naszym zieleniaku mogłam z powodzeniem dostać kurki. Połączyłam je z chudym boczkiem wędzonym i świeżym tymiankiem. Wyszło niezwykle jesienne danie. Tarta smakowała zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodatek świeżych ziół sprawia, że słona tarta pachnie i smakuje wykwintnie. Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem będzie nie tylko pasowała na obiad, ale i na kolację. Ciasto zagniata się błyskawicznie
Raj dla PodniebieniaSurówka to podstawa każdego mojego obiadu Nie wyobrażam go sobie bez co najmniej jednej. Bardzo często do surówek wykorzystuję kapusty. Są niedrogie, smaczne zarówno na ciepło, zimno, jak również surowe lub gotowane. W dodatku pasuje do nich prawie wszytko. Dziś surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka doprawiona jogurtem. Bardzo szybka w przygotowaniu, wystarczy wszystko zetrzeć na tarce Surówka
PatiGotujeHicior nam się objawił niekwestionowany! Kremowy, słodkawy, gęsty w sam raz budyń, który smakuje na ciepło i na zimno, na goło i z kleksem bitej śmietany, albo startymi wiórkami czekoladowymi. I co najważniejsze nie podchodzi brzydko woda, kiedy przechowywany w lodówce. Same zalety! I dzieciory wcinały z pełnym przekonaniem, chociaż nie do końca poinformowane, co też znalazło się w środku
Lejdi of the houseLubicie pieczone warzywa na zimno? Taką sałatkę z pieczonej cukinii zrobiłam dziś na lekką kolację. Niby nic szczególnego a tak bardzo zmienia smak i można dowolnie kombinować i mieszać składniki odkrywając nowe smaki Składniki na 2 porcje: – 1 średnia cukinia (około 200-220g) – 10 listków sałaty rzymskiej – 1 mała papryka ( czerwona lub żółta) – 10 pomidorków
Smaki Arminezależności od tego jak słodkie są owoce) – 1 łyżka soku z cytryny – 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach letniej wody Mąkę rozpuszczamy w wodzie. Żelatynę zalewamy zimna wodą, żeby napęczniała. Maliny wrzucamy do garnka wraz z cukrem. Podgrzewamy, aż puszczą sok a cukier się rozpuści. Pozwoliłam moim sie calkowicie rozgotować. Dodajemy cytrynę i wodę z mąką, dobrze mieszamy
RelaxtimeMiksturę Olei Cardio do sałatek – to połączenie olejów lnianego, z ostroplestu, z wiesiołka i pestek dyni. Taki miks olei jako dodatek np. do sałatki (stosujemy go na zimno) dostarcza nam wszystkich niezbędnych w diecie kwasów tłuszczowych w odpowiednich proporcjach – a to, pomoże zadbać o prawidłowe stężenie cholesterolu we krwi. U mnie niezjedzone naleśniki powędrowały do pudełka jako lunch
Poezja smakuproszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło Artykuł Mufinki kapuściane z mozarellą pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineKolejny pomysł na pyszne, zdrowe i szybkie śniadanie w postaci rolady jajecznej. Możecie dodać do tej rolady swoje ulubione dodatki, jeść ją na ciepło i na zimno, zapakować i zabrać ze sobą do pracy, na uczelnie i nawet w podróż. Tylko dwa składniki, plus ulubione przyprawy i ulubione dodatki i otrzymacie pyszne śniadanie albo przekąskę w ciągu dnia. Polecam Składniki
Smaki ArmineMasę owsianą wylewamy na blaszkę. Całość pieczemy przez około 25 minut, aż wierzch ładnie zezłoci się i będzie chrupiący. Owsianka pieczona smakuje wyśmienicie na ciepło jak i na zimno
Moja smaczna kuchniaschowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać, na ciepło lub zimno zjadać. Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony
Moniki Smakołykiłyżki) wymieszać. Mięso natrzeć przyprawami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i piec około 4,5 – 5 godzin. Zależy od grubości mięsa. Doskonały na ciepło i na zimno
królestwo garówJesień i zima to okres szarlotkowy ! Ciast z jabłkami jest z blogu pod dostatkiem, ale tego przepisu nigdzie nie znajdziecie! Mam dla Was dziś przepis na pyszny sernik na zimno z galaretką jabłkową na orzechowym spodzie. Połączenie tych jesiennych smaków zawsze świetnie się komponuje. Sernik jest świetnym pomysłem na każdą okazję! Do popołudniowej kawki, na rodzinną imprezę albo urodzinowe przyjęcie
Ostra na Słodkokotlety z jajek i kotlety z kalafiora a teraz połączyłam te składniki i powstały kotleciki kalafiorowo-jajeczne. Smaczne i proste w przygotowaniu. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g kalafiora 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 duże jajko surowe 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki bułki tartej sól
Monia miesza i gotujelubię zaszaleć i powcinać węgle na śniadanie. Pozostając w jesiennym klimacie mam dla was przepis na zapiekankę z jabłka i batata na słodko. Świetna na ciepło i na zimno. Koniecznie spróbujcie z Waszym ulubionym masłem orzechowym. 1 Średni Batat 1 Jabłko 2 Jajka 1 łyżeczka Cynamonu 1/2 cup Mleka kokosowego Garść rodzynek Olej kokosowy (do smażenia) Szczypta soli Masło orzechowe
Oslov.mieszanki serowej dodawać po łyżce ubitej piany i każdorazowo wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać równomiernie do foremek i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Babeczki podawać na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami
Passions hobbies life