mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:47/122)

Chłodnik buraczkowo-truskawkowy 114

zimnym jogurtem greckim (zamiast jogurtu można też użyc np. kefiru).  Truskawki miksujemy blenderem na mus. Mus z truskawek przekładamy na dno misek , a następnie zalewamy chłodnikiem buraczkowym. Mus truskawkowy można także wymieszać od razu z resztą chłodnika lub zrobić nim tylko kleksy na wierzchu. Ogórek kroimy w kostkę i dodajemy do chłodnika przed podaniem.   #sprytnieizdrowo #krakus #chlodnik #SPRYTNIEIZDROWO

Bon appetit mon amie
Lody truskawkowe 205

wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę i ubijamy czas 3 min/obr.4 (czas ubijania śmietany musimy kontrolować ponieważ każda śmietana potrzebuje innego czasu do ubicia). Do ubitej śmietany dolewamy mleko skondensowane oraz mus truskawkowy. Mieszamy czas 20s/obr.2 Całość przelewamy do naczynia, wkładamy do zamrażalki na kilka godzin. Przed spożyciem lody należy wyciągnąć z zamrażalki i odczekać kilka minut. Na następnej stronie znajdą Państwo

Themo przepisy
Lekki śnieżkowy deser z musem truskawkowym 78

deseru: 1.Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki. Następnie miksujemy na gładki mus z cukrem do smaku. 2. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu, dodajemy połowę zmiksowanych truskawek i dokładnie mieszamy lub miksujemy. 3. Gotową śmietankę nakładamy do pucharków lub szklanek i polewamy pozostałym musem truskawkowym. 4. Deser podajemy od razu lub schłodzony z lodówki. Przed podaniem dekorujemy listkami

Izabelawkuchni
Tort z kremem truskawkowym w kształcie serca 165

piekarnika, upuszczamy na podłogę z wysokości ok. 50 cm. Biszkopt wstawiamy do wyłączonego i uchylonego piekarnika. Studzimy i kroimy na 4 blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Krem truskawkowy: Żelatynę zalewamy w zimnej wodzie, mieszamy. Z truskawek usuwamy szypułki oraz myjemy je pod bieżącą wodą. Blendujemy je na gładkie puree, przelewamy do garnka. Gotujemy przez kilka minut z cukrem(...)pudrem (często mieszamy). Zdejmujemy z ognia.  Dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z serkiem mascarpone. Stopniowo wlewamy mus truskawkowy. Mieszamy łyżką do połączenia się owoców ze śmietanką.  Krem śmietanowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixów oraz cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach

VioletoweKucharzenie
TRUSKAWKOWE SERNICZKI Z OWOCAMI 113

Jadalne czekoladowe salaterki, w środku serniczek truskawkowy, do tego świeże owoce. Pychotka nie tylko dla dzieci ;) Składniki: 20 dag truskawek kilka borówek amerykańskich na wierzch cukier puder do smaku szklanka serka waniliowego łyżka żelatyny dodatkowo: czekoladowe salaterki  CUKIETERIA(...)cukier kolorowy- strzelająca posypka  CUKIETERIA Wykonanie: *Żelatynę zalewamy ok 2 łyżkami wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy, ale nie gotujemy, studzimy.  *Odkładamy kilka truskawek do dekoracji, resztę miksujemy . Do musu truskawkowego dodajemy ser, dosładzamy do smaku, miksujemy. Dodajemy wystudzoną żelatynę, miksujemy. Tak przygotowaną masą serową napełniamy czekoladowe salaterki. Wierzch dekorujemy kawałkami owoców i kolorowym cukrem- strzelającą posypką

Z Majeczką w kuchni
KOKOSOWA TAPIOKA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 110

Kolejna śniadaniowa propozycja z wykorzystaniem tapioki. Poprzednia jest TUTAJ :) TAPIOKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM TRUSKAWKOWYM przepis autorski // 1 porcja ~60g (6 łyżek) tapioki ~165ml (mała puszka) mleka kokosowego ~150ml wody ~4 tabletki (rozkruszone) stevii / 2 łyżki cukru ~200g truskawek W garnuszku wymieszać mleko kokosowe i wodę, doprowadzić do wrzenia i wsypać tapiokę. Gotować ok. 15-20 minut często mieszając(...)tapioka uwielbia się przypalać). Dodać stevię / cukier i przełożyć całą masę do miseczki / szklanki. Przygotować mus - truskawki odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki i zblendować. Tapiokę podawać z musem. Smacznego

chili & sugar
Lody truskawkowe z mascarpone 135

Moja kolejna propozycja na lody. Tradycyjne truskawkowe z dodatkiem mascarpone. Bo czymże się tutaj ratować podczas takich upałów? Te lody przygotowywałam razem z małą M, której bardzo zasmakowały (i która teraz codziennie domaga się lodów :P). Lody są w wykonaniu proste, szybkie i pyszne. Robiłam już kiedyś podobne lody, jednak w innych proporcjach i bez śmietany. Należy jednak pamiętać(...)łyżki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Dodać do nich cukier i zmiksować na gładki mus. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i stopniowo dodawać do niego mus truskawkowy. Na końcu ubić śmietanę kremówkę i wymieszać ją z pozostałą masą. Lody przelać do pojemnika i włożyć do zamrażalki na kilka godzin. Można

My simple kitchen
Prosty deser truskawkowy 185

miksujemy blenderem z 1 łyżką cukru pudru. Następnie do przezroczystych szklanek wsypujemy na dno 3 łyżeczki granulowanych otrębów. Na to układamy 2 łyżki ubitej kremówki i 2 łyżki musu truskawkowego. Robimy jeszcze jedną taką warstwę. Podajemy od razu

Aga w kuchni
Deser truskawkowy na zimno 69

cytryny 5 łyżek cukru pudru  1 czubata łyżka cukru waniliowego ok. 450-500 g jogurtu greckiego (może być naturalny, ale lepszy gęsty)   Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml wody i odstawić do ostudzenia. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą (u mnie jednorazowa aluminiowa forma do pieczenia o wym. 21x10 cm, której nie wykładałam folią), a na dno wylać ostudzoną(...)zmiksować na mus, dodać do nich sok z cytryny cukier waniliowy i cukier puder, a na końcu jogurt, wszystko razem wymieszać.    Do żelatyny dodać kilka łyżek powstałego musu truskawkowego, wymieszać, a następnie całą żelatynę przelać do masy truskawkowo-jogurtowej i zmiksować na gładko. Tak powstałą masę przelać do foremki na stężałą galaretkę. Wstawić do lodówki na co najmniej

Simply Food
Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym 193

formy i odwracamy do góry dnem, aby widoczne było wgłębienie w cieście. 5 Dwie garście truskawek blendujemy z dwoma łyżkami cukru. Serek mascarpone miksujemy i stopniowo dodajemy do niego truskawkowy mus. Miksujemy do połączenia się składników. 6 Krem wyjdzie bardzo delikatny, mało zwarty. Jeżeli planujecie tartę postawić na stole w upały, polecam dodać do kremu odrobinę żelatyny wcześniej rozpuszczonej(...)przygotowaniu kremu nakładamy go na ciasto i wkładamy do schłodzenia na godzinę/dwie do lodówki. 8 Przed samym podaniem dekorujemy truskawkami. Artykuł Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Wegańska jaglanka na zimno. 87

WEGAŃSKA JAGLANKA NA ZIMNO /przepis własny/ 50 g płatków jaglanych mleko migdałowe (lub inne) 2 łyżki syropu klonowego kubeczek jogurtu sojowego malinowego łyżka mielonego siemienia lnianego mus truskawkowy wymieszany z łyżeczką bio  proszku z moringi (The Essence of Africa) poziomki i maliny karmelizowane nerkowce dżem domowej roboty Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać(...)Jogurt zmiksować z syropem klonowym. Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować. Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową.  Dodać maliny i całość wymieszać. Przełożyć do słoiczka, wierzch udekorować musem, owocami, orzechami i dżemem. Włożyć na noc do lodówki. Rano wyjąć, ozdobić bazylią (lub miętą) i podawać. Smacznego! ENGLISH VERSION: VEGAN OVERNIGHT MILLET DESSERT 50 g millet flakes almond drink

Poranek na słodko
Ciasto z musem truskawkowym 110

Dziś już ostatnia, jak na razie odsłona truskawkowego szaleństwa. Zachęcam do zaglądnięcia na wcześniejsze przepisy z użyciem truskawek TUTAJ oraz TUTAJ . SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE: - 4 jaja   - 1/4 szklanki mąki pszennej  - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia     WYKONANIE(...)Białka ubić na pianę, dodać cukier, żółtka po jednym, a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. około 170 stopni około 25 minut. SKŁADNIKI NA MUS TRUSKAWKOWY:  - duży jogurt naturalny - 350 g truskawek (poza sezonem mogą być mrożone) - 5 łyżek cukru pudru - 4 łyżki żelatyny (lub 1 opakowanie galaretki truskawkowej) - 1/3 szklanki wrzącej wody WYKONANIE Truskawki

Zofiana
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 153

Sezon truskawkowy w pełni, więc to najlepszy czas na wykorzystanie tych owoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie zastanawiałam, od razu postanowiłam przygotować taki sernik. Delikatny, rozpływający się w ustach biszkopt, pyszna owocowa pianka serowa...hmmm, czegóż chcieć więcej. Oczywiście zamiast pieczenia spodu można wykorzystać gotowe biszkopty, wybór pozostawiam Wam. U mnie wersja(...)rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Ja po schłodzeniu wstawiłam galaretki do lodówki, trzeba tylko pilnować by nie stężały zbyt mocno... 400g truskawek dokładnie zmiksować (zblendować) z pudrem na mus. Mus truskawkowy wmieszać następnie do sera. Do masy serowo-truskawkowej dodać schłodzone mocno (prawie tężejące) galaretki, dokładnie rozmieszać, następnie mieszając dodać ubitą kremówkę. Na samym końcu dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki

Smaczne Zdrowe
Truskawkowe chia 115

pomysłów na  nasiona chia , natomiast według mnie najlepiej smakują po prostu namoczone w mleku i jogurcie greckim przez noc, z dodatkiem skórki z cytryny i miodu. Podane z musem truskawkowym i świeżymi owocami. To takie proste a zarazem smaczne rozwiązanie, idealne na dobre rozpoczęcie dnia. Składniki: 3 łyżki nasion chia  3 łyżki jogurtu greckiego  3/4 szklanki mleka(...)truskawek Nasiona mieszam z mlekiem i odstawiam na całą noc do lodówki. Kiedy nasiona wchłoną płyn mieszam je z jogurtem naturalnym, skórą cytryny oraz syropem klonowym. Truskawki miksuję na mus. Na dnie naczynia układam truskawki, następnie nakładam pudding chia. Dekoruję pokrojonymi truskawkami i podaję od razu... lub zakręcam słoik i zabieram do pracy! :) Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Słodkie środy - budyń z musem truskawkowym 107

łubiankę ładnych owoców, choć to już chyba końcówka, i od razu przygotowałam bardzo prosty deserek. Myślę, że z powodzeniem i ochotą przygotują go nawet dzieci.   Budyń z musem truskawkowym SKŁADNIKI: 1 op budyniu o dowolnym smaku (u mnie bananowy) 250 g truskawek 1/2 l mleka 1 łyżka cukru pudru mięta lub melisa do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Budyń przygotowujemy(...)resztę mleka zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy budyń i gotujemy mieszając chwilkę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, dwie odkładamy do dekoracji a resztę miksujemy z cukrem pudrem na gładki mus. Do szklanek nakładamy warstwę budyniu, a następnie warstwę musu i tak do wykorzystania wszystkich składników. Podajemy udekorowane truskawką i listkami mięty lub melisy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania