Po raz pierwszy przygotowałam tą sałatkę w zeszłym roku. Wtedy też po raz pierwszy jadłam szparagi i odkryłam, że bardzo je lubię;) Dzięki tej sałatce zaczęłam też szukać innych przepisów na dania ze szparagami i tak też wpadłam na ten przepis. Mam więc do niej duży sentyment, dlatego i w tym roku nie mogło jej zabraknąć na moim stole. Sprawdziła się świetnie w roli sałatki kolacyjnej. Jest bardzo smaczna, lekko ostrawa za sprawą dressingu i bardzo wiosenna. 6-8 małych ziemniaków pęczek zielonych szparagów oko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...