truskawkowa, malinowa, arbuzowa, mango, żurawinowa, kokosowa, piwna, a nawet są wersje ziołowe oraz mrożone, więc jest w czym wybierać. Możecie również poeksperymentować i stworzyć własny autorski drink. W dzisiejszym moim wpisie pokażę jak przygotować margarita na 3 sposoby... Oczywiście nie może się obyć bez przepisu na margaritę klasyczną, ale oprócz niej znajdziecie przepis na margaritę truskawkową oraz kokosową. Zapraszam(...)przyozdobić truskawką i gałązkami tymianku. Wersja ze świeżymi truskawkami: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, przenosimy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładki mus. Do shakera wypełnionego lodem wlewamy sok z limonki, likier triple sec, tequilę oraz dodajemy mus truskawkowy. Mieszamy dokładnie przez kilka sekund i wlewamy do przygotowanego kieliszka, już bez lodu. 3) MARGARITA KOKOSOWA Ta egzotyczna wersja smakowa margarity adresowana
Kuchnia MagdaLenypieczenia i octu BUDYŃ: 1 l mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 2 całe jajka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej kostka masła MUS TRUSKAWKOWY 80 dag truskawek 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa 2 łyżki żelatyny cukier do smaku MASA ŚMIETANOWA: 2 śmietany śnieżki 1 szklanka zimnego mleka 3-4 łyżki jogurtu greckiego 1 kopiata(...)blaszek, wyłożonych papierem do pieczenia (25/40 cm) i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 150 stopni C termoobieg lub 170-180 stopni C ustawienie góra dół. ROBIMY MUS: Truskawki miksujemy, przelewamy do garnka i podgrzewamy. Dosypujemy cukier do smaku. Gdy mus się zagotuje, wyłączamy płomień i dodajemy galaretkę. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tyle żeby ją przykryć. Rozpuszczamy
Pani na deserwięc niedzielne śniadanie mistrzów zostało zdominowane przez truskawki. Dziś wyjątkowo zamiast placuszków była kasza manna, na którą miałam ochotę juz od dawna. Powstało pyszne (choć w szczycie sezonu truskawkowego będzie jeszcze lepsze) i pożywne śniadanie, którego przygotowanie zajęło mi ok 10 minut, więc spokojnie można się o nie pokusić nie tylko przy niedzieli ;) Składniki na 1 dużą lub 2 małe(...)gotującego się mleka wyciągamy korę wanilii i dodajemy do niego namoczoną kaszę. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok 3 minuty, do zgęstnienia. Gotową kaszę przekładamy do miseczek, polewamy musem truskawkowym i posypujemy płatkami migdałowymi. Na wierzchu ozdabiamy połówkami truskawek. Najlepiej smakuje na ciepło
Zawsze głodna!masz czasu i pomysłów na śniadanie ? Oto moja szybka odpowiedź. Sezon truskawkowy + samo zdrowie . N ie wiesz o czym mówię? Przeczytaj i wypróbuj przepis poniżej . Przez najbliższy miesiąc możesz doznawać nieziemskiej przyjemności poświecając zaledwie 5 minut z każdego poranka. Wliczam w to z aparzanie kawy. J eśli tak jak ja, zadasz sobie trochę więcej trudu, to może któregoś dnia(...)płatków owsianych ¼ szklanki pełnotłustego jogurtu naturalny Zebrać razem wszystkie składniki. Umieść truskawki w blenderze , dodać 1 łyżeczkę syropu klonowego i zmiksować na gładką, półpłynną masę ( około 1 minuty) . Umieścić mus truskawkowy w ulubionym, śniadaniowym naczyniu , udekorować jogurtem, dodać płatki owsiane i nasiona Chia ; polać pozostałą 1 łyżka stołowa syropu klonowego . Smacznego. Smacznego. To read this in English, click here
Jem więc JestemDzisiaj pierogi na słodko, z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, z dodatkiem cukru waniliowego, rodzynek, z pysznym musem truskawkowym - ja używałam swoich truskawek mrożonych, które przed zamrożeniem zmiksowałam, ale można użyć innych owoców lub słodkiej śmietanki. Dzieci zajadały się bardzo, szczególnie takimi ciepłymi, wyjętymi prosto z wody. 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki rodzynek 1 łyżka cukru waniliowego(...)dużą łyżką cedzakową. Ułożyć na talerzu każdy oddzielnie, najlepiej później przełożyć na drugi talerz, aby pierogi się nie pozlepiały. Truskawki rozmrozić (jeśli mamy mrożone) i zmiksować. Gorące pierogi polać musem owocowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemasła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast 500 ml + dodatkowo 1 czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) zmiksowanych + opcjonalnie (w sezonie) 100 g świeżych truskawek pokrojonych(...)ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić
cucinaremasła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast 500 ml + dodatkowo 1 czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) zmiksowanych + opcjonalnie (w sezonie) 100 g świeżych truskawek pokrojonych(...)ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić
cucinareKiedy sezon truskawkowy w pełni, uwielbiamy truskawki w każdej postaci. Dzisiaj przygotujemy szybki deserek do niedzielnej kawki, właśnie z użyciem tych letnich owoców. Lato w pełni, więc stanie przy piekarniku jest nie lada wyzwaniem. Dlatego też dziś obejdzie się be temperatury i zrobimy jedno z tych ciast, które lubicie najbardziej – BEZ PIECZENIA 😉 Zapraszam na szybki przepis 🙂 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)namaczania biszkoptów. Śmietankę ubijamy na sztywno , dodając pod koniec cukier puder oraz serek mascarpone W naczyniu o wielkości mniej więcej 18/25 cm układamy kolejno składniki: namoczone w musie truskawkowym biszkopty,połowa porcji kremu śmietanowego, druga warstwa biszkoptów, druga połowa kremu Na górę ciasta wykładamy truskawki w dowolnej ilości (można wyłożyć cały wierzch) Ciasto przed podaniem mocno schładzamy, najlepiej smakuje
Do Garów!Lekkie, ptysiowe blaty przełożone delikatnym kremem śmietanowo-truskawkowym zachwycą dużych i małych. Jest to idealny wypiek na spotkania rodzinne. Polecam Składniki: ciasto: 1 szkl wody 150 g margaryny Palma 1 szkl maki pszennej 2 jajka krem: 200 g truskawek 500 ml śmietanki kremówki 36% 1/2 szkl cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej 1 szkl gorącej wody oraz tortownica o śred(...)blatem ciasta. Krem: Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i blendujemy je na mus. Do wysokiej miski wlewamy zimną śmietankę, dosypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Potem dolewamy mus truskawkowy, miksujemy. Na koniec dolewamy ostudzone galaretki i miksujemy, aż masa dokładnie się połączy z galaretkami. Do tortownicy wkładamy na dno blat
słodkie i nie tylko historie kulinarnekolejny potwierdziło się, że najlepsze pomysły u mnie na słodkości przychodzą nieplanowane! I tak było tym razem! Dziś mam dla Was genialny przepis na niesamowicie pyszny sernik truskawkowy! Ale nie taki zwykły i prosty. Biszkoptowy spód pokryty jest aż 3 słodkimi masami, które łącząc się ze sobą tworzą piękną mozaikę. Dodatek soczystych truskawek sprawia, że ciężko poprzestać na 1 kawałku(...)dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, resztę mieszamy z jedną częścią truskawek. Na masę serową wylewamy mus truskawkowy ( ten bez sera(, tworzymy ozdobną mozaikę. Zalewamy masą serowo-truskawkową. Dekorujemy pokrojonymi truskawkami i wstawiamy na noc do lodówki; Smacznego
