 394

staramy się natomiast na wierzch kłaść dużo zieleniny i warzyw. Robimy też bardzo cienkie ciasto. W naszym wykonaniu raczej jest to rodzaj flat breda, który bardzo dobrze smakuje na zimno. Pizza z tego przepisu świetnie nadaje się do podgrzewania w mikrofiali. Ze względu na mocno chlebowy charakter nie robi się gumowata, jak pizza z fast foodu, ale miękka i sprężysta

Niedzielny kucharz
Schab pieczony w przyprawach 150

Pieczony schab to dokonały pomysł na obiad lub kolację. Może być podawany na ciepło i na zimno. Schab może z powodzeniem zastąpić wędlinę kupowaną w sklepie. Jest o wiele zdrowszy i nie zawiera konserwantów.  SKŁADNIKI: 1,5 kg schabu bez kości, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka pieprzu, ½ łyżeczki soli, 6 łyżek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowa kawa z piankami i cynamonem. Idealna na rozgrzanie. 133

roku jego nieobecności. Biegam z moimi roześmianymi chłopcami i szczęśliwym psem, jakbym sama była dzieckiem. Lepimy bałwana, jeździmy na sankach, robimy aniołki i rzucamy się śnieżkami; i chociaż zimno szczypie w nos, a policzki są rumiane, to wcale nie jest nam śpieszno do domu. Za to zawsze znajdziemy chwilkę na wypicie czegoś ciepłego - kawa zbożowa z czekoladą i z piankami

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pieczarki faszerowane kurczakiem i kaszą kuskus 219

Takie pieczarki idealnie sprawdzą się jako przystawka na domowych imprezach. Są pyszne na ciepło chociaż jak postoją na stole na zimno również są smaczne. Można je przygotować wcześniej a potem tylko zapiec w piekarniku jakieś 15-20 minut. Porcelana Bogucice z kolekcji Swietłana Składniki: 10 dużych pieczarek 1 pierś z kurczaka 1 łodyga selera naciowego 1/4 żółtej papryki 1 mała

Ala piecze i gotuje
PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 191

Parówki w cieście francuskim to prosty i szybki sposób na przygotowanie dobrej przekąski czy kolacji. Doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z ketchupem, musztardą czy sosem czosnkowym. Warto mieć w lodówce awaryjnie ciasto francuskie. Bardzo często ratuje nas podczas nagłej wizyty gości zarówno w przygotowaniu na słodko jak i wytrawnej.  Przygotowanie parówek w tej formie wbrew

Zrób to smacznie
Salsa pomidorowo-waniliowa 117

małych przekąsek na raz z ciasta francuskiego czy paluchów grissini. Generalnie każda impreza u mnie składa się nie tylko z ciepłych dań, jest wiele przekąsek, na ciepło czy zimno, do tego koniecznie dipy, salsy, sosy. Są dopełnieniem takich mini dań zaspokajających pierwszy głód, po które sięga się cały czas podczas spotkania. Dziś salsa pomidorowo-waniliowa z czosnkiem i curry, niezwykle

Zasmakuj Kuchni
Poniedziałek: Sałatka z jarmużu, kurczaka, batatów i cieciorki 119

cieciorką al dente, a w tle kawałki cytrusowego kurczaka, wszystko podlane aromatycznym pomarańczowo-cytrynowym dresingiem. Musicie tego spróbować! Plusem tej sałatki jest też to, że równie dobrze smakuje na zimno jak i podgrzana. Nadaje się do jedzenia zaraz po przygotowaniu, albo dzień, dwa później, gdyż doskonale smakuje gdy wszystkie smaki przegryzą się.   Składniki: 2 upieczone udka kurczaka 2 upieczone

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 130

steka wyciągniętego wprost z lodówki Dwa razy naszym w menu na tydzień pojawiła się ryba, cudownie pachnący dymem pstrąg z lokalnej hodowli , wędzony w tradycyjny sposób, a nie na zimno – metodą przemysłową. W menu najwięcej wykorzystaliśmy warzyw – hitem stołu było spaghetti z cukini. Od kiedy mamy specjalny przyrząd, czyli tak naprawdę najprostszą na świecie obieraczkę do warzyw, robimy makrony

Niedzielny kucharz
Kanapa – Polska-Ukraina - łączy nas kuchnia 124

Grudniowy wieczór, zimno, ciemno, porywisty wiatr porusza bezlistnymi gałęziami, sceneria jak z horroru, a jesteśmy na Warszawskim Mokotowie. Nagle z za rogu ulicy wyłania się pięknie oświetlona biała willa. Jesteśmy na ulicy  Narbutta 10 .  Tu w powstałej w 1933 roku willi, projektu architekta Feliksa Siedlanowskiego, powstała restauracja Kanapa  Salon - Restauracja. Willę zaprojektował i wybudował dla swojej żony

królestwo garów
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM (NAJLEPSZY FARSZ) 315

umieścić twaróg i szpinak, dodać sól i pieprz. Zmiksować. Tak przygotowany farsz nakładać po łyżce na naleśniki, które należy zwinąć lub złożyć w trójkąty. Podawać na ciepło lub na zimno

Kuchnia Paulettes