słodko. Dla odróżnienia, czarny bez zawijałem w rulonik :) Przed podaniem można dodać śmietanę, cukier puder, sos waniliowy, ... Naleśniki bardzo dobrze smakują też bez dodatków, na gorąco i na zimno :) Mi jednak czegoś brakowało... więc znowu sięgnąłem do zapasów i zrobiłem napój jagodowy :) Wyszły pyszne naleśniki, jak również świetny kolorowy koktajl jagodowy :) Smacznego! Polecam ten smaczny, szybki, łatwy
chleba naszegoPosypujemy np. kminkiem i wkładamy do piekarnika... ...pieczemy 25-30 min w 180-200 st.C Po upieczeniu są gotowe do zjedzenia, ale można też zjeść na zimno... Smacznego
chleba naszegoDlaczego nie? Od wczoraj ciągle pada deszcz, z małymi przerwami, zimno... takie lato:) Zapach smażonej kiełbasy na pewno poprawi ten pochmurny nastrój :) - - - - - Smacznego
chleba naszegoZimna zupa :) gdy wróciło lato to warto mieć chłodnik w lodówce :) Bardzo smaczna zupa, której przygotowanie zabierze trochę czasu :) dlatego trzeba zrobić więcej, żeby móc nacieszyć podniebienie przez trzy dni :) Przepisy są bardzo różne, ja robię z tego co mam, ale można powiedzieć, że jest to zupa na bazie ugotowanych buraczków ćwikłowych ... Buraczki wraz z liśćmi kroimy i gotujemy
chleba naszegopotem zalewamy wodą. Pasteryzujemy 90 min i na drugi dzień jeszcze raz 30 min. Tak przygotowana może stać 12 miesięcy w spiżarni :) Dobra do spożycia na ciepło i na zimno :) Smacznego
chleba naszegoodsączamy... Dodajemy jajka, mąkę, sól i przyprawy... Mieszamy wszystko razem... Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i rozpłaszczamy na patelni. Smażymy... No i gotowe :) Podajemy na gorąco lub na zimno :), na słodko lub na słono :) Smacznego
chleba naszegotwarzy :) Salon może też być hotelem, marketem, domem, pralnią ... różne opcje już widziałem :) Czasem trafi się jakiś ciepły wieczór i jest okazja zjeść na tarasie :) Zazwyczaj jednak jest zimno, więc okupacja salonu jest bardzo częsta :) Włosy Nikolki już tak urosły, że ciężko było uczesać.... Teraz ma krótszą fryzurę i chyba się cieszy :) Taniec z bańkami :) Tyle radości ile baniek
chleba naszegonadają... Przyprawiamy tylko zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym... na samym końcu można doprawić majerankiem, kminkiem... niektórzy dodają przecier ... Podajemy na gorąco :) ja lubię nawet na zimno... Bigos można zamrozić, zawekować, odgrzewać,... Polecam Smacznego
chleba naszegoblaszki i w zrobine wgłębienie wkładamy jajka... potem drugą połową mięsa przykrywamy jajka... wstawiamy do piekarnika na 50 min / 200 st.C Podajemy na gorąco lub na zimno :) Smacznego
chleba naszegotemperaturze 180-200 st. C na 20-30 minut Wszystko zależy jaki mamy piekarnik... Jak widać kotlety ładnie upieczone, można serwować na ciepło lub potem na zimno :) Smacznego
chleba naszegowylać na 2 warstwę. Odstawić do lodówki by masa stężała. Dodatkowo: maliny do dekoracji 200ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru Kiedy wszystkie warstwy stężeją dekorujemy nasz sernik na zimno ubitą śmietaną z łyżka cukru pudru i świeżymi malinami
wysmienityuwagę, że cytryna ma o połowę mniej witaminy C na 100g niż na przykład papryka czerwona. Ponad to witamina C ginie w wysokich temperaturach dlatego najlepiej spożywać ją na zimno oraz nie obierając warzyw czy owoców np. pozostawiając skórkę. Czyli taka gorąca herbata z cytryną będzie raczej czymś co nam może smakować nie koniecznie dostarczy witaminy C czy przyspieszy proces
wysmienityMasę dokładnie wyrobić ponownie i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piekłam w foremce 30 cm x 12 cm przez 60 min. Tak przyrządzone mięso będzie smaczne na zimno do chleba, ale również możemy podać je na ciepło na obiad
Proste Potrawyrodzaje cukru. Podgrzewać na małym ogniu. Gdy mieszanka zacznie wrzeć od razu zdjąć ją z ognia i wsypać żelatynę, energicznie wymieszać do jej rozpuszczenia. Mleczną mieszankę wystudzić. Gdy będzie zimna (!) wlać ją do kolorowych galaretek i wymieszać. Masa będzie bardzo szybko tężeć, więc od razu należy wylać ją do niezbyt dużej formy (najlepiej silikonowej) lub zwykłej, wtedy jednak należy
Nastoletnie Wypiekaniekokosowe z masłem orzechowym. Mieszamy rózgą do połączenia składników. Dodajemy sok z limonki, sos sojowy i miód. Mieszamy i podgrzewamy, aż sos lekko zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia, podajemy na zimno lub przed podaniem podgrzewamy (gęstość sosu regulujemy mleczkiem kokosowym). Rozlewamy do dwóch miseczek. MAKARON wkładamy do gotującej się i lekko osolonej wody. Gotujemy 5 minut, wykładamy na sitko i opłukujemy
cool and minty