mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:50/122)

Makaron z truskawkami 168

Makaron z truskawkami, to danie mojego dzieciństwa, które lubię do dziś. W sezonie truskawkowym, to jeden z najprostszych i najszybszych obiadów, jakie z chęcią zjadają również moi chłopcy. Poza tym największym. ;) M. krzywi się tu już na słowo danie. W jego kategoriach, to najwyżej deser i to w dodatku dość dziwny. A Wy lubicie, czy niekoniecznie? Składniki na 2 porcje(...)mniej niż zwykle) al dente według przepisu na opakowaniu. Truskawki opłukać w chłodnej wodzie, osączyć i odszypułkować. 2/3 truskawek zmiksować w blenderze z cukrem waniliowym, resztę przekroić na połówki. Mus truskawkowy wymieszać z odcedzonym makaronem i pokrojonymi truskawkami. Smacznego

Pełny talerz
Truskawkowy puch (bez pieczenia) 174

Ciasto bez pieczenia, a raczej deser. Nie ma  to znaczenia, bo jest naprawdę bardzo smaczne. Szybko znika , a na jednym kawałku się nie kończy. Kończy się już sezon truskawkowy i  korzystajmy z tych smacznych owoców, kiedy jeszcze możemy. Składniki: 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów 500 g truskawek + 3/4 szklanki truskawek 1 szklanka cukru + 2 łyżki cukru(...)cały czas miksując. Wlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i  udekorować ciasto. Podawać  kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch

O kuchni z uczuciem
Różane pierogi z truskawkami. Najlepsze ciasto na pierogi 148

Sezon truskawkowy w pełni, szkoda by było nie wykorzystać truskawek do przygotowania lekkiego, smacznego obiadu. Na knedle z truskawkami zapraszam  tutaj , dzisiaj na pierogi z truskawkami i w dodatku na niezwyczajne pierogi z truskawkami, bo spowite cudownym różanym aromatem. Wykorzystałam zeszłoroczny cukier różany. Posłodziłam nim truskawki w środku pierogów oraz jogurt, z którym je podałam. Po prostu pycha! Dzika(...)mąki pszennej (u mnie orkiszowa mieszana 630+1050) 150 ml gorącej wody 1 łyżka oleju solidna szczypta soli Dodatkowo: 300 g truskawek cukier różany śmietanka  lub jogurt mus truskawkowy - opcjonalnie   Wykonanie: ciasto najłatwiej i najprzyjemniej jest przygotować w robocie kuchenym. Jeśli znasz dokładne proporcje mąki i wody to żaden problem. Odważone składniki umieścić w misie robota i hakiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ciasto z musem truskawkowym oraz kremem z mascarpone 792

przez ok. 30 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na żelkę truskawkową: 900 g truskawek 2 galaretki o smaku truskawkowym 200 ml wody 3 łyżki cukru (mniej lub więcej, w zależności od słodkości truskawek) wykonanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, rozgniatamy lub miksujemy blenderem. Wstawiamy na ogień wlewamy wodę, chwilkę gotujemy aby trochę zredukować, dodajemy(...)mascarpone i miksujemy do połączenia się, na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy. dodatkowo: parę świeżych truskawek ok. 60 g rozpuszczonej czekolady wykonanie ciasta: Na ciasto biszkoptowe wykładamy tężejący mus truskawkowy, a następnie krem. Całość wstawiamy do lodówki na min 2 godz. Przed podaniem dowolnie dekorujemy truskawkami i czekoladą

Domowy Smak Jedzenia
Kopiec kreta w wersji truskawkowej 227

pszennej 125 g masła 110 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 125 ml wody 400 g truskawek 400 ml śmietanki 30 % 1 galaretka truskawkowa Do rondelka wlać wodę. Dodać masło, cukier i kakao. Pogrzać aby składniki się rozpuściły, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę i odstawić. Do miski przelać rozpuszczone(...)ciasta pozostawiając wyższe boki. Ścięty wierzch drobno pokruszyć. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wystudzić. Połowę truskawek (200 g) zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć z musem truskawkowym i wystudzoną galaretką. Gotowym kremem posmarować spód ciasta ok 4 łyżek. Pozostały krem wstawić do lodówki aby lekko zesztywniał, żeby można z niego było uformować kopiec. Na posmarowanym kremem

