Domowe masło ze śmietanki 42%.

Domowe masło ze śmietanki 42%.

Domowe masło ze śmietanki 42%.

Składniki (na ok. 100 g masła): 200 ml śmietanki 42% (jedno opakowanie) do przygotowania masła przyda się: zimna woda, czysta gaza na której można odcisnąć masło/sitko, papier/porcelanowa maselniczka, blender z końcówką do ubijania piany lub mikser, wysoki pojemnik. Przygotowanie: Zimną śmietankę ubiłam za pomocą blendera (końcówka do ubijania piany) w wysokim plastikowym pojemniku. Ubijamy aż do momentu, kiedy tłuszczu oddzieli się od maślanki, następuje to wtedy gdy zbite grudki i część płynna wyraźnie si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu rozgotowana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję