na zimno - 10906 przepisów (strona:143/728)

Ryba po grecku z wolnowaru 323

przypadku to rybka po grecku. w sumie też robiłam ją wieczorem, rano dodałam tylko usmażoną rybkę i w Wielki Piątek było pyszne jedzonko.Smaczna i na ciepło i na zimno. 50 dkg filetów z  ryby  2 cebule  2 marchewki  2 pietruszki  por 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego  sól, pieprz , majeranek listek, ziele olej do smażenia

Moje domowe kucharzenie
Różowe placuszki (buraczane) 190

się spalić. Najlepiej przewrócić na drugą stronę, gdy zaczną pojawiać się "dziurki" (widać to na zdjęciu poniżej).  Upieczone placuszki posypać cukrem pudrem. Smakują na ciepło, jak i na zimno.  Przygotowywanie ciasta na placuszki Po lewej: wylane surowe ciasto Środek: w placuszkach pojawiły się "dziurki", czyli idealny moment na odwrócenie placuszków Po prawej: smażenie placuszków z drugiej strony

Ugotować
Sałatka warstwowa 404

smaku Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy, mieszamy z niewielką ilością (1-2 łyżki) oliwy z oliwek lub olejem tłoczonym na zimno, delikatnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ser żółty trzemy na tarce na drobno. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Układamy w salaterce w następującej kolejności: przestudzony makaron

Smaki Na Talerzu
Ciasto "Bananowa straciatella" 378

pasem, a tu ciągle zimno i deszczowo, pogoda działa przygnębiająco i jak tu rozpalić grilla? Zawsze jednak można w domowym zaciszu zrobić wtedy coś dobrego. Wyjątkowe ciasto,   bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, masa z jogurtu, cytrynowej galaretki, śmietanki i bananów, smaku dopełnia gorzka czekolada a agrestowa galaretka i garść winogron to kropka nad „i” ekspresowe wykonanie

Wanilia i Kardamon
Kotlety ziemniaczane. 533

jajko. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy i lepimy kotlety, które potem otaczamy mąką i smażymy. Takie pyszne kotlety możemy zjeść od razu, ale też są dobre jako przystawka na zimno. Polecam każdemu, kto lubi takie smaki!  Smacznego

chleba naszego
gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika... 359

grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu na 180 C z 10 minut gołąbki są pyszne i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Płatki Jaglane na Mleku z Frużeliną Wiśniową 291

wlałam do wiśni i wszystko razem wymieszałam. Teraz wystarczyło przelać ugotowane płatki jaglane do miseczek i wyłożyć na nie frużelinę, którą można posypać płatkami migdałów. Na ciepło pyszna! Na zimno nie mam pojęcia, bo zawsze znika jak jest jeszcze gorąca :) SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
Empanadas z wołowiną. 192

chili con care. Dla mnie połączenie bardzo udane, z pewnością będę do niego wracać. Ogromnym plusem empanadas jest również to, że smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Czegóż chcieć więcej? Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 150 g masła (schłodzonego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli ok. 3/4 szkl. zimnej wody (tyle wody ile przyjmie

zadanie-gotowanie
Barszcz czerwony  na wędzonym boczku 274

oknem zimno i deszczowo. Dopóki pogoda się nie ustabilizuje a ta prawdziwa słoneczna i ciepła wiosna nie zagości na dobre, postanowiłam rozgrzać się talerzem gorącej, sycącej zupy. Wybór padł na barszcz czerwony. Ale taki inny...pachnący wędzonym boczkiem, bardzo esencjonalny, rozgrzewający, pyszny.... Składniki: 330 g wędzonego boczku 1 kg buraków 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki średnia cebula

Kuchnia u Krysi
Pęczak z mandarynkami i orzechami włoskimi 204

Jakie jest wasze ulubione danie do zabrania do pracy? Ja ostatnio pokochałam pęczak. Można go zjeść na ciepło i na zimno, przechowywany w pudełku lunchowym z dobrym sosem nabiera pięknego aromatu i kształtu. Prawie jak w “Lalce” Prusa, gdzie na srebrnym półmisku jako rarytas podawano kaszę tak ugotowaną, żeby każde ziarnko było osobno. Spróbujcie takiej wersji cytrusowo-orzechowej.   Składniki

Ugotowane pozamiatane
Wolno pieczona łopatka wieprzowa 192

godzin. 9. Po upieczeniu odstawić łopatkę na 5 min aby odpoczęła i pokroić w plastry. Uwaga:  Ciepła grubo krojona pieczeń idealnie nada się na obiad, zimna cienko krojona jako domowa wędlina. INSTRUKCJA - krok po kroku

Atlas Smaków
PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ 171

ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Uwielbiam ciasto francuskie, jest ono niezastąpione w mojej kuchni. Można z niego wyczarować różne smakołyki słodkie i wytrawne. Tym razem postawiłam na pizzerinki z nietypowym nadzieniem bo z gruszki

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM 243

wiem czy to zimno za oknem tak na mnie działa czy może jakieś szalejące hormony, ale ostatnio dużo większą ochotę mam na mięso niż na słodkości ( tak tak – mówię to ja! :D ) Dziś mam dla Was przepis na pysznego i soczystego kurczaka zapiekanego w marynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło

Ostra na Słodko
Pieczona owsianka pomarańczowa 181

Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przelewamy do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem. Pieczemy w temp. 180 st. C, aż wierzch ładnie zezłoci się. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Zimny deser: ciasto "Domek", czyli sernik w innej postaci! 186

Serowa Panna" słyszę to od najmłodszych lat. Pewnie dlatego, że jestem smakoszem i wielkim miłośnikiem serów. Proponuję Wam sernik na zimno "Domek", który jest moim ulubionym ciastem i przypomina mi dzieciństwo. Przygotowuje się go w prosty sposób, a smakuje wyśmienicie - obiecuję Wam, że szybko zniknie ;) ..... Coś pysznego dla każdego, nie tylko dla wielbicieli serów! Składniki : 2 kostki sera białego - twaróg

Projekty ze smakiem