pieczone pikantne udka z czosnkiem...

pieczone pikantne udka z czosnkiem...

pieczone pikantne udka z czosnkiem...

Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki duże, przyprawa do kurczaka - pikantna 1 opakowanie, czosnek 2 główki, woda 1 szklanka udka dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć w misce przyprawą do kurczaka Prymat obsypać obficie udka z każdej strony, nakryć folią i schować do lodówki na całą noc odpowiedniej wielkości foremka wyłożona papierem do pieczenia, ułożyć udka, dodać nieobrane w całości ząbki czosnku, po upieczeniu czosnek przetrzeć przez sitko, jest pyszne smarowidełko np do tostów czy pieczywa pieka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.