suchego patyczka. Po wyjęciu możecie posypać cynamonem, lekko posmarować miodem: co kto lubi. Odstawiamy na kilka chwil, aby ciasto lekko ostygło. Ciasto idealnie smakuje jeszcze ciepłe lub na zimno. Gotowe. Smacznego
Gar ZdrowiaDelikatny , puszysty, lekko kwaskowy i mega pyszny sernik na zimno. Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze się udaje, szczerze polecam. Składniki: biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % 4 cytrynowe
magiczna kuchnia Kasibardziej udanych próbach dopracowałam przepis. Mięso przygotowane wg tego przepisu jest soczyste i dobrze przyprawione. Można go podać na ciepło z puree ziemniaczanym lub ryżem. Doskonale smakuje na zimno jako dodatek do kanapek lub sałaty. Mięso ma wyrazisty smak, mimo dodatku sporej ilości papryki nie jest zbyt pikantne. Jeśli będziecie je przygotowywać dla małych dzieci, proponuję zmniejszyć ilość papryki
Codziennik KuchennyJednak ta należy do recepturek z górnej półki. Dlaczego? Pierwsze primo 😉 , mięso zrobione tym sposobem jest bardzo wilgotne. Nie potrzeba do niego sosu. Drugie primo 😉 , można je jeść na zimno do kanapek, lub na gorąco jako drugie danie. Trzecie primo 😉 każdy kto spróbował mojego mięsa chce przepis. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieumyj i wymocz mleku. Jak długo? Niektórym wystarczy ok. 30 minut, inne potrzebują kilku godzin. Trzeba próbować, kiedy przestaną być słone. Następnie wyłóż rybę na sito i dokładnie umyj zimna wodą. Osusz – na sicie, a później przy pomocy papierowych ręczników. Pokrój na kawałki – takie na jeden kęs. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Dodaj
Anioły w kuchniwybornie. Szkoda, że sezon na nie jest taki krótki, warto więc go wykorzystać dość intensywnie. Polecam tą tartę. Jest sycąca, idealna na obiad lub kolację. Na ciepło i na zimno. Na deszcz i na słońce Idealna również na pikniki plenerowe. Nie brudzi rączek Przypominam o obciążeniu ciasta, w czasie wstępnego zapiekania. Inaczej ciasto podniesie się Wam i nie będzie ładnych
Mieszam w GarnkuZapewne niejednokrotnie zdarzyło Ci się, ze została ci jajecznica po śniadaniu? Zimna, niedobra nie nadaję się do ponownego zjedzenia. Sytuacja szczególnie popularna gdy wśród domowników są dzieci :) Ja mam swój sposób na resztki jajecznicy - pyszne kotleciki! Smakują wyśmienicie ! Składniki: 5 jajek 4 małe bułeczki 1 szklanka mleka sól i pieprz do smaku curry do smaku 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku bułka
Tradycyjna KuchniaPyszna rolada do obiadu na gorąco i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 750g mielonego mięsa z indyka 1łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyzeczki imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyzeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku 2 jajka SKŁADNIKI NA FARSZ 300 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 grube plastry szynki lub boczku
harrisaPaprykę,pomidory, bakłażany czy liście winogrona.Nadziewa się je mięsem lub tylko ryżem i ziołami.Moje zawierają to i to.Dolmas mięsny podaje się zazwyczaj na ciepło ,a bezmięsny na zimno z sosem tzatzyki lub tylko z jogurtem.Zwane tez sa powszecnnie "falszywymi gołąbkami ".Dolme Turcy podają przy wszelkich okazjach jak :spotkania rodzinne,wesela i inne ważne uroczystości.Cieszę się ,że mogłam
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiposmarować przygotowane zawijasy. Górę posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec 15-20 minut do ładnego zarumienienia się ciasta. Najlepiej smakują ciepłe,ale na zimno też są niczego sobie
Kolorowa kuchnia Elkistawiamy ponownie na ogniu. Dodajemy mleko kokosowe oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tabasco. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Zupa smakuje na ciepło i na zimno. Przed podaniem rozlewamy ją do szklanek, do każdej wkładamy odłożone wcześniej kwiatowe końcówki
Przysmaki Karolkiwodą udka następnie na termoobiegu w 160 C piec 10 minut, odparuje nadmiar wody i skórka się przyrumieni mocniej można podawać na ciepło z czym się lubi lub na zimno z do pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmięso będzie idealnie wpasowywało się w charakter Świąt Wielkanocnych. Jednak możecie je przygotować także na każdą inną okazję – nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się również jako zamiennik wędliny na kanapce . Świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa jest domowa ćwikła , albo chrzan . Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem – składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Keks zrobiłam w niedzielę w ekspresowym tempie, ponieważ nie wyszedł mi sernik na zimno... Robiłam tak ekspresowo, że 5 minut po wyjęciu z piekarnika przyszli goście więc jeszcze ciepłe musiałam polać lukrem.... Ale i tak wyszedł smaczny i lekki:-) A zrobienie go zajęło chwilę... Składniki: 300 g mąki bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki jaglanej 6 jajek 200-250 cukru
Ze smakiem bez glutenunajlepsza sałatka z soczewicy jaką zrobiłam i jadłam...:-) A powstała niejako "niechcący"... szukałam pomysłu na zagospodarowanie mięsa z rosołu... Smaczna, orzeźwiająca, dobra zarówno na ciepło jak i na zimno, a poza tym sycąca. Zjadłam ją w pracy i na obiad nie specjalnie już miałam ochotę:-) Składniki: 2-3 garście zielonej soczewicy mięso rosołowe z kurczaka: porcja rosołowa 3-4 marchewki
Ze smakiem bez glutenu