Przepis na : deser
W śród wypieków, sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygotowywany. Niektórzy sztukę wypiekania idealnie opanowali, a niektórzy TAK JAK JA wiele razy próbowali, i jakoś różnie to bywało, czasem mniej lub bardziej smakowało. Dlatego sernik na zimno proponuję, który szybko się przygotowuje. Biszkoptami, owszem spód jest wyłożony, ale z sezamem, masłem i migdałami połączony, dzięki temu z bardzo delikatną masą serową, smakowo kontrastuje, a po dodaniu arbuzowo... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.