na zimno - 10906 przepisów (strona:159/728)

Odrywane bułeczki z dipem szpinakowym 189

zastąpić tortownicą, okrągłym naczyniem żaroodpornym czy formą do tarty o wysokich brzegach. Bułeczki z tego przepisu są miękkie i puszyste. Bułeczki najlepiej smakują (i prezentują się na ciepło). Na zimno też nie są złe. Bułeczki wraz z dipem można także przygotować wcześniej. Upiec. Schłodzić. Przykryć folią aluminiową i przechowywać w lodówce do czasu podania. Bezpośrednio przed podaniem wstawić do piekarnika

Gospodyni Miejska
JAJKA JASKÓŁCZE PO MOJEMU 177

Takie jajka świetnie się komponują z różnymi sałatkami ,warzywami, pieczywem i ryżem.Podajemy je jako przystawkę lub danie główne obiadowe.Jemy je na zimno jak i na gorące.Orzepis zmodyfikowałam  dodając parę dodatków.Zapraszam. 4 jajka na twardo 2 plasterki szynki 0.5 kg.mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka keczupu Sól

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Migdałowe scones z białą czekoladą i żurawiną 143

się ja bardzo szybko, musimy tylko pamiętać, żeby grubo rozwałkować ciasto, dzięki temu uzyskamy grube puszyste bułeczki. Po upieczeniu ciasto jest kruche. Możemy je jeść na ciepło i na zimno :-). Miłego dnia :-) Składniki na 8 sztuk (trójkątów): 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g miękkiego masła 1/3 szklanki zmielonych migdałów 2 łyżki cukru szczypta

kruche babeczki
Szpinakowo-brokułowy krem z wędzonym łososiem 151

pieprz, odrobinę bazylii i oregano.  Po upływie wyznaczonego czasu zdejmujemy garnek z ognia, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, a następnie blendujemy na gładki krem. do podania: łosoś wędzony na zimno jogurt naturalny wiórki kokosowe Zupę skrapiamy sokiem z cytryny, podajemy z jogurtem naturalnym, wiórkami kokosowymi i kawałkami wędzonego łososia.        Smacznego! 🌟 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook

Kuchnia Ellie
Wielkanocne bułeczki zające z kremowym farszem i kiełbaskami 180

zagryzania takiego barszczu sprawdzą się świetnie te uszate bułeczki pełne pyszności! :) Będą świetne także jako sycąca przekąska, drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Tak na gorąco, jak i na zimno smakują naprawdę wybornie! A kicając po wielkanocnym stole, z pewnością zauroczą każdego gościa :) Te zajęcze bułeczki są naprawdę proste w wykonaniu- farsz jest zwarty, więc łatwo go opakować elastycznym ciastem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasztet jajeczny z pieczarkami, pomidorami i sosem czosnkowym FolWark. 148

odrobinę bułki tartej. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia przekładamy masę jajeczną i lekko dociskamy łyżką.Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50/55 minut. Taki pasztet wyśmienicie smakuje na zimno jak i na ciepło podany z sosem czosnkowy.  Życzę Wam smacznego :)  Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Churros 229

takim wielkim hukiem i nie jest tak widoczne.    Nie znaczy to, że Hiszpanie jedzą źle...,o nie, jedzą o wiele lepiej niż Polacy. Dużo warzyw, oliwa na zimno, świeże owoce morza, ryby i bardzo ,bardzo dużo roślin strączkowych.  W szkole u mojej córki ,w wieku pięciu lat, na obiad serwują kalmary i oliwki, często jest zupa dyniowa

