Domowe masło ze śmietanki 42%.
Domowe masło ze śmietanki 42%.
Składniki (na ok. 100 g masła): 200 ml śmietanki 42% (jedno opakowanie) do przygotowania masła przyda się: zimna woda, czysta gaza na której można odcisnąć masło/sitko, papier/porcelanowa maselniczka, blender z końcówką do ubijania piany lub mikser, wysoki pojemnik. Przygotowanie: Zimną śmietankę ubiłam za pomocą blendera (końcówka do ubijania piany) w wysokim plastikowym pojemniku. Ubijamy aż do momentu, kiedy tłuszczu oddzieli się od maślanki, następuje to wtedy gdy zbite grudki i część płynna wyraźnie si... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu rozgotowana
Autor
rozgotowana
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pancakes
Inne przepisy z rozgotowana
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję