Zrobiło się nagle bardzo zimno,więc barszcz ukraiński na zimę w sam raz. Myślę,że w każdym domu przepis na tą zupę jest inny. U mnie z fasolką szparagową. SKŁADNIKI: 0,5 kg. żeberek 2 małe marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 5 średnich buraczków 3 średnie ziemniaki 30 dag. zielonej fasolki szaragowej 1 cebula 3 ząbki czosnku
Kuchnia BeatyUpały dają się we znaki, w cenie obiady, które można zjeść na zimno, u nas najlepiej sprawdzają się w takich przypadkach sałaki. Ta jest bardzo prosta – w jej skład wchodzi czarna soczewica i usmażone na chrupko pieczarki w sosie z octu balsamicznego i miodu, z cebulką, czosnkiem i dodatkiem rukoli. My wróciliśmy z Ulnowa ale urlopowania ciąg dalszy
Cooking for Emilysałatek nie jada) dwa to teraz dla mnie najwygodniejsze rozwiązania- wrzucić wszystko co mam w lodówce do miski, dodać sos i gotowe, a trzy można to potem zjeść na zimno co przy tym upale bardzo pomocne. Wczoraj zrobiłam tę ziemniaczaną sałatkę z jajkami, selerem i kukurydzą. Dodałam do niej sos na bazie jogurtu i majonezu. Smak raczej klasyczny, wszystko
Cooking for Emilystron do momentu aż będą rumiane (ok 2-3 minut). Placki z kapusty kiszonej polecam podawać zarówno na ciepło np z rybą, mięsem czy sosami, jak i na zimno z różnego rodzaju dipami (np. czosnkowym, tzatziki itd.) czy po prostu tylko z kwaśną śmietaną. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 640 g, 970 kcal
Ola la LCHFbakłażan 3 jajka 1 pomidor duży sól, pieprz olej rzepakowy Bakłażana kroje w plastry grubości 1 cm, solę i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól zimna wodą, i osuszam plastry. Bułki kroję w krążki 1 cm. Pomidora kroję w plastry. Grzanki smażę na patelni grillowej na oleju. Bakłażana plastry też smażę na na patelni. Jajka smażę
wesoła kuchniapyszna. Ta sałatka to świetna propozycja na śniadanie, kolację, a nawet lunchbox do pracy Sałatka z łososiem i szpinakiem Składniki: 100 g świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego na zimno łososia 200 g serka wiejskiego pół ogórka szklarniowego 2 łyżki czarnego sezamu (u mnie Helio) Dressing: 5 łyżek oleju 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny
PatiGotujesuszonego Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą - Thermomix czas 30 s/obr 4 smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno :) Smacznego
Gotowanie z pasjądelikatnością. Jeżeli zrezygnujecie z rumu, bułeczki świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie do szkoły lub na wspólny piknik, choć muszę przyznać, że do końca nie wiem jak smakują na zimno;) Zróbcie je koniecznie:) 40 g drożdży 100 g drobnego cukru 500 g mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 2 żółtka 100 g masła 3 łyżki rumu 1 słoiczek powideł śliwkowych
Smaki Na Talerzuskórki. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 15 minut pod przykryciem, na małym ogniu. Odstawimy do ostygnięcia. Przelewamy do dzbanka. Dodajemy gałązkę świeżej mięty. Podajemy na ciepło lub na zimno. Przechowujemy w lodówce
cool and mintyZimno nadal jest, więc się rozgrzewam kolejną zupą, tym razem pieczarkowa. Bazując na zupie, którą znalazłam tu, użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by powstał krem. Tym razem do zupy pieczarkowej wrzuciłam kilka pulpecików z tego przepisu, tylko tym razem postawiłam na mięso mielone z indyka. Sam zapach zwiastował, że będzie kolejna dokładka zupy :) Składniki300 […] Artykuł Zupa pieczarkowa z pulpecikami
Pink EnvelopeMagda Sałatka z prostych warzyw, do tego soczyste kawałki kurczaka i kremowy sos samo w sobie tworzy świetne danie do zjedzenia na zimno – tak też je zjadam jeśli coś zostanie mi po przygotowaniu tortilli. Jednak zamknięcie tych smaków w pszennym placku i dodatkowo zagrzanie ich w opiekaczu sprawia, że prosta sałatka staje się daniem obiadowym, smacznym zawiniątkiem do zgarnięcia
Smaczna Stronasamo smakował, ten ulubiony dodatek do obiadu. Choć z przepisami na buraki lubię eksperymentować, to obowiązkowo jedna porcja na zimę, jest przygotowana według tego przepisu. Zazwyczaj jadamy je na zimno, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby je serwować na ciepło. Składniki: 2 kg buraków 3 ząbki czosnku Zalewa: ½ szklanka octu 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 4 liście laurowe
Kierunekuchniaokresie letnim często decydujemy się na szybkie ciasta bez pieczenia. Jeśli znudziła się wam tradycyjna forma sernika na zimno to tutaj macie alternatywę. Mini serniczki amaretti z owocami dobrze sprawdzą się jako małe deserki w szklaneczkach. Specjalnie użyłam przeźroczystej galaretki, żeby owoce jeszcze ładniej się prezentowały. Jeszcze jedna wskazówka. Gdyby masa była dla Was za mało słodka to możecie dołożyć
noteskulinarnyfigasurowego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka estragonu 8 g majeranku 8 g pieprzu czarnego 30 g soli peklowej Dodatkowo 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku zimna woda Instructions Łopatkę oraz boczek mielimy w maszynce do mięsa. Szynkę kroimy w niewielkie kawałki i dodajemy do zmielonego mięsa. Dodajemy sól peklową, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy
Wędrówki po kuchni