tego nowe jogurtowe Big Milki z truskawkami - Big Milk Yogurt Strawberry. Wyprodukowane na naturalnym jogurcie mają jedynie 110 kcal, są pysznie kremowe i kryją w środku rześki mus truskawkowy! Dla mnie ideał, tym bardziej, że dostępne też są w wersji z karmelem!!! (wyobraźcie sobie, jak bosko musi smakować karmelowy shake!) Wystarczy, że dorzucicie garść słodkich, dojrzałych truskawek i dodacie
KUCHARNIArozpoczęcie dnia i na popołudniowy mleczny deser. Jego sekret polega na stopniowym dolewaniu do ryżu zimnego mleka i smakowitej nucie esencji waniliowej. No i oczywiście nie mogę zapomnieć o truskawkowym musie, który świetnie komponuje się z tym aksamitnym smakiem - przepis tu. Przekonałam Was do wypróbowania go?"Składniki:1/2 łyżki masła torebka ryżu białego szklanka mleka(...)dodatkowo kolor potrawie). Do ugotowanego ryżu, zdjętego z palnika, dolewamy przygotowana zaprawę i mieszamy. Ponownie wstawiamy rondelek na gazie, dolewamy resztę mleka i mieszamy. Podajemy na ciepło z sosem truskawkowym - klik.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościPyszne, bezglutenowe, bez laktozowe i bez cukrowe naleśniki z musem truskawkowym i bananami. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje (2 naleśniki): 50 g mąki ryżowej 1 jajko 125 ml mleka roślinnego (np sojowego) 1 łyżeczka oleju + trochę do wysmarowania patelni szczypta soli Składniki na mus z truskawek: 6 truskawek, pokrojonych w ćwiartki
My Culinary Artłyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny lub 1 galaretka truskawkowa Zelatynę wsypać do małego garnuszka i zalać 1/3 szklanki wody, zostawić aby napęczniała (jeśli dodajemy galaretke warto wtedy dodać tylko 5 łyżek cukru pudru i taka galaretkę rozrabiamy w pół szklanki wody). Do masy potrzebny będzie mus, czyli 250 g truskawek blendujemy a pozostałą część 450g kroimy na małe kawałki(...)żelatynę rozpuszczamy na gazie (UWAGA nie może się zagotować) delikatnie chłodzimy (nie może być ciepła), jeśli to galaretka to fajnie jak zacznie tężeć. Śmietanę Dodajemy ją do serka z musem truskawkowym i delikanie mieszamy. Na koniec kawałki truskawek. Masę dzielimy na 2 części. Biszkopt nasączamy i wykładamy 1 część masy, przykrywamy blatem i wykładamy 2 część masy. Przykrywamy 3 blatem
Moje Słodkie Piekiełkoprzygotowania: Truskawki rozmrażamy i miksujemy makaron gotujemy w 2 szklankach wody, co jest istotne po ugotowaniu nie odlewamy wody od makaronu do ugotowanego makaronu i wody (po makaronie;)) dodajemy mus truskawkowy w 1/4 szklanki wody rozpuszczamy skrobie/kisiel i wlewamy do naszej zupy ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, żeby zgęstniało dosładzamy STEWIĄ lub fruktozą SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćŚniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki z marchewki, selera i buraka z sosem z pieczonym czosnkiem | Kolacja: Gnocchi z karczochami i cukinią w sosie puttanesca Śniadanie: Owsianka na sojowym jogurcie migdałowym z orzechami laskowym i musem truskawkowym, cząstki pomarańczy z suszoną żurawiną | II Śniadanie: Sałata
Poezja smakunabiał. Dziś przygotowałam pyszną, 5-składnikową wersję wegańską. Składniki (na tortownicę o średnicy 26 cm): Spód 400 ml kaszy jaglanej 400 ml mleka kokosowego 5 łyżek cukru trzcinowego Mus truskawkowy 1 kg truskawek 3 łyżeczki agaru 5 łyżeczek cukru trzcinowego Dzień przed przygotowywaniem jagielnika wstawić mleczko kokosowe do lodówki. Kaszę jaglaną wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami
Weekendy w domu i ogrodzietrzeba,a sprawia wiele radości! Zapraszam na znakomity lodowy deser bananowo-truskawkowy z bakaliami"Składniki:3 banany400 g truskawek2 gałki lodów waniliowychgarść orzechów (laskowych/włoskich/pestek moreli)garść żurawinySposób przygotowania:Banany obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na małe kawałki, wrzucamy do blendera i miksujemy na miazgę. Mus przelewamy do dwóch wcześniej przygotowanych naczyń. Truskawki(...)myjemy, osuszamy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera - miksujemy na jednolity mus, a następnie przelewamy do naczyń na mus bananowy, tak aby obie masy się nie połączyły. Na wierzch musu truskawkowego nakładamy po gałce lodów waniliowych a następnie posypujemy orzechami( orzechy wrzucamy na lnianą ściereczkę, zakręcamy a następnie miażdżymy młotkiem do mięsa ) i żurawiną.Podajemy na zimno.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościPodczas sezonu truskawkowego nie może u nas zabraknąć sernika na zimno z dodatkiem truskawek:)) Tym razem zrobiłam najzwyklejszy sernik na zimno na biszkoptach wypełniony truskawkami. Całość pokryta musem truskawkowym. Przepis bardzo prosty a sernik naprawdę smaczny:) Doskonale orzeźwi w upalne dni! Masa serowa: 150g biszkoptów, 700g białego sera, 125 g serka mascarpone, szklanka cukru, 150g truskawek(...)przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać przestudzoną żelatynę. Połączyć z serem. Gotową masę wylać na biszkoptowy spód. Truskawki umyć, usunąć szypułki, przepołowić i powciskać w masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek, galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na puree. Dodać zimną galaretkę. Tężejącą masę wylać na ciasto. Wstawić
Z miłości do słodkościsię dobrze i smacznie mamy przecież piękne lato ! 🍓 Truskawkowe przepisy Sezon truskawkowy w pełni i koniecznie trzeba wykorzystać je nie tylko do wspaniałych koktajli , lodów czy dżemów . Truskawki to dobro, które szybko znika ze straganów, trzeba się więc nimi nasycić. Truskawki z mascarpone Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym Biszkopt z musem truskawkowym i śmietaną Drożdżówki z truskawkami i mango
SprawdzonaKuchnia.plmikserem na gładką masę, dodajemy cukier puder do smaku. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Listki mięty płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Na talerzu zrobiłam szlaczki z musu truskawkowego, na które ułożyłam muszelki makaronowe. W muszelkach umieściłam nasz słodki ser biały, po jednej cząstce truskawki. Całość delikatnie polałam musem truskawkowym, posypałam uprażonymi płatkami migdałów. Danie obsypałam pozostałymi cząstkami
Blondynka Gotujelight) Tym razem proponuję przygotować klasyczną wersję tego deseru- panna cotta z truskawkami. Deser ma delikatnie waniliowy smak i aksamitną konsystencję, wzbudza zachwyt wizualnie, ale i też rewelacyjnie smakuje. Mus truskawkowy przygotowałam ze zmiksowanych truskawek z dodatkiem octu balsamicznego i cukru pudru. Panna Cotta klasyczna jest warta polecenia. Smacznego Składniki: 100 ml mleka 400 ml śmietany kremówki(...)całą noc. Aby wyjąć panna cottę z foremek, zanurzamy je na kilka chwil w bardzo gorącej wodzie. Deser wykładamy ostrożnie na talerzyki i podajemy ze świeżymi owocami lub musem truskawkowym. Mus truskawkowy: 8 dużych truskawek 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka octu balsamicznego Wszystkie składniki przekładamy do blendera i dokładnie miksujemy, jeśli ktoś chce mus idealnie gładki może przetrzeć
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanki cukru WYKONANIE: ZOBACZ JAK JA WYKONUJĘ TEN PRZEPIS. 1. Truskawki przełóż do dużego garnka i dokładnie zmiksuj na gładki mus (jeśli lubisz kawałki owoców w dżemie zamiast blendowania, możesz rozgnieść owoce widelcem); 2. Mus truskawkowy wstaw na gaz. Kiedy zacznie się gotować wsyp cukier i zamieszaj; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Dodaj konfiturexy i wszystko dokładnie wymieszaj aby się
Prosty przepis naMakaron z truskawkami to smaki dzieciństwa chyba dla każdego z nas. Jak tylko sezon truskawkowy się zaczyna, nie jest tak prosto przejść obojętnie przy stoisku z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!prawie klasyczne również ;) Kiedy naszła mnie ostatnio ochota na sernik postanowiłam trochę pokombinować i stworzyć ciasto będące połączeniem moich ulubionych elementów z innych. Tak powstał przepis na sernik z musem truskawkowym. Spód przygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone
Milion Smaków