500g bobu Do podania: Skórka cytrynowa Świeże oregano parmezan Sposób przygotowania: Bób gotujemy we wrzątku z dodatkiem łyżki soli i łyżeczki cukru przez około 5-6 minut. Odcedzamy, zahartowujemy zimna wodą i obieramy z szarej łupinki (lub wg. gustu zostawiamy). Na dużej patelni przesmażamy boczek pokrojony w średniej wielkości kostkę. Gdy większość tłuszczu się wtopi dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę
Pyry na Gazkoktajlowych 2 pomidory w całości - pokroić na ćwiartki garść rodzynek gałązki tymianku 5 łyżek oleju 2 łyczeczki tahini ½ łyżki miodu ½ łyżki kardamonu sól pieprz olej tłoczony na zimno do polania Wykonanie Nagrzewamy piekarnik, termoobieg, 190 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy różyczki kalafiora, pomidory i posypujemy rodzynkami, układamy rozmaryn i solimy, pieprzymy. W miseczce przygotowujemy sos - olej, tahini, miód
Apetyt na Zieloneschłodzonym lukrem. Masę ponownie wstawiamy na mały ogień i ubijamy aż zacznie „rosnąć”. Powinien nam powstać krem. Gotowy krem wlewamy do miseczek i podajemy na zimno lub ciepło posypując go cynamonem. Smacznego Arroz doce Składniki: 125 g ryżu 150 g cukru 1 łyżka masła 750 m mleka 3 żółtka skórka z cytryny 1 laska cynamonu cynamon w proszku
Słodkie okruszkiWytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i efektowne, dają wiele swobody w łączeniu przeróżnych składników, dobrze smakują zarówno na cieście kruchym, jak i francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty. Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapudrem, ziarenkami laski wanilii i nasionami chia. 2. Miksujemy jagody z malinami. 3. Serek dekorujemy musem z owoców leśnych (deser przed podaniem chłodzimy kilka godzin w lodówce). Sernik na zimno z chia i owocami leśnymi jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z nasion chia i owoców), który daje uczucie sytości, - wapń (pochodzący z serka), który jest składnikiem kości i zębów
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachzarówno na słodko, jak i na słono. Tym razem postanowiłem zrobić naleśniki z bananami i czekoladą, które jadłem już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można je zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jeżeli lubicie słodkie dania warto posypać je dodatkowo cukrem pudrem, dzięki czemu będą smakować jeszcze lepiej. Inspiracją do zrobienia
Programista w kuchniProste danie z kaszy bulgur, suszonych pomidorów i ciecierzycy. Można podawać na zimno lub po podgrzaniu. Ciecierzycę wsypać do garnka, zalać wodą i odstawić na minimum 12 godzin do namaczania
BullioDodaj sól, pieprz, zakręć i wstrząśnij energicznie. Wymieszaj bulgur, bób, brokuły i posiekaną miętę z dressingiem. Odstaw na 20 minut aby sałatka się przegryzła. Podawaj sałatkę letnią lub na zimno. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Bób -sałatka z bobem, brokułami i bulgur appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaświeżo zmielony czarny pieprz - do smaku Makaron Lubella Mini Kokardki ugotować w osolonej wodzie, zg. z instrukcją na opakowaniu, wedle preferowanego stopnia twardości - u mnie al dente - odcedzić, przelać zimna wodą i odstawić do wystudzenia. Jaja ugotować na twardo, ostudzić pod zimną wodą, obrać ze skorupki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Liście botwinki wraz z łodyżkami zalać
Grunt to przepis!miękkości kapusty (woda wyparuje) koperek posiekać i dodać do kapusty - wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
Gotowanie z pasjąKolejna odsłona z cukinią w jednych z głównych ról. Prosta sałatka, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub do pracy. Można podawać ją na ciepło jak i na zimno. Sezon grillowy nadal trwa, więc jako dodatek do mięsiwa również będzie się nadawała. Składniki: 1 nieduża cebula ok 150 g brokuła (1/2 małego brokuła) nieduża cukinia 1/2 szklanki kaszy kuskus
Gotowanie z pasjąciasto ze sobą popracowało smażę na rozgrzanej patelni aż pojawią się pęcherzyki na górze pancakesa i przerzucam na drugą stronę Podajemy na ciepło lub zimno, smakują tak samo wyśmienicie. Można polać dodatkowo czekoladą. ale to już dla mnie za duża rozpusta :) Ale wiórki czekoladowe jak najbardziej pasują :) Smacznego
Gotowanie z pasjąodstawiamy na ok 15-20 min smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu na rumiano z obu stron Smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :) Smacznego
Gotowanie z pasjąUwielbiam jak dania są szybkie, smaczne i najlepiej jeszcze żeby smakowały tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno. W pracy niestety nie zawsze mam czas na to, żeby zjeść coś ciepłego. Najczęściej jem przy biurku dalej jednak pracując. Dlatego tak ważne jest dla mnie to, żeby dania były takie wszechstronne. A że składników nie jest za wiele plus
Gotowanie z pasjąmnie coś nowego - lemoniada z borówkami. Trochę taka oszukana bo bez lodu na razie, ale to tak na orzeźwienie dla Miśki. Składniki: kilka plasterków cytryny garść borówek zimna woda Przygotowanie: cytrynę pokroić na plasterki i na ćwiartki, wrzucić do dzbanka dodać borówki i zalać zimną wodą można dodać lodu schłodzić w lodówce Na zdrowie
Gotowanie z pasją