na zimno - 10906 przepisów (strona:144/728)

Pieczeń z marchewką i groszkiem 161

natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę, funkcja góra-dół. Podawać na ciepło lub na zimno jako wędlinę

Monia miesza i gotuje
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 178

robiłam fotografie na bloga. Po tym czasie potrawy są zwyczajnie zimne, a już zwłaszcza te na bazie jajek (sami przyznajcie, że tak jest - normalnie po 20 minutach jajecznica jest zimna), więc wspaniałym zaskoczeniem było, gdy frittata była nadal mocno ciepła i mogliśmy ją zjeść bez odgrzewania, a przecież nie trzymałam jej nawet pod przykryciem podczas sesji. A po wszystkim patelni

Poezja Smaków - blog kulinarny
Czekoladowy tort naleśnikowy 231

masą serową. Na każdy naleśnik nakładać po pełnej łyżce sera i cienko rozsmarowywać tort można udekorować i podać z sezonowymi owocami na ciepło (zjedliśmy ciepły) zaraz po przygotowaniu. Na zimno jest równie smaczny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lemoniada na dwa sposoby 175

Orzeźwiający napój, który można popijać na ciepło i na zimno. W okresie jesienno-zimowym polecam ciepły zapobiegający przeziębieniom, wzmacniający. W cieplejszych porach miło napić się go schłodzonego, by orzeźwił i zgasił pragnienie. Cytryna, kostki lodu i świeże listki mięty nam to zapewnią. Pijmy na zdrowie! Lemoniada świetnie smakuje także gdy zastąpimy cytrynę kwaskowatymi pomarańczami. Pomarańcze, lód i parasoleczka

Zasmakuj Kuchni
Surówka z selera 127

oleju, lub śmietanę ze słonecznika. A czy olej lniany mogę zastąpić innym? Tak. Świetnie sprawdzi się również olej rzepakowy. Najlepiej jednak wybierać ten, który jest tłoczony na zimno. Co dodać zamiast octu jabłkowego? 2 łyżki soku z cytryny powinny załatwić sprawę. Kilka przepisów na pyszne kotleciki: Nuggetsy sojowe Burger z ciecierzycy Tofu burger Burgery z czerwonej fasoli Artykuł Surówka

Blendman
Jak ugotować zieloną fasolkę szparagową? 160

wody dodać cukier i sól, zagotować. 3. Dodać fasolkę i gotować 10-15 min, do miękkości ( młoda fasolka gotuje się szybciej ) 4. Odcedź na sicie i przelej zimna wodą. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU

Atlas Smaków
Roladki ze sznycli z indyka z farszem imbirowo-ziołowym 138

zrobienie tych roladek wpływ miała ostatnio zła pogoda. Deszcz i zimno. W taką pogodę najlepiej rozgrzać się gorącą herbatą z goździkami i imbirem. Pomyślałam więc, dlaczego nie zrobić farszu do mięsa z wyraźnym smakiem imbiru, a nie tylko z jego nutą. Uważam, że mięso z indyka, które jest bardzo delikatne doskonale uzupełni   się z wręcz ostrym smakiem imbiru

Kuchnia u Krysi
Danonkowe deserki - kampania #danonki #PowiedzTak 138

winogron 2 kiwi 1 banan 1 gruszka  1 jabłko 2 łyżki  domowej granoli syrop klonowy brzoskwiniowe #danonki Bardziej zaawansowanym deserkiem, ale równie pysznym są danonkowe serniczki na zimno. Co potrzebujemy: kilka kubeczków #danonków np.6 x 90g opakowanie żelatyny na litr wody około 500 ml wody gorącej domowy sok malinowy kruche ciasteczka Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w w gorącej wodzie

Życie zaczyna się w kuchni
Zdrowa pizza orkiszowa z batatami i nerkowcami 135

słodkich batatów, z chrupiącymi orzechami, słodko-kwaśną bazą pomidorową i odrobiną mozzarelli jest przepyszne (weganie mogą pominąć mozzarellę i dać więcej nerkowców). Pizza znika na ciepło, jak również na zimno nie potrafi dotrwać do drugiego dnia :) Ponieważ spód do pizzy jest z mąki orkiszowej, pizza jest jest bardzo sycąca. Z poniższego przepisu na spód wychodzą 3 duże pizze. Ja często

Moja Delicja
Sałatka meksykańska 309

Kuchnia meksykańska udanie ok. 2 dekady temu przyjęła się w polskich domach. Mało tego, sądzę że jest tam jej coraz więcej. Stąd postanowiłem zaproponować wam danie na zimno. Trudno mi ocenić jego, a w zasadzie jej pochodzenie, ale myślę, że sałatka meksykańska przypadnie wam do gustu. Jest świetna na każdą imprezę. Do roboty. Możecie też spróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film

Kuchennyviral.pl
Domowy budyń z malinami i biszkoptami 178

biszkopty, dodać łyżkę malin, dodać też trochę syropu. Wyłożyć część ciepłego budyniu, na koniec dodać jeszcze łyżeczkę malin i 1 okrągłego biszkopta. 3. Deser smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Golonka 106

pieprzu i ostrzejszy aromat. Smak golonki podkreślać mają pieczone ziemniaki i kiszona kapusta, zdarza się, że podawana jest z frytkami. Upieczoną golonkę można pozostawić aż do wystudzenia, pokrojoną na zimno podaje się jako wędlinę do chleba

KUCHNIA POLSKA
FRYTKI Z DYNI HOKKAIDO 162

smarujemy nią dynię solimy i oprószamy ziołami do piekarnika zmniejszamy temperaturę do ok 180 stopni i spokojnie czekamy aż się upiecze – ok 20 minut. Pałaszujemy ze smakiem. Dobra na zimno i na ciepło. Jak zostanie jej więcej można ją zmielić z dodatkiem kaszy jaglanej, ugotowanej fasoli i przypraw – wyjdzie super pasta na chleb lub masa na … kotleciki:) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza