na zimno - 10906 przepisów (strona:116/728)

,,Szaszłyki z oliwkami w cieście francuskim’’ 120

piwa, świetna na karnawałową imprezę. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek. Oliwki w cieście francuskim świetnie smakują zarówno podawano na zimno jak i ciepło. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego po ok. 120 g oliwek czarnych i zielonych 1 słoik zielonych oliwek nadziewanych papryką (wypestkowanych) patyczki do szaszłyków Sposób przygotowania: Odsączone oliwki nabijamy

Podróż w kulinaria
Koktajl pierniczkowy 122

mleczny z dodatkiem pierniczków, kakao, miodu i rozgrzewającego cynamonu.  W wersji dla dorosłych z dodatkiem whiskey. Koktajl najlepiej podawać na ciepło, możemy jednak go schłodzić i pić na zimno. Przepis ze strony  Mrs. Polka Dot. Polecam! Koktajl pierniczkowy Składniki na 2 porcje: 400ml mleka 6 pierniczków (bez lukru, czekolady czy posypki) 1 łyżka kakao pół łyżeczki cynamonu

Smak mojej kuchni
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 289

Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym

Kulinarne przygody Gatity
Co jem w ciągu dnia z Green Box'em :) 184

zaczerpnęłam z jadłospisu od Green Box'a. Szczerze, na początku byłam do niego nastawiona sceptycznie, bo jakoś tuńczyk nie pasował mi do gorącego dania. Ja zawsze jadałam go na zimno, najczęściej do sałatek. Ale z ciekawości postanowiłam spróbować. Efekt końcowy totalnie mnie zaskoczył. Tak przygotowane danie smakuje genialnie! Jest przesmaczne, a wszystkie składniki współgrają ze sobą idealnie. Od teraz

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe klopsiki z kapusty kiszonej i białej fasoli 188

kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno na wszelakie towarzyskie spotkania jak i imprezy :)   Składniki na klopsiki: 250 g kiszonej kapusty 160 g fasoli białej Jaś

Kuchenne Wariacje
Ryba po grecku 165

Ryba po grecku Jak tradycja każe, na moim stole wigilijnym nie może zabraknąć tej pysznej ryby po grecku. Taką rybę można podawać na ciepło, jak i na zimno. Składniki: filet z białej ryby ( dorsz, mintaj) marchewka - 2 duże szt pietruszka - 1 duża szt seler - 1/2 szt cebula - 4 szt olej lniany SEM CO- 4 łyżki sól i pieprz listki laurowe

Kuchnia Danusi
Gotowane roladki drobiowe z suszonymi śliwkami 147

Gotowane roladki nadziewane śliwkami to doskonały pomysł na lekki świąteczny posiłek. Można je podać na ciepło z kuskusem i surówką marchewkowo-jabłkową albo w towarzystwie sałaty. Natomiast na zimno roladki doskonale będą się prezentować na półmisku z wędlinami. składniki: 2 średnie piersi z kurczaka sól pieprz suszone śliwki kalifornijskie 3-4 garście sałaty, u mnie rukola i roszponka 1 pomarańcza

Monia miesza i gotuje
CHLEBEK PASZTETOWY (WEGAŃSKI, ŚWIĄTECZNY) 137

Ziarna samopszy nadają chlebowo-miodowego smaku. Kapusta czyni ten pasztet iście świątecznym, a słonecznik tworzy idealną konsystencję. Pasztet się nie kruszy. Wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przerósł moje oczekiwania. Na potrzeby dziecka nie używam wielu przypraw. Korzystamy  na tym wszyscy. Delektujemy się smakiem naturalnych składników,  a nie dominującymi aromatami ziół i przypraw. Ten pasztet

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kutia – kuchnia podkarpacka 137

mlekiem i posłodzonymi miodem. W innych rejonach kraju pszenica bywa zastępowana pęczakiem, który po ugotowaniu w smaku i wyglądzie bardzo przypomina pszenicę. Kutię podaje się na ciepło lub na zimno. Przepis pochodzi z przygranicznego Stubna (powiat przemyski), a został opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” opracowanej i wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia

Trzeci talerz
Makiełki, czyli wigilijne kluski z makiem 240

alkoholu. Masę można przygotować nawet kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu. Ugotować makaron i wymieszać go z dowolną ilością masy makowej. Podawać na zimno lub na gorąco. Czy w Waszych domach jada się makiełki? A może kluski z makiem lub makówki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierożki drożdżowe z farszem meksykańskim 215

danie popisowe.🙊 Przygotowuję je bardzo często na domówki i zawsze robią furorę. Są nie tylko idealną przekąską, ale też świetnie nadają się na obiad. Pyszne zarówno na ciepło i zimno, więc można je z powodzeniem zapakować w pojemniczek i zjeść w pracy lub podróży. Co prawda ich przygotowanie jest nieco czasochłonne, ale uwierzcie mi że warto! 😊 PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z FARSZEM

Zgrabne Gotowanie
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 206

Tradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej

Ola la LCHF
Makowa rolada z kremem cynamonowym 199

czystego naczynia Thermomix dajemy połamaną na kawałki czekoladę i śmetanę. Rozpuszczamy czas 4 min/temp.80/obr.4 . Na ok 30 s przed końcem czasu dodajemy cynamon. Masę studzimy. Kiedy masa będzie zimna zakładamy motylek, dodajemy serek mascarpone i miksujemy czas 1 min/obr.3 Rozwijamy rulon. Biszkopt smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem nakładmy krem cynamonowy. Kilka łyżek kremu możemy zostawić do dekoracji rolady

Themo przepisy
Sałatka na ciepło z tortelloni z serem ricotta i szpinakiem 134

dusze jeszcze 5 minut. Dodaję warzywa z patelni do tortelloni, mieszam delikatnie. Wykładam do miseczki, dodaję małe kulki mozzarelli przekrojone na pół. Podaję szybko na stół. Wspaniale smakuje na zimno i na ciepło.     Artykuł Sałatka na ciepło z tortelloni z serem ricotta i szpinakiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania