Składniki: 4 łyżki płatków owsianych górskich (ok. 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) 1 łyżka wiórków kokosowych (ok. 6 g) 1 płaska łyżeczka oleju kokosowego tłoczonego na zimno (ok. 5 g) 3/4 szklanki mleka 2% (ok. 180 g) 2 małe garści mrożonych jagód (ok. 100 g) 1. Do małego rondelka wsypałam płatki, wiórki i siemię. Zalałam mlekiem. 2. Podgrzewałam na małym ogniu, do momentu zagotowania i wchłonięcia większości płynu, mieszając co jakiś czas, żeby nie przywarło do dna. 3. Na koniec dodałam olej ko... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...