Paszteciki z miesa ze szpinakiem

Paszteciki z miesa ze szpinakiem

Paszteciki z miesa ze szpinakiem

500 g mięsa gotowanego bez kości, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 ostra papryczka, 50 ml bulionu, sól, pieprz, cukier, 500 g szpinaku mrożonego, liście, tłuszcz do smażenia (masło, smalec), 1 opakowanie ciasta francuskiego*, Szpinak ułożyć na sicie, zostawić do rozmrożenia. Mięso zemleć. Cebulę pokroić w półplasterki. Czosnek i papryczkę posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek i papryczkę, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, ciasto, mięso, francuskie, ciasto francuskie, mielone, ciasto francuskie, mięso mielone, dania mięsne, przekąski, przystawki, mięso duszone, ciasta z masa, dania bez mięsa, ciasto na zimno, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, drugie danie

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.