który się skusiłam - "Bar na szlaku" mieszczący się na samym początku Krupówek od strony dworca - totalna porażka jeżeli chodzi o miejsce estetyczne, bo było tam brudno, śmierdząco i zimno. Jedzenie dało się zjeść ale szału nie robiło. Duże porcje, to tak na pocieszenie dla głomodorów :-) Poszłam tam, ponieważ kupiłam kupon na gruoponie za 69,99 o wartości 100 zł. Odradzam
pieprzny smaczekowowcami. Wyglądają bosko czyż nie? Zawsze też można zrobić walentykowe babeczki – jeśli ktoś ma zdolności cukiernicze Dla tych bez zdolności jak ja prostsza wersja deseru – sernik na zimno Myślę że z tym deserem też bym sobie poradziła…. Podobnie jak z tym…… Na zakończenie tego romantycznego dnia można zrobić takie kanapki na ciepło… Lub taki
Mama z miastamieszając. Zdejmujemy z palnika, dorzucamy pokrojoną na mniejsze kawałki miechunkę, mieszamy i przekładamy do słoiczka. W miarę stygnięcia owsiany kisiel pomarańczowy gęstnieje, przypominając tradycyjny kisiel. Jemy na ciepło lub zimno. Smacznego
Słodkie okruszkiNajlepsze wędzonki to przygotowane w zaciszu domowego ogniska, które możemy przygotować sami. Nie wymaga zbyt wielkiego wysiłku zaś efekt wspaniały. Żeberka są przepyszne na zimno idealnie podkreślą smak zupy, bigosu, fasolki po bretońsku czy innych dań. Smak, aromat żeberek jest wyjątkowy do których mamy słabość znikają dość szybko z lodówki. Żeberka możemy parzyć są bardziej miękkie ale tracą
Kulinarne pyszności Molkisezonowych się do nas uśmiecha. Nie sposób przejść obok nich obojętnie. W dzisiejszym koszyku z owocami znalazły się truskawki, borówki i maliny.Te ostatnie wykorzystałam do przygotowania pysznego tortu na zimno bez pieczenia z kremem na bazie szampana i czekolady z kremem malinowym. Do przygotowania kremu wykorzystałam nabiał który świetnie się sprawdził
Kulinarne pyszności Molkipory robiłam wędliny wędzone na gorąco parzone lub podpiekane. Dziś zmieniłam sposób wędzenia na zimny którym jestem bardzo zachwycona. Mięso wędzone na zimno jest przepyszne, aromatyczne. Składniki 5 kg schabu wieprzowego bez kości Mieszanka przypraw 300g peklosmaczku Tradismak 50 g kolendry 70g pieprzu kolorowego 5 liści laurowych 20g majeranku 5 szt ząbków
Kulinarne pyszności Molkikoniec dodać rodzynki. Gdy cebulka będzie zrumieniona na patelnię przełożyć kapustę, wymieszać i całość chwilę podsmażać. Doprawić do smaku. Kapustę można podać i na ciepło i na zimno. * Ja najczęściej kapustę gotuję dzień wcześniej
Ala piecze i gotujeciasto powinny być w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, umieścić w nim rozkruszone drożdże, 1 łyżkę cukru oraz 50ml wody (nie powinna być zimna), składniki w dołku wymieszać z odrobiną mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany - tak przygotowany rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - masło roztopić, ostudzić - do mąki z wyrośniętym rozczynem dodać roztrzepane
Smakołyki BerenikiKlopsiki z orzechów włoskich Dziewczyna już któryś raz męczyła mnie o wegańskie klopsiki po tym, jak kupiliśmy paczkę w Ikei. Po kupne daleko, poza tym zimno na polu… trzeba coś fajnego zrobić własnoręcznie. Po szybkim przeglądzie podłogi (tak, tak trzymam lwią część nierozpakowanego jedzenia na podłodze) doszedłem do wniosku, że najlepiej byłoby zrobić pulpety z orzechów włoskich, które leżakują
Blendmanoknem szaro, buro, zimno, mroźno,mokro, ciemno... można by tak w nieskończoność.... sezon na grypę i przeziębienie w pełni. Nie pozostało nic innego jak czekać na wiosnę:) Ale póki co trzeba sobie z tym jakoś radzić. A jak radzić to najlepiej domowymi sposobami. U mnie od jesieni do wiosny w ciągłym użyciu jest i cytryna i imbir w postaci smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródminut do lodówki filety obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką, na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane filety z każdej strony pyszne filety i na obiad i na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki. Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C. Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenkoniec pięknej soboty, która oczywiście w Polsce jest zimna i biała, a u mnie mokra i szara, pomysł na jutrzejsze śniadanko. Fit naleśniki posmakują nie tylko osobą które są na diecie, bądź dbają o linie. Jest to wersja naleśników która jest nieco zdrowsza i przede wszystkim szybka. Spróbujcie i oceńcie sami. Składniki: * jedno duże jajko * 3 łyżki mąki pełnoziarnistej
Klasyka Gotowaniarzadkie (tak jak mleko) ale też nie za gęste (jak biszkopt do pieczenia). Rozgrzewamy patelnie i roztapiamy olej kokosowy. Patelnia musi być wystarczająco nagrzana, nie może być zimna. Wlewamy około jednej chochli na dużą patelnie i czekamy, aż naleśnik się zetnie. Wtedy przewracamy na drugą stronę. Pieczemy w ten sposób wszystkie naleśniki. Naleśniki na zdjęciu są w dwóch wersjach. Pierwsza
Klasyka GotowaniaPuszyste placki z kaszy manny. Smakują tak samo dobrze na ciepło i na zimno. Moja córka uwielbia różne placki, więc mam nadzieję, że i te jej posmakują, bo ja sama chętnie je zajadam ;) Idealne na śniadanie a także jako podwieczorek. Placki podałam z konfiturą z borówki amerykańskiej od PrzetworyzBorówki . Składniki na około 16 placków: * 1 szklanka kaszy
Zrób to smacznie