Monia miesza i gotuje
Sernik karmelowy z musem truskawkowym. 280

Sernik z masą kajmakową z karmelem i musem truskawkowym .W składnikach nie ma cukru ,bo masa jest wystarczająco słodka . Coś dla wielbicieli karmelowych smaków . Składniki : tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki ,u mnie ser z jogurtu greckiego 3 jajka 150 g masy kajmakowej ,u mnie mleko skondensowane gotowane 2 godziny w wodzie ,przestudzone 50 g tej samej(...)różnych miejscach pozostałe 50 g kajmaku .Pieczemy ciasto w 175 stopniach około 50 minut .Sernik na środku ma pozostać lekko ścięty ,po przestudzeniu będzie idealnie kremowo karmelowy. Udekorować musem z truskawek przed podaniem.Smacznego

Ladylaura.
MARGARITA NA 3 SPOSOBY 148

truskawkowa, malinowa, arbuzowa, mango, żurawinowa, kokosowa, piwna, a nawet są wersje ziołowe oraz mrożone, więc jest w czym wybierać. Możecie również poeksperymentować i stworzyć własny autorski drink. W dzisiejszym moim wpisie pokażę jak przygotować margarita na 3 sposoby... Oczywiście nie może się obyć bez przepisu na margaritę klasyczną, ale oprócz niej znajdziecie przepis na margaritę truskawkową oraz kokosową. Zapraszam(...)przyozdobić truskawką i gałązkami tymianku. Wersja ze świeżymi truskawkami: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, przenosimy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładki mus. Do shakera wypełnionego lodem wlewamy sok z limonki, likier triple sec, tequilę oraz dodajemy mus truskawkowy. Mieszamy dokładnie przez kilka sekund i wlewamy do przygotowanego kieliszka, już bez lodu. 3) MARGARITA KOKOSOWA Ta egzotyczna wersja smakowa margarity adresowana

Kuchnia MagdaLeny
MARGARITA NA 3 SPOSOBY 163

truskawkowa, malinowa, arbuzowa, mango, żurawinowa, kokosowa, piwna, a nawet są wersje ziołowe oraz mrożone, więc jest w czym wybierać. Możecie również poeksperymentować i stworzyć własny autorski drink. W dzisiejszym moim wpisie pokażę jak przygotować margarita na 3 sposoby... Oczywiście nie może się obyć bez przepisu na margaritę klasyczną, ale oprócz niej znajdziecie przepis na margaritę truskawkową oraz kokosową. Zapraszam(...)przyozdobić truskawką i gałązkami tymianku. Wersja ze świeżymi truskawkami: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, przenosimy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładki mus. Do shakera wypełnionego lodem wlewamy sok z limonki, likier triple sec, tequilę oraz dodajemy mus truskawkowy. Mieszamy dokładnie przez kilka sekund i wlewamy do przygotowanego kieliszka, już bez lodu. 3) MARGARITA KOKOSOWA Ta egzotyczna wersja smakowa margarity adresowana

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO TRIO 168

pieczenia i octu BUDYŃ: 1 l mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 2 całe jajka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej kostka masła MUS TRUSKAWKOWY 80 dag truskawek 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa 2 łyżki żelatyny cukier do smaku MASA ŚMIETANOWA: 2 śmietany śnieżki 1 szklanka zimnego mleka 3-4 łyżki jogurtu greckiego 1 kopiata(...)blaszek, wyłożonych papierem do pieczenia (25/40 cm) i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 150 stopni C termoobieg lub 170-180 stopni C ustawienie góra dół.   ROBIMY MUS: Truskawki miksujemy, przelewamy do garnka i podgrzewamy. Dosypujemy cukier do smaku. Gdy mus się zagotuje, wyłączamy płomień i dodajemy galaretkę. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tyle żeby ją przykryć. Rozpuszczamy

Pani na deser
Razowa kasza manna waniliowa z musem truskawkowym 211

więc niedzielne śniadanie mistrzów zostało zdominowane przez truskawki. Dziś wyjątkowo zamiast placuszków była kasza manna, na którą miałam ochotę juz od dawna. Powstało pyszne (choć w szczycie sezonu truskawkowego będzie jeszcze lepsze) i pożywne śniadanie, którego przygotowanie zajęło mi ok 10 minut, więc spokojnie można się o nie pokusić nie tylko przy niedzieli ;) Składniki na 1 dużą lub 2 małe(...)gotującego się mleka wyciągamy korę wanilii i dodajemy do niego namoczoną kaszę. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok 3 minuty, do zgęstnienia. Gotową kaszę przekładamy do miseczek, polewamy musem truskawkowym i posypujemy płatkami migdałowymi. Na wierzchu ozdabiamy połówkami truskawek. Najlepiej smakuje na ciepło

Zawsze głodna!
Sezon truskawkowy wita was i zaprasza do szybkie śniadanie 234

masz czasu i pomysłów na śniadanie ? Oto moja szybka odpowiedź. Sezon truskawkowy + samo zdrowie . N ie wiesz o czym mówię? Przeczytaj i wypróbuj przepis poniżej . Przez najbliższy miesiąc możesz doznawać nieziemskiej przyjemności poświecając zaledwie 5 minut z każdego poranka. Wliczam w to z aparzanie kawy. J eśli tak jak ja, zadasz sobie trochę więcej trudu, to może któregoś dnia(...)płatków owsianych ¼ szklanki pełnotłustego jogurtu naturalny Zebrać razem wszystkie składniki. Umieść truskawki w blenderze , dodać 1 łyżeczkę syropu klonowego i zmiksować na gładką, półpłynną masę ( około 1 minuty) . Umieścić mus truskawkowy w ulubionym, śniadaniowym naczyniu , udekorować jogurtem, dodać płatki owsiane i nasiona Chia ; polać pozostałą 1 łyżka stołowa syropu klonowego . Smacznego. Smacznego. To read this in English, click here

Jem więc Jestem
Piątkowe Inspiracje - Pierogi z kaszą jaglaną, rodzynkami i musem truskawkowym 134

Dzisiaj pierogi na słodko, z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, z dodatkiem cukru waniliowego, rodzynek, z pysznym musem truskawkowym - ja używałam swoich truskawek mrożonych, które przed zamrożeniem zmiksowałam, ale można użyć innych owoców lub słodkiej śmietanki. Dzieci zajadały się bardzo, szczególnie takimi ciepłymi, wyjętymi prosto z wody. 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki rodzynek 1 łyżka cukru waniliowego(...)dużą łyżką cedzakową. Ułożyć na talerzu każdy oddzielnie, najlepiej później przełożyć na drugi talerz, aby pierogi się nie pozlepiały. Truskawki rozmrozić (jeśli mamy mrożone) i zmiksować. Gorące pierogi polać musem owocowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik na zimno II 155

masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast 500 ml + dodatkowo 1 czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) zmiksowanych + opcjonalnie (w sezonie) 100 g świeżych truskawek pokrojonych(...)ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić

cucinare
Sernik na zimno II 148

masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast 500 ml + dodatkowo 1 czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) zmiksowanych + opcjonalnie (w sezonie) 100 g świeżych truskawek pokrojonych(...)ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić

cucinare
Szybkie truskawkowe Tiramisu 78

Kiedy sezon truskawkowy w pełni, uwielbiamy truskawki w każdej postaci. Dzisiaj przygotujemy szybki deserek do niedzielnej kawki, właśnie z użyciem tych letnich owoców. Lato w pełni, więc stanie przy piekarniku jest nie lada wyzwaniem. Dlatego też dziś obejdzie się be temperatury i zrobimy jedno z tych ciast, które lubicie najbardziej – BEZ PIECZENIA 😉 Zapraszam na szybki przepis 🙂 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)namaczania biszkoptów. Śmietankę ubijamy na sztywno , dodając pod koniec cukier puder oraz serek mascarpone W naczyniu o wielkości mniej więcej 18/25 cm układamy kolejno składniki: namoczone w musie truskawkowym biszkopty,połowa porcji kremu śmietanowego, druga warstwa biszkoptów, druga połowa kremu Na górę ciasta wykładamy truskawki w dowolnej ilości (można wyłożyć cały wierzch) Ciasto przed podaniem mocno schładzamy, najlepiej smakuje

Do Garów!

Proponowane wyszukiwania