Ostra na SłodkoOrkiszowe pierogi z białym serem i musem truskawkowym (Danie jednoosobowe- 10 pierożków) Składniki: 50g mąki orkiszowej 50g mąki pszennej razowej 1/4 łyżeczki soli 50 ml gorącej wody 150g twarożku domowego grani cukier bądź słodzik garść mrożonych lub świeżych truskawek Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, sól i zalewamy gorącą wodą. Szybko mieszamy ciasto łyżką i wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy (cienko(...)będą. Wielką zaletą tego ciasta jest to, że jest bez jajek- wegańskie, i że pierogi nie zlepiają się podczas gotowania. Ugotowane pierogi wykładamy na talerz. Truskawki miksujemy na gładki mus i polewamy nim pierogi. Kaloryczność: Cała porcja ma 490 kalorii
Moja MichaSkładniki na kruszonkę: - 20 g otrąb owsianych - 20g płatków migdałowych - 20 g wiórków kokosowych - 5 g oleju kokosowego - 15 g masła orzechowego - 20 g gorzkiej czekolady Składniki na mus truskawkowy: - garstka truskawek - pół łyżeczki ksylitolu Moi drodzy, większość składników potrzebnych do przygotowania puddingu znajdziecie na stronie sklepu Bioindygo http://bioindygo.pl Dodatkowo na hasło "zgrabnegotowanie.blogspot.com11" otrzymacie 5% rabatu(...)otrębami, migdałami, wiórkami i dokładnie wymieszać. Tak powstałą masę przełożyć np. do jakiegoś pojemniczka wyłożonego papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na min godzinę. Przed podaniem skruszyć. Przygotowanie musu: Truskawki zblendować z ksylitolem. Pudding chia nakładać warstwami: łyżka chia, mus, kolejna porcja chia i mus. Na sam wierzch wysypać kruszonkę (około 25 g). Smacznego! Makra
Zgrabne Gotowanieschłodzonej śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru ok. 70-100 g truskawek + 1-2 łyżeczki cukru ok. 10 truskawek (pokrojonych na mniejsze kawałeczki) Dodatkowo: ok. 4 łyżki dżemu truskawkowego kilka truskawek do dekoracji cukier puder (do oprószenia ściereczki) Wykonanie: Ciasto: Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Jajka(...)gładki mus. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej ok. 2 łyżek cukru pudru. Dzielimy ją na 2 części (1/3 i 2/3). Do 2/3 śmietany dodajemy uprzednio przygotowany mus truskawkowy. Roladę rozwijamy (usuwając ściereczkę), smarujemy dżemem truskawkowym, a następnie nakładamy śmietanę truskawkową (pozostawiamy odstęp ok. 2 cm od brzegu ciasta)i posypujemy jej powierzchnię kawałkami owoców. Delikatnie zwijamy. Resztę
MyCookBook.pljajek (żółtka i białka oddzielnie) 1 1/3 margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej (zastąpiłam łyżką kisielu truskawkowego) na mus: 600g rabarbaru 1/3 szkl. cukru (można pominąć) 3 łyżki wody Mąkę z proszkiem przesiać, dodać margarynę i żółtka. Dodać 2/3 szklanki cukru i zagnieść kruche ciasto. Podzielić(...)jajek (żółtka i białka oddzielnie) 1 1/3 margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej (zastąpiłam łyżką kisielu truskawkowego) na mus: 600g rabarbaru 1/3 szkl. cukru (można pominąć) 3 łyżki wody - See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2011/06/plesniak.html#sthash.V0HYBZED.dpuf
Smaki Nataliijuż następuje, robię to na 100%. Tak było również i tym razem. Przygotowałam na weekend pyszny, tradycyjny sernik z kaszką manną z sezonowymi, polskimi (!) truskawkami. Całość nadawał smaczku mus truskawkowy, który sprawiał, ze sernik był dodatkowo nasączony i słodki. Nic tylko usiąść i delektować się smakiem. Składniki:750 g sera200 masła130 g cukru5 jaj50 g kaszy mannej50 ziemniaczanejłyżka cukru(...)piekarnika i pieczemy około 65-70 minut.Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na kilka godzin.Truskawki myjemy, odcinamy szypułki. 150 g wrzucamy do blendera i miksujemy na mus, który wylewamy na wierzch ciasta. Resztę truskawek kroimy na połówki i dekorujemy górę ciasta.Podajemy schłodzone.Smacznego
Słodkie Przyjemności