na zimno - 10906 przepisów (strona:161/728)

FRANCUSKIE PREZENCIKI Z DŻEMEM PORZECZKOWYM 132

widelca zlepiam rogi. Wierzch ciasteczek smaruję miodem. Ciasteczka kładę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 20 min w 180 stopniach Góra - dół. Podaję na ciepło lub na zimno

Gotowanie Patki
Tortilla de patatas 226

wariantów tortilli w zależności od dodatków oczywiście może być całe mnóstwo. Tak oto spróbować możemy tortilli z chorizo, ze szpinakiem, z oliwkami, z pieczarkami nawet. Podawana na ciepło lub zimno, z oliwą lub sosem pomidorowym, z sałata lub na kromce pieczywa - tortilla świetnie smakuje w każdej postaci.  Pamiętam, jak sama próbowałam pierwszy raz usmażyć tortillę. Wydawać by się mogło

Obiad gotowy
WIOSENNY KONKURS Z WŁOSKIM AKCENTEM 198

facebookowym funpagu https://www.facebook.com/kuchniabellissima pod postem wiosenny konkurs Jedna osoba może dodać maksymalnie 3 przepisy i 3 zdjęcia Przepisy mogą być dowolne – na słodko lub słono, ciepło czy zimno. Ważne, żeby były z makaronem inaczej nie będą brane pod uwagę Zwycięzcą zostanie 1 osoba. Do wygrania jest 1 zestaw składający się z włoskich produktów ( kawa lavazza, pesto pomidorowe

kuchniabellissima.wordpress.com
Pikantna karkówka pieczona w jogurcie 415

pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 1 godzinę i 50 min (jeżeli mamy kawał o podobnej wadze). Po upieczeniu serwujemy na ciepło lub na zimno.  Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Urządzenie do robienia mleka sojowego Manta - recenzja 224

jest to najgorszy element całego zestawu. Już po kilku miesiącach siatka oderwała się od poręczy, ale nadal je użytkuję.  Funkcje urządzania: Oprócz robienia mleka roślinnego (na ciepło i zimno), urządzenie pozwala na robienie soków, kleiku ryżowego, zup kremów oraz past. Przygotowanie mleka roślinnego: Przygotowanie mleka w tym urządzeniu jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić odpowiednią ilość namoczonej soi (lub innych

wegujemy
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 151

wielkanocnym stole. Mięso jest delikatne i soczyste. Bogatego smaku nadaje sos maślano ziołowy doprawiony czosnkiem i nutą szałwii. Podczas krojenia widać kawałki ziemniaczanych gnocchi, pokrojonej marchewki i pieczarek. Zimna babka jest znakomitą wędliną na kanapki. Bo kto powiedział, że babki to tylko na słodko. Nie zaprzeczę, że też uwielbiam ale i te mięsne kuszą swoim smakiem! 250 g mięsa wieprzowego

VioletoweKucharzenie
Focaccia 197

oliwą. Ciasto składać (S&F) 6 razy, co 30 minut, po tym czasie ciasto powinno podwoić objętość.   Schować do lodówki (temp. 7-10oC) na 12 godzin - zimna fermentacja. Po tym czasie wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej na 1-1,5 godziny, aby się ogrzało. W międzyczasie wymieszać czosnek i rozmaryn z oliwą

Przepisy na domowy ser i chleb
Kasza gryczana z warzywami 197

kilku składników. Nie inaczej było w przypadku kaszy gryczanej z warzywami, zobaczcie jak prosto i szybko przygotować to danie. Danie to możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kasza gryczana z warzywami – składniki na 2 porcje 1/2 torebki kaszy gryczanej 1/2 szklanki groszku 100g kukurydzy cebula 6 różyczek brokuła Kasza gryczana z warzywami – przepis Kaszę gotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń z kiszoną kapustą. 163

posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w piekarniku 60 min / 200 st.C - pół godziny pod przykryciem  i kolejne pół bez :) Potem schładzamy i chowamy do lodówki. Serwujemy na zimno :) Smacznego

chleba naszego
Kabanosy wieprzowe- classic 415

miejsce na kije do osadzenia u mnie osadzanie trwało 12 godzin lecz można krócej myślę że 6 godzin też powinno wystarczyć. Jeśli powierzchnia jelit kabanosa jest jeszcze wilgotna bądź zimna to osuszamy kabanosy w wędzarni przy szybkim ruchu powietrza w temp. 40 stopni czas około 30 min. Powierzchnia kabanosów musi byś sucha i ciepła zanim puścimy dym. WĘDZENIE

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety mielone z pieczarkami 207

głębokiego talerza wsypać bułkę tartą i obtaczać w niej kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju, z obu stron, na złoty kolor. Podawać na ciepło i/lub na zimno, z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 8 dużych kotletów mielonych. Do masy mięsnej można dodać ulubionych przypraw czy drobno posiekanego koperku lub szczypiorku. Smak ziemniaków

Gospodyni Miejska
Trzydniowa dieta sokowa – detox nie tylko na wiosnę 1918

dzienne menu – śniadanie, drugie śniadanie, lunch, deser/przekąskę i ‘zupę’ – z astępujemy świeżo wyciśniętymi sokami w odpowiedniej ilości i kombinacji składników. Ostatnim posiłkiem dnia jest lekka, ciepła lub zimna kolacja – składająca się np. z pieczonych lub gotowanych warzyw z ryżem i lekkim sosem w typie winegretu. Dodatkowo – przez cały dzień można pić wodę mineralną w dowolnych ilościach a dzień zakończyć

Karo in the Kitchen
Placki z kiszonej kapusty, z pieczarkami. 159

placki. ...rozgrzewamy patelnię i smażymy na złoto-brązowy kolor :)  Po usmażeniu placki na chwilę układamy na papier, żeby odsączyć je z tłuszczu. Podajemy na gorąco lub na zimno :) Smacznego

chleba naszego
Limoncello-nalewka cytrynowa 136

zimno, gdy Ci źle-Limoncello napij się :) Włosi uważają ją za symbol świąt Bożego Narodzenia ale również chętnie sięgają po nią latem-dla ochłody-wtedy piją zmrożoną. Sycylijska specjalność, która zdobyła popularność w całych Włoszech – słodko-kwaśna cytrynowa nalewka na bazie spirytusu, którą serwuje się pod koniec posiłku, na deser, w małych kieliszkach. SKŁADNIKI : 400 g cukru

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania