obrzydliwa. Prawdopodobnie właściciele tej knajpy kupili najtańszy bimber jaki udało im się znaleźć. To że podawano ją na ciepło też jej nie pomogło. Rozumiem że zimą w Japonii jest zimno i ludzie chcą się napić czegoś ciepłego na rozgrzewkę, ale myślę, że konsorcja produkujące sake powinny nasłać jakiś ninjów na tą suszarnię, żeby nie zniechęcała ludzi do kultury japońskiej. Moje
Ugotowane pozamiatanejednak… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szpinak nadaje ładnego, zielonego koloru i trudno jest się zorientować, że został użyty do przygotowania lodów. Taka zimna gałka lodów z ukrytym w środku kawałkiem wafelka w gorącej, pysznej skorupce z pokruszonymi wafelkami imitującymi ziemię i czekoladową korą, to po prostu bajka… Rewelacja! Musicie spróbować " class="wp-smiley
Oryginalny smakczerwoną papryką. Zapraszam Składniki: 1 szkl ryżu basmati 2 szkl wody 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka octu winnego 2 płaty nori 100 g pstrąga łososiowego wędzonego na zimno 1/4 czerwonej papryki Przygotowanie: Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Do gotującej się wody dodajemy olej kokosowy i wsypujemy ryż.Ryż gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 minut
słodkie i nie tylko historie kulinarneubitej) na chips z tapioki ale informuję: ten pomysł jest ZŁY. BARDZO ZŁY! Po paru króciutkich minutach z chipsa zrobiła się nieapetyczna paciaja. A wracając do mandarynki – była tak zimna, że zęby bolą mnie na samo wspomnienie. Cóż mogę powiedzieć. Dobór win byłby niezwykle trafiony, gdyby te dania były takie, jak powinny. Mnie osobiście niezwykłą frajdę sprawiło nasze srebrnogórskie Cuvee
Kate's Kitchennałożyć masę. Jeżeli użyjemy metalowej, wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, termoobieg, ok 50 minut, aż góra będzie złocista. Pasztet odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać na zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możecie użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej
coolinarnyherbatniki cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna. Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując wlewać cienkim strumieniem galaretkę. Dno tortownicy o przekroju 24 cm wyłożyć herbatnikami. Wlać masę
O kuchni z uczuciemNowym Orleanie... Przepis znalazłam u Komarki , i od razu mi się spodobał. Są to pączki na drożdżach, a mimo to nie trzeba ciasta wyrabiać. W dodatku wyrasta na zimno, czyli przez noc w lodówce. Później wystarczy ciasto z rzeczonej lodówki wyjąć, rozwałkować i usmażyć. Podobno w Nowym Orleanie jada się je na śniadanie... Cóż, my w porze porannego posiłku zjedliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszybkoznikające! SKŁADNIKI: 200 ml lekko ciepłego mleka 25 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suchych 300 g mąki orkiszowej białej 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka cukru pudru 2 całe jajka szczypta soli SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1)Zrobić zaczyn: do pokruszonych drożdży dodać 100 ml lekko ciepłego mleka, 1 łyżkę mąki
Marcepanowa kuchniaWitajcie :) Ostatnio zimno i wietrznie na dworze więc miska gorącej sycącej zupy na takie dni jest w sam raz. Zapraszam na przepyszną zupę z fasolą tyczny Jaś firmy Cenos . Składniki : 300 g fasoli tyczny Jaś Cenos 3 pętka wiejskiej kiełbasy 100 g chudego wędzonego boczku 1 łyżka ziół prowansalskich listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu szczypta majeranku
Sama słodycz i szczypta chiliwłaściwie usmażyć. Najlepiej smażyć pączki na smalcu. Smalec to trwały tłuszcz, który w wysokiej temperaturze nie zmienia swojej struktury w odróżnieniu od oleju. Nawet jeśli użyjecie olej tłoczony na zimno to i tak podgrzany straci on swoje zdrowotne walory. Tak więc dzisiaj jest u mnie tłusto, śmię dodać trochę zdrowiej bo na smalcu ale bardzo kalorycznie! Jakby nie było
codojedzeniaobtoczenia pączków Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać do miski, w mące zrobić dołek - w dołku umieścić pokruszone drożdże oraz 60ml wody (nie powinna być zbyt zimna, ale może być w temperaturze pokojowej) - drożdże i wodę wymieszać, zagarniając nieco mąki, aby w dołku uzyskać konsystencję gęstej śmietany - tak przygotowany rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Smakołyki BerenikiUrocze mini serniczki na zimno idealnie sprawdzają się w taką pogodę jaka jest dziś u mnie, słoneczko grzeje. W kształcie gwiazdek wyglądają cudownie. Moja córka jest zachwycona bardziej kształtem niż smakiem i kolorami :) Do wykonania smacznych serniczków wykorzystałam formę do pieczenia o kształcie gwiazdy od Papilart . Forma co prawda przeznaczona jest do pieczenia, jednak doskonale sprawdziła się
Zrób to smaczniepisałam, że nie mam ręki do pieczenia serników. Zawsze pięknie i szybko wyrastają a jeszcze szybciej upadają. Tak więc chcąc nie chcąc skazana jestem na serniki na zimno, na szczęście są tak pyszne, że trudno je nie lubić a nawet kochać. Dziś przygotowałam sernik z wafelkami Lusette. Dlaczego właśnie Lusette? Otóż tylko te wafelki nadają się do pokrojenia
Jadło i czytadłomoich ulubionych - ziół. Jest idealnym dodatkiem do jajek na twardo, potraw mięsnych, wytrawnych przekąsek z ciasta francuskiego, roladek z szynki lub serowych, także do mięsnych tortilli na ciepło lub zimno. Po prostu dopełnienie domowych imprezowych przekąsek. Zawsze przygotowuję go do uzupełnienia innych sosów: pomidorowego i ajoli - stanowią razem trio, czasem z bonusem ajvaru jak mamy więcej gości. Coś innego? Zamiast
Zasmakuj KuchniKolory jesienne, jednak smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Krem pomidorowo -gruszkowy, to zdecydowanie udany eksperyment! Zupa słodkawa, jednak czuć ostry smak papryki, co moim zdanie daje ciekawy posmak :) Składniki: *5 pomidorów *4 gruszki *2 marchewki *mielona ostra papryka *500 ml bulionu *2 łyżki masła *sól, pieprz *bazylia Przygotowanie: 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki
FITBUuK