na zimno - 10906 przepisów (strona:176/728)

Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 198

dłoniach niewielkie, płaskie kotlety. Smażyć na nieprzywierającej patelni, na małej ilości klarowanego masła lub oleju, po około 4-5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawać na ciepło lub zimno, na przykład z sałatą z pomidorami. Sałatka: 2-3 małe pomidory liście sałaty, np. karbowanej 1 mała szalotka 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka octu jabłkowego szczypta soli, pieprz

Even Better Food
Kasza jaglana z mieszanką sałat, oliwkami i pieczonymi pomidorkami 128

Sałatki potrafią być znakomitymi daniami, o ile przygotowywane są z dodatkiem świeżych składników, wysokiej jakości oleju tłoczonego na zimno, wartościowych węglowodanów lub produktów białkowych. Choć wariacjom nie ma końca, to istotnym jest, aby w sałatkach komponować sezonowe warzywa i owoce. Póki lato w kalendarzu, a pomidory i sałaty są łatwo dostępne, proponuję połączyć je z kaszą jaglaną, dla stworzenia tego

Even Better Food
Ryż smażony z nerkowcami i kapustą pekińską 158

ciągu ostatniego zaledwie tygodnia! Temperatura spadła na łeb na szyję i choć to dopiero początek jesieni, to chłód już zdaje się wkradać w głąb mojego organizmu. Tymczasem przed zimnem chronić się najlepiej od środka – rozgrzewającymi przyprawami, budującymi pokarmami o ciepłej naturze, nasyconymi energią zupami i gulaszami. Nic tak nie zaspokoi głodu i nie rozgrzeje w kapryśnych pierwszych dniach października

Even Better Food
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 172

nagrzanego do 150 o C, piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego

Even Better Food
Lunchowa sałatka w słoiku z buraczkami, quinoa i awokado 212

liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego na zimno + odrobina do skropienia komosy 1 – 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego nierafinowana sól, pieprz, szczypta imbiru świeże zioła lub kiełki (opcjonalnie) Pestki delikatnie podprażyć na suchej patelni. Buraki obrać, pokroić

Even Better Food
Tarta pomidorowa z klopsikami 199

popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty są niezwykle praktyczne, gdyż można je serwować jako danie główne, przystawkę bądź przekąskę. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę z klopsikami. Przepis zarówno na ciasto jak i na klopskimi znajdziecie poniżej. Tarta ta jest alternatywą dla tych, którym pizza

mecooks
Roladki z tortilli zapiekane z serem w sosie pomidorowym 762

być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pyyyyysznie:) Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego... Podaję składniki na dwie - trzy osoby do "pochrupania", dowolnie możecie modyfikować i zwiększać składniki. Składniki: 2 placki tortilli

Zasmakuj Kuchni
Deser z kaszy manny, budyniu i czekolady 167

koniec można jeszcze wszystko zblendować tak, aby pozbyć się ewentualnych grudek, a masa stała się bardziej puszysta. Przelać do naczynek. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno

Simply Food
Tarta z burakami i serem feta. 140

tarte. Na wierzchu układamy kawałki sera. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 40 min aż się zetnie i zarumieni. Podajemy na ciepło, chociaż na zimno też zasmakuje.  Zapraszam

Radość kipiąca uśmiechem.
Deser z super masą i pomarańczami 194

żelatynę zalać zimną wodą, ale tylko tyle żeby żeby tylko pokryła żelatynę. wymieszać i zaczekać aż napęcznieje. Następnie zalać wrzącą wodą, wymieszać dokładnie. Zostawić do ostudzenia. jak jest zimna włożyć do zamrażarki, na moment. Uważać bo szybko zgęstnieje. Żelatyna ma tylko zacząć gęstnieć. Wlać żelatynę do masy serowej i wymieszać. Wylać masę serową na gęstą galaretkę z pomarańczami. Ostatnia warstwa

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania