grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu na 180 C z 10 minut gołąbki są pyszne i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwlałam do wiśni i wszystko razem wymieszałam. Teraz wystarczyło przelać ugotowane płatki jaglane do miseczek i wyłożyć na nie frużelinę, którą można posypać płatkami migdałów. Na ciepło pyszna! Na zimno nie mam pojęcia, bo zawsze znika jak jest jeszcze gorąca :) SMACZNEGO życzy
Blondynka Gotujechili con care. Dla mnie połączenie bardzo udane, z pewnością będę do niego wracać. Ogromnym plusem empanadas jest również to, że smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Czegóż chcieć więcej? Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 150 g masła (schłodzonego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli ok. 3/4 szkl. zimnej wody (tyle wody ile przyjmie
zadanie-gotowanieoknem zimno i deszczowo. Dopóki pogoda się nie ustabilizuje a ta prawdziwa słoneczna i ciepła wiosna nie zagości na dobre, postanowiłam rozgrzać się talerzem gorącej, sycącej zupy. Wybór padł na barszcz czerwony. Ale taki inny...pachnący wędzonym boczkiem, bardzo esencjonalny, rozgrzewający, pyszny.... Składniki: 330 g wędzonego boczku 1 kg buraków 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki średnia cebula
Kuchnia u KrysiJakie jest wasze ulubione danie do zabrania do pracy? Ja ostatnio pokochałam pęczak. Można go zjeść na ciepło i na zimno, przechowywany w pudełku lunchowym z dobrym sosem nabiera pięknego aromatu i kształtu. Prawie jak w “Lalce” Prusa, gdzie na srebrnym półmisku jako rarytas podawano kaszę tak ugotowaną, żeby każde ziarnko było osobno. Spróbujcie takiej wersji cytrusowo-orzechowej. Składniki
Ugotowane pozamiatanegodzin. 9. Po upieczeniu odstawić łopatkę na 5 min aby odpoczęła i pokroić w plastry. Uwaga: Ciepła grubo krojona pieczeń idealnie nada się na obiad, zimna cienko krojona jako domowa wędlina. INSTRUKCJA - krok po kroku
Atlas Smakówciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Uwielbiam ciasto francuskie, jest ono niezastąpione w mojej kuchni. Można z niego wyczarować różne smakołyki słodkie i wytrawne. Tym razem postawiłam na pizzerinki z nietypowym nadzieniem bo z gruszki
Kuchnia MagdaLenywiem czy to zimno za oknem tak na mnie działa czy może jakieś szalejące hormony, ale ostatnio dużo większą ochotę mam na mięso niż na słodkości ( tak tak – mówię to ja! :D ) Dziś mam dla Was przepis na pysznego i soczystego kurczaka zapiekanego w marynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło
Ostra na SłodkoPrzygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przelewamy do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem. Pieczemy w temp. 180 st. C, aż wierzch ładnie zezłoci się. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaSerowa Panna" słyszę to od najmłodszych lat. Pewnie dlatego, że jestem smakoszem i wielkim miłośnikiem serów. Proponuję Wam sernik na zimno "Domek", który jest moim ulubionym ciastem i przypomina mi dzieciństwo. Przygotowuje się go w prosty sposób, a smakuje wyśmienicie - obiecuję Wam, że szybko zniknie ;) ..... Coś pysznego dla każdego, nie tylko dla wielbicieli serów! Składniki : 2 kostki sera białego - twaróg
Projekty ze smakiemmiski i zblendować. Można formować kotleciki lub ułożyć uzyskaną masę bezpośrednio na talerzu. Podawać z ziemniakami lub z samymi warzywami. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego
Mojewlasne.plgotowania były wcześniej podsmażone na tłuszczu i dzięki temu wydobyto z nich jeszcze więcej aromatu. Można podać go tak jak ja z ryżem, można jeść z bagietką, na zimno czy na ciepło, zawsze smakuje wspaniale. Dal z soczewicy - Dal Tadka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoment fiołki prawie przekwitły... Pomimo zimna pigwa pokryła się kwiatami. Ciemiernik nadal wygląda pięknie
Proste Potrawyprzykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut kruche, soczyste pałki doskonałe do pieczywa, ziemniaków, ryżu lub z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś zapraszam na danie jedno garnkowe , dość szybkie w przygotowaniu , można taki ryż podawać jako dodatek do dan mięsnych , doskonale smakuję na zimno jak i na gorąco , ja dość często zabieram taki ryż do pracy jako drugie śniadanie , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Potrzebne nam będą dla jednej osoby 1 torebka ryżu 100 dag kabanosa
Mój Smak