Lubczyk i Wanilia
Focaccia z serem feta i oliwkami 181

boisz się ogromu kalorii ? Mam dla Ciebie świetną alternatywę. Zrób focaccię ! Focaccia to drożdżowe, puszyste ciasto z niewielką ilością dodatków. Wyśmienicie smakuje zarówno prosto z piekarnika, jak również na zimno. Maczana lub polana dobrą, aromatyzowaną ziołami oliwą staje się rarytasem. Jakie dodatki pasują do focacci ? Tu ogranicza nas tylko fantazja lub zasobność lodówki. Do focacci zużyć możecie zalegający w lodówce

kolorowotorcikowo
Kostka cappuccino (ciasto bez pieczenia) 420

Kostka cappuccino to ciasto na zimno, bez pieczenia- wystarczy tylko zmiksować składniki i schłodzić ciasto w lodówce :) Składniki: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie, 800 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 8 łyżeczek cappuccino waniliowego, 1,5 opakowania żelatyny do deserów. Przygotowanie:  Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy 400 ml schłodzonej kremówki z cukrem pudrem na sztywną pianę

Aga w kuchni
Budyń marchewkowy 170

powitacie? Może pysznym budyniem marchewkowym z nutą pomarańczy i cynamonu. Gęsty i aksamitnie kremowy, przyjemnie słodki i tak smakowicie pachnący. Mnie najbardziej smakował lekko ciepły, ale być może na zimno również jest pyszny - nie dane mi było jednak tego sprawdzić;) Marchewka jest bohaterką kolejnej edycji Lubelskiego kociołka, dlatego szukajcie innych marchewkowych propozycji na blogach koleżanek z Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej

Obiad gotowy
Babka szpinakowa 722

Dzisiaj I Dzień Wiosny, w szkole nazywało się go Dniem Wagarowicza ale pogoda za oknem nie sprzyja ani wagarom ani radości z nadchodzącej wiosny. Zimno, buro, wietrznie. Na przekór tej pogodzie serwuję dzisiaj zielone ciasto zwane babką szpinakową. Mokre, aromatyczne z dużą ilością lukru i skórki pomarańczowej. Przepis zaczerpnięty z bloga Smakołyki Dominiki. Składniki: 170 g mąki pszennej

Życie zaczyna się w kuchni
Sałatka wielkanocna z olejem rzepakowym 184

świątecznym stole. Warto wcześniej przygotować listę produktów z których będziemy robić nasze smakołyki na świąteczny stół. Zawsze w mojej kuchni jest olej rzepakowy, który wykorzystuję na ciepło i zimno. Olej rzepakowy jest bardzo zdrowy, zawiera sterole roślinne, kwasy omega 3,zmniejsza zawartość złego

Kulinarne pyszności Molki
Bulgur z papryka, rodzynkami i pachnacy prazonymi migdalami 228

Ostatnio mamy czas dla kasz. Pęczak, gryczana a ostatnio bulgur. Na zimno, na ciepło. Syncio nie przepada za gryczaną paloną, wszyscy kochamy pęczak. W niedzielne popołudnie przygotowując obiad pomyślałam, że zamiast robić sałatkę przyrządzę kaszę na ciepło. Jak się okazało był to świetny wybór gdyż tak przygotowany bulgur świetnie smakuje w obu formach i jest idealny by zabrać

Dzieje kuchennej Wiewióry
Budyń jaglany – nowINKA na zdrowe śniadanie 199

miękka. Wtedy zestawiamy ją z ognia i ręcznym blenderem miksujemy na gładko. Przelewamy do miseczek i ozdabiamy świeżymi owocami oraz bakaliami. Taki budyń możemy jeść na ciepło i na zimno. Co znalazło się na moim budyniu jaglanym? Maliny, borówki, miechunka, siekane migdały, wiórki kokosowe i jadalne kwiaty – uczta nie tylko dla żołądka, ale i dla oczu! Wpis zawiera lokowanie

Poezja smaku
PIECZARKOWE GNIAZDA SMAŻONE NA OLEJU RZEPAKOWYM 232

daniach , które pojawią się na moim świątecznym stole, ponieważ: * świetnie nadaje się do smażenia wszelkich mies *świetnie nadaje się do sałatek i innych dań czy sosów podawanych na zimno *jest bogatym źródłem kwasów omega 6 i omega 3 , którego brakuje w naszej diecie * babki wielkanocne z olejem rzepakowym są przepyszne. Składniki: 1/2 kg mięsa  mielonego 10 dużych pieczarek sól